Όλες οι τάσεις για Πασχαλινή διακόσμηση το 2021_

Όλες οι τάσεις για Πασχαλινή διακόσμηση το 2021 είναι εδώ! Το Πάσχα κοντοζυγώνει για άλλη μία χρονιά και οι κορυφαίες τάσεις στην πασχαλινή διακόσμηση κυκλοφόρησαν. Το Πάσχα μπορεί να μην έχει την λάμψη των Χριστουγέννων όμως είναι εξίσου μία πολύ όμορφη γιορτή.

Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι και το Πάσχα, διακοσμούμε το σπίτι μας ανάλογα για να μπούμε στο κλίμα. Κόκκινα αυγά, στολισμένα στεφάνια με λουλούδια και όχι μόνο κρεμασμένα στις εξώπορτες μας, παπάκια και κοτοπουλάκια. Αυτά είναι μερικά από τα παραδοσιακά διακοσμητικά του σπιτιού.

Δείτε ακόμα Φτιάξτε DIY πασχαλινό αυγό με την τεχνική παπιέ μασέ! Υπέροχο αποτέλεσμα

Το Πάσχα του 2021 όμως φαίνεται πως οι κυρίαρχες τάσεις είναι διαφορετικές. Ακόμη και το βάψιμο των αυγών που εν μέρει αποτελούν διακοσμητικό για το σπίτι, ακόμη κι αν τρώγονται, άλλαξε. Περίεργες και μοντέρνες αποχρώσεις στο βάψιμο των αυγών, ευφάνταστα στεφάνια αλλά και διακοσμητικά σπιτιού που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Αυτά είναι μόλις λίγα από αυτά που θα δούμε στο παρακάτω άρθρο σχετικά με την πασχαλινή διακόσμηση. Οι τάσεις του 2021 σχετικά με την πασχαλινή διακόσμηση, είναι άκρως μοντέρνες, νεανικές, ανοιξιάτικες και φυσικά μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε σπίτι. Διαβάστε παρακάτω: 

Τάσεις για Πασχαλινή διακόσμηση το 2021

Πασχαλινή διακόσμηση με διακοσμητικά γλαστράκια μέσα στα πιάτα

Το Πάσχα το γιορτάζουμε μέσα στην καρδιά της Άνοιξης, οπότε είναι λογικό το πασχαλινό μας τραπέζι να έχει ανοιξιάτικα στοιχεία. Μία πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με τους διακοσμητές είναι να τοποθετήσετε σε κάθε πιάτο ένα διακοσμητικό γλαστράκι.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα διακοσμητικό γλαστράκι με ψεύτικα φυτά για να μην λερώσετε τα πιάτα που ετοιμάζεστε να σερβίρετε ή ακόμη και αληθινά αν τα γλαστράκια σας δεν έχουν τρύπες, από τις οποίες μπορεί να φύγουν χώματα. Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να διακοσμήσετε πασχαλινά τα φαγητά σας στο πασχαλινό τραπέζι.

διακοσμητικά_γλαστράκια_στο_πασχαλινό τραπέζι_ οι τάσεις_ για Πασχαλινή_ διακόσμηση _

Floral διακόσμηση στο πασχαλινό τραπέζι

Επίσης μπορείτε να αναδείξετε την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, κάνοντας το πασχαλινό σας τραπέζι να έχει floral επιρροές. Floral τραπεζομάντηλα σε έντονες αποχρώσεις, floral πετσέτες και χαρτοπετσέτες, floral διακοσμητικά και φυσικά μπουκέτα με τα αγαπημένα σας λουλούδια για να απογειώσετε την ομορφιά του τραπεζιού σας.

floral διακόσμηση_στο_πασχαλινό τραπέζι_

Διακοσμητικοί πασχαλινοί δίσκοι για την για Πασχαλινή διακόσμηση το 2021

Οι διακοσμητικοί πασχαλινοί δίσκοι ήταν της μόδας και πέρσι το Πάσχα. Φαίνεται πως αγαπήθηκαν αρκετά και θα τους υποδεχτούμε στην διακόσμηση του σπιτιού μας, για ακόμη μία χρονιά. Έτσι δίσκοι που μπορεί να βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας, μπορούν να διακοσμηθούν με λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά.

διακοσμητικοί_πασχαλινοί_δίσκοι_

Διακοσμητικά πασχαλινά αυγά επενδυμένα με κορδέλα

Το παρακάτω πασχαλινό διακοσμητικό μπορείτε να το αγοράσετε online – μιας και τα μαγαζιά προς το παρόν είναι κλειστά – ή να το φτιάξετε και μόνοι σας. Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας, πασχαλινά αυγά επενδυμένα με κορδέλα, μπορείτε να αγοράσετε μερικά ψεύτικα πασχαλινά αυγά και μία συσκευασία κορδέλα.

Ξεκινάτε λοιπόν να χρωματίζετε τα πασχαλινά σας αυγά με τέμπερες στα χρώματα της αρεσκείας σας και στην συνέχεια τυλίγετε αυτά τα αυγά με την κορδέλα στα σχέδια που προτιμάτε. Για να κολλήσετε την κορδέλα, θα πρέπει να αφήσετε τα αυγά να στεγνώσουν από την μπογιά.

Έπειτα βάζετε λίγη κόλλα στιγμή στο πίσω μέρος της κορδέλας και ξεκινάτε την χειροτεχνία. Αφήνετε τα αυγά σας να στεγνώσουν και είστε έτοιμοι!

διακοσμητικά_πασχαλινά αυγά_στολισμένα_με_κορδέλα_

Διακοσμητικά αυγά με ζαχαρωτά

Αν ψάξετε θα βρείτε σίγουρα στην αγορά πασχαλινά διακοσμητικά με σπασμένα αυγά. Αυτά τα διακοσμητικά συνήθως τα γεμίζουμε με πράγματα της αρεσκείας μας. Φέτος τα ζαχαρωτά έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και φαίνεται πως το ίδιο ισχύει και στην πασχαλινή.

Έτσι μπορείτε να γεμίσετε τα σπασμένα διακοσμητικά αυγά σας με ζαχαρωτά, καραμέλες ή σοκολατάκια. Μία πολύ μοντέρνα άποψη διακόσμησης που σίγουρα τα παιδιά σας θα την λατρέψουν!

διακοσμητικά_πασχαλινά_αυγά_με_ζαχαρωτά_

Πασχαλινά αυγά σε μπλε και λευκές αποχρώσεις

Μπορεί τα πασχαλινά αυγά να τα τρώμε και το έθιμο να θέλει να τα τσουγκρίζουμε όμως σύμφωνα με τους διακοσμητές ακόμη και τα πασχαλινά μας αυγά, είναι στοιχείο της πασχαλινής μας διακόσμησης. Άλλωστε, τα χρώματα που τα βάφουμε, μετατρέπουν αυτά τα αυγά σε στολίδια.

Φέτος το Πάσχα λοιπόν, οι διακοσμητές προτείνουν να βάψουμε τα αυγά μας σε αποχρώσεις του λευκού και του μπλε. Μπορείτε να βάψετε μερικά αυγά μπλε και μερικά λευκά. Μπορείτε να βάψετε μερικά αυγά μπλε και να βάλετε πάνω λευκά διακοσμητικά αυτοκόλλητα.

Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε λευκά αυγά και να τα πιτσιλίσετε με μπλε χρώμα, όπως αυτά που βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία. Κανείς δεν σας δεσμεύει στον τρόπο που θα επιλέξετε να βάψετε τα αυγά σας. Αρκεί να περιλαμβάνουν το μπλε και το λευκό.

πασχαλινά αυγά_σε_μπλε_και_λευκό_χρώμα_

Photo via: Pinterest

Χρυσά διακοσμητικά αυγά

Το χρυσό φαίνεται πως θα αγαπηθεί πολύ φέτος το Πάσχα, αφού τα χρυσά διακοσμητικά αυγά θα πρωταγωνιστήσουν όσων αφορά την διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού.

Μπορείτε να αγοράσετε ψεύτικα διακοσμητικά αυγά σε χρυσές αποχρώσεις. Μπορείτε να αγοράσετε ψεύτικα διακοσμητικά αυγά και να τα βάψετε με χρυσή μπογιά για κατασκευές. Μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε τα αληθινά σας αυγά σε χρυσές αποχρώσεις.

χρυσά_πασχαλινά αυγά_

Πασχαλινά καλαθάκια στα πιάτα του τραπεζιού

Τα πασχαλινά καλαθάκια είναι σίγουρα η αγαπημένη κατασκευή των παιδιών στο σχολείο. Μπορείτε λοιπόν σύμφωνα με τις τάσεις, φέτος το Πάσχα να φτιάξετε το δικό σας πασχαλινό καλάθι. Αγοράστε από ένα κατάστημα με πράγματα χειροτεχνίας, “γκαζόν” χειροτεχνίας.

Αυτό το γκαζόν είναι αρκετά σκληρό κι έτσι δεν διαλύεται εύκολα. Όμως είναι αρκετά μαλακό για να μπορείτε να “παίξετε” μαζί του και να του δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Κάντε λοιπόν με το χέρι σας ένα βαθούλωμα στο κέντρο του “γκαζόν” και μέσα στο βαθούλωμα, βάλτε πασχαλινά αυγά, πασχαλινά διακοσμητικά ή γλυκά.

πασχαλινά_καλαθάκια_diy_

Πασχαλινά καλάθια με ζαχαρωτά για τα παιδιά

Ακόμη κι αν το Πάσχα βγούμε από την καραντίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας πέρασαν δύσκολο Χειμώνα. Γι’ αυτό οι τάσεις στην πασχαλινή διακόσμηση, φαίνεται πως φέτος επιτάσσουν διακοσμητικά που προορίζεται αποκλειστικά στην διασκέδαση των παιδιών μας.

Μπορείτε λοιπόν να πάρετε μικρά πλαστικά γλαστράκια σε διάφορες αποχρώσεις. Δέστε μία κορδέλα γύρω από αυτά ή ζωγραφίστε τα με τέμπερες παρέα με τα παιδιά σας, φτιάχνοντας ό,τι σχέδιο σας αρέσει. Γεμίστε αυτά τα καλαθάκια με πασχαλινά γλυκίσματα και αφήστε τα παιδιά να ξετρελαθούν.

πασχαλινά καλαθάκια_με_ζαχαρωτά_

Πασχαλινά αυγά που…λάμπουν!

Γκλίτερ φαίνεται πως θα έχουν τα πασχαλινά μας αυγά το Πάσχα του 2021. Βάψτε τα αυγά στα χρώματα της αρεσκείας σας και στην συνέχεια πασπαλίστε από πάνω τους γκλίτερ που είναι ειδικό για τα αυγά. Υπέροχο.

πασχαλινά αυγά_με_γκλίτερ_

Diy πασχαλινό διακοσμητικό

Για το παρακάτω diy πασχαλινό διακοσμητικό θα χρειαστείτε μία θήκη για αυγά που δεν χρειάζεστε πια, μερικά αυγά, κίτρινη μπογιά, μαύρη και πορτοκαλί τέμπερα και ψεύτικο γκαζόν. Βάφετε τα αυγά με την κίτρινη μπογιά και τα αφήνετε να στεγνώσουν όπως ακριβώς θα κάνατε και με τα κόκκινα.

Στην συνέχεια, τοποθετείτε το γκαζόν πάνω στην θήκη για τα αυγά. Παίρνετε τα αυγά τα οποία τα έχετε αφήσει να στεγνώσουν και με μία μαύρη τέμπερα φτιάχνετε δύο μικρά ματάκια. Με την πορτοκαλί ζωγραφίζετε ένα ανάποδο τρίγωνο, για το ράμφος. Τοποθετείτε τα αυγά πάνω στο γκαζόν και έχετε έτοιμα τα κοτοπουλάκια σας.

diy_πασχαλινο διακοσμητικό_

Λουλούδια στις πετσέτες

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα λουλούδια θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στην πασχαλινή μας διακόσμηση. Μπορείτε να διαλέξετε φλοράλ πετσέτες ή ακόμη και να βάλετε αληθινά λουλούδια, στην κορδέλα που θα τυλίξετε τις πετσέτες για τους καλεσμένους σας.

λουλούδια_στις_πετσέτες_στο_πασχαλινό τραπέζι_

Πασχαλινά αυγά από κλωστή πλεξίματος

Για να φτιάξετε αυτή την πανεύκολη κατασκευή θα χρειαστείτε ψεύτικα αυγά, κλωστή πλεξίματος και κόλλα για ντεκουπαζ. Με ένα πινέλο στρώνετε την κόλα ντεκουπαζ και αμέσως ξεκινάτε να περνάτε με την κλωστή τα αυγά. Θα χρειαστούν πολλές στρώσεις για να μην αφήσετε κανένα κενό. Τα αφήνετε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.

 

πασχαλινά αυγά_με_κλωστή πλεξίματος_

Πασχαλινά διακοσμητικά καλαθάκια από χαρτί

Μπορείτε να αγοράσετε πασχαλινά διακοσμητικά καλαθάκια και να τα διακοσμήσετε με χαρτί για χειροτεχνίες στα χρώματα της αρεσκείας σας. Μέσα θα βάλετε είτε τα βαμμένα πασχαλινά σας αυγά, είτε μερικά ψεύτικα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά.

πασχαλινά_διακοσμητικά_καλαθάκια_diy_

Πασχαλινά αυγά με διαστημικά σχέδια

Τα αστέρια και οι γαλαξίες φαίνεται πως φέτος το Πάσχα θα απογειώσουν τα πασχαλινά μας αυγά. Μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας σε χρώματα όπως το βαθύ μπλε ή το γκρι και να τα πασπαλίσετε με λίγη λευκή μπογιά. Έτσι φτιάχνετε πανεύκολα αστέρια. Μπορείτε να βάλετε και αυτοκόλλητα ή πασχαλινά διακοσμητικά αυγών με αστέρια και γαλαξίες.

πασχαλινά_αυγά_με_γαλαξίες_και_αστέρια_

Το…πασχαλινό δέντρο

Στολίζουμε το δέντρο κάθε Χριστούγεννα, θα στολίσουμε το δέντρο και το Πάσχα. Βάλτε στο αγαπημένο σας δέντρο μέσα στο σπίτι, πασχαλινά διακοσμητικά που μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας.

Για το παρακάτω ας πούμε θα χρειαστεί να κάνετε κώνους με χαρτόνι να τους κολλήσετε με συρραπτικό και να τους γεμίσετε με ζαχαρωτά. Τις κορδέλες τις κολλάτε κι εκείνες με συρραπτικό.

πασχαλινή διακόσμηση_τάσεις_2021_

Πασχαλινά στεφάνια για την πόρτα σε περίτεχνα σχέδια

Όσο πιο μοντέρνα και περίτεχνα είναι τα στεφάνια που θα διακοσμήσουμε φέτος το Πάσχα τις πόρτες μας, τόσο πιο μοντέρνοι θα είμαστε. Μην φοβηθείτε λοιπόν να παίξετε με τα σχέδια και τα χρώματα των στεφανιών σας.

πασχαλινά_στεφάνια_για_την_εξώπορτα_

Καλάθια με λουλούδια στην πόρτα

Ένα υπέροχο πασχαλινό καλάθι κρεμασμένο στην πόρτα σας και γεμισμένο με λουλούδια, λαχανικά ή ό,τι άλλο αγαπάτε. Μία φοβερή και πρωτότυπη εναλλακτική λύση, αν έχετε βαρεθεί τα στεφάνια.

πασχαλινά_στεφάνια_για_την_εξώπορτα_

Κάντε το πασχαλινό σας τραπέζι να ταιριάξει με το περιβάλλον

Οι άνθρωποι το Πάσχα συνήθως τρώμε στις αυλές και στους κήπους μας. Έτσι μπορείτε να διακοσμήσετε το πασχαλινό σας τραπέζι με πράσινα και φλοράλ τραπεζομάντηλα. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε λουλούδια από τον κήπο σας.

πασχαλινό τραπέζι_διακόσμηση_ιδέες_

Το κλασικό στεφάνι για την εξώπορτα

Όσο κι αν αγαπάμε τα μοντέρνα, στα κλασικά βρίσκεται όλη η μαγεία. Έτσι μην φοβηθείς φέτος το Πάσχα να τοποθετήσεις στην εξώπορτά σου ένα κλασικό λουλουδένιο στεφάνι. Θα είσαι και πάλι στις τάσεις.

πασχαλινό_στεφάνι_για_την_εξώπορτα_

Τα πασχαλινά αυγά…μέσα σε γυάλινα βάζα

Μπορείς να πάρεις φέτος το Πάσχα γυάλινα βάζα και να τοποθετήσεις εκεί μέσα τα πασχαλινά σου αυγά. Αυτά τα αυγά μπορούν να είναι ψεύτικα ή αληθινά. Το θέμα είναι ότι αποτελεί ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό για το σπίτι, από το τίποτα.

πασχαλινά_αυγά_σε_γυάλινα βάζα_

Vintage στοιχεία στο πασχαλινό τραπέζι

Μπορείς φέτος το Πάσχα να σερβίρεις τους καλεσμένους σου σε vintage πιάτα της γιαγιάς και να τα συνοδεύσεις με vintage μαχαιροπίρουνα και vintage ποτήρια. Το vintage θα αγαπηθεί πολύ το Πάσχα του 2021.

vintage διακόσμηση_στο_πασχαλινό τραπέζι_

Πασχαλινά αυγά που διατηρούν το φυσικό τους χρώμα

Δεν είναι ανάγκη να βάψεις τα αυγά σου, ολοκληρωτικά ένα χρώμα. Μπορείς να επιλέξεις να ζωγραφίσεις σχέδια πάνω στα αυγά με τέμπερες. Πρόσεξε μόνο οι μπογιές που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό.

Επίσης είναι μία πιο υγιεινή λύση, αφού κακά τα ψέματα, οι μπογιές για τα αυγά ξεβάφουν στο ασπράδι και δεν ξέρουμε τι μπορεί να τρώμε κάθε Ανάσταση και Πάσχα.

διακόσμηση_πασχαλινών_αυγών_

Φλοράλ αυγά

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει το φλοράλ παντού μέσα στην πασχαλινή μας διακόσμηση και να λείπει από τα αυγά μας. Βάλε στα αυγά σου αυτοκόλλητα με λουλούδια και θα έχεις υπέροχα φλοράλ αυγά σε χρόνο μηδέν.

floral_πασχαλινά αυγά_

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την Πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Τις φωτογραφίες τις είδαμε στο southernliving.com

Close