Επίδομα παιδιού 2019: Νέα πληρωμή από ΟΠΕΚΑ για Α21 για όσους δεν πληρώθηκαν

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr υπήρξαν κάποιες αστοχίες του συστήματος σε κάποιες κατηγορίες δικαιούχων του Α21 και του επίδοματος παιδιού 2019, οι οποίοι έχουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από προηγούμενα χρόνια από οικογενειακά επιδόματα.

Δείτε επίσης Συντάξεις Μαΐου 2019 (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΙΚΑ): Η ημερομηνία πληρωμής – Νωρίτερα λόγω Πάσχα

Αυτή τη στιγμή γίνεται επανέλεγχος και διασταύρωση στοιχείων απο τον ΟΠΕΚΑ και την ΗΔΙΚΑ προκειμένου στην συνέχεια να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Δείτε επίσης Πολύτιμες οδηγίες στο παιδί για το τι να κάνει σε περίπτωση που χαθεί!

Παράλληλα μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Close