Έρχονται καταιγίδες και χιόνια..Νέο έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από σήμερα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, κι ενώ το χιόνι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους άνεμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Επίσης αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Απόψε Τρίτη (27-02-18) τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Αύριο Τέταρτη (28-02-18) τις πρωινές ώρες πιθανόν οι Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεαστούν:

Απόψε Τρίτη (27-02-18) περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και οι πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Αύριο Τέταρτη (28-02-18) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-18) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.

Πηγή: news247.gr
Close