Επίδομα Καυσίμων-πότε-ανοίγει-η-πλατφόρμα αίτησης-ποιοι-το-δικαιούνται-

Επίδομα Καυσίμων: Την Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων. Το μπόνους που θα μπει, πως μπορείς να το πάρεις & ποιοι το δικαιούνται; 

Την Μεγάλη Πέμπτη φαίνεται πως ανοίγει και επίσημα η πλατφόρμα της κυβέρνησης για το επίδομα καυσίμων. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet και μέσω του gov.gr και όσοι το δικαιούνται θα λάβουν το επίδομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η έκπτωση έχει περάσει στον καταναλωτή μέσω των πρατηρίων καυσίμων. Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνει με τους κωδικούς Taxisnet και οι πολίτες θα έχουν δύο επιλογές.

Δείτε ακόμα Πληρωμές: Πότε μπαίνει το δώρο του Πάσχα, το έκτακτο επίδομα, οι συντάξεις και οι μισθοί

Η πρώτη επιλογή είναι να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτή, στα πρατήρια καυσίμων μέχρι και τον Ιούλιο. Η δεύτερη επιλογή είναι να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Επίσης όσοι επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν επιπλέον επιδότηση 5 ευρώ. Έτσι, τα ποσά του επιδόματος που θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό ή στην ψηφιακή κάρτα θα είναι τα παρακάτω:

– 30 – 35 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική Ελλάδα

Δείτε ακόμα Δώρο Πάσχα 2022: Πότε μπαίνει και πως υπολογίζεται

– 35 – 40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στα νησιά

– 40 – 45 ευρώ για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα και

– 50 – 55 ευρώ για τα αυτοκίνητα στα νησιά.

Το επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Λίγο πριν ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

– Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτή είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Δείτε ακόμα Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα πάρουν μιάμιση δόση επιπλέον

– Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

– Μετά τη δήλωση των στοιχείων ελέγχεται εάν ο αιτών έχει στην ιδιοκτησία του όχημα ή μοτοσικλέτα, αν είναι ασφαλισμένο και εάν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

– Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Δείτε ακόμα Έκτατο επίδομα κατά της ακρίβειας σχεδιάζει η κυβέρνηση – Ποιοι θα το πάρουν

– Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας – μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

– Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα -μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

– Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, εκδίδεται η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο αυτού επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Δείτε ακόμα Επίδομα παιδιού: Ποτε ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά ημερομηνίες πληρωμών

– Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

– Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close