Επίδομα Σύνταξης: Έρχεται μεγάλη αύξηση για 1,74 εκατ. συνταξιούχους

Επίδομα Σύνταξης: Έρχεται μεγάλη αύξηση για 1,74 εκατ. συνταξιούχους

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
«13η εθνική σύνταξη»: Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους-Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται η αύξηση του επιδόματος των 300 ευρώ που θα καταβληθεί στα τέλη Νοεμβρίου σε 1.740.000 συνταξιούχους άνω των 65 ετων, καθώς και όσους λαμβάνουν σύνταξη θανάτου και έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του επιδόματος που δίνεται στους συνταξιούχους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις στην επερχόμενη ΔΕΘ και στην ομιλία του στο Βελλίδειο το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, για τους συνταξιούχους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα αύξηση του επιδόματος των 300 ευρώ, στα 400 ευρώ ή ακόμη και στο ύψος της εθνικής σύνταξης των 446,87 ευρώ από φέτος, ώστε να μετονομαστεί σε «13η εθνική σύνταξη». Σε γενικές γραμμές, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης έχουν αποφασιστεί  και απομένουν οι τελικές συνεννοήσεις µε το οικονομικό επιτελείο για την οριστικοποίησή του. Όπως δήλωσε μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης.

όσον αφορά τη ∆ΕΘ, η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική καταγραφή των εσόδων και από τον τουρισμό, που παρά τις δυσκολίες πήγε αρκετά καλά, κάτι που αποτυπώνεται και από τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

News