Εστίαση: Άνοιγμα 26 Απριλίου το αργότερο – Προσπαθούν να προλάβουν το Πάσχα

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα της εστίασης το πολύ μέχρι τις 26 Απριλίου. Στόχος είναι μετά από τόσο καιρό που είναι κλειστά τα καταστήματα ,να μην χαθεί και το Πάσχα. Ανάλογα βεβαία πάντα με την επιδημιολογική εξέλιξη.

Κάποιοι λένε και για 19 Απριλίου, ωστόσο με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτός δεν φαίνεται να είναι ρεαλιστικός στόχος.

Εξάλλου, χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το thecaller.gr  προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, και στη συνέχεια ανακοίνωσε νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Δειτε επίσης : Κορονοϊός: Η UNESCO προειδοποιεί για καταστροφή γενεών από την πανδημία

Η επιλογή να ανακοινωθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου από την κυβέρνηση η εν λόγω δράση ερμηνεύεται και ως «κλείσιμο του ματιού» για άνοιγμα σύντομα στον κλάδο, ο οποίος είναι ένας εκ των σφοδρότερα πληττόμενων από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά φυσικά και να τους τονώσει την ψυχολογία και να δώσει όραμα.

Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αναφέροντας τα εξής: «Το ανακοινώνουμε, ουσιαστικά, δια της πλαγίας οδού, δίνουμε και μία ορατότητα στον κλάδο για το πότε εκτιμούμε ρεαλιστικά ότι θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση, χωρίς φυσικά, προφανώς, να μπορούμε να δεσμευτούμε. Αλλά θέλουμε, όταν πια παρθεί αυτή η απόφαση και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε με ασφάλεια, να μην έχετε την ανασφάλεια ότι δεν μπορείτε να ανοίξετε επειδή δεν έχετε τη ρευστότητα να υποστηρίξετε τις πρώτες αγορές πρώτων υλών τις οποίες πρέπει να κάνετε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close