Έβαλαν βόμβα σε σχολείο στην Κρήτη!

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα κάτω από μια μεταλλική σκάλα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός τμήματος του τοίχου

Μια εκκωφαντική έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή της Πόμπιας στο Ηράκλειο τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι κάτοικοι που βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους διαπίστωσαν με έκπληξη και τρόμο ότι προερχόταν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο τοπικό Λύκειο!

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα κάτω από μια μεταλλική σκάλα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου και η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση ενός τμήματος του τοίχου, ενώ τα τζάμια που έγιναν θρύψαλα από το ωστικό κύμα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 μέτρων, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό!

Οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σχολικό κτίριο και έκαναν εκτεταμένες έρευνες, βρήκαν μια βαριοπούλα και υλικά για την κατασκευή βόμβας που άφησαν πίσω τους οι δράστες και τα έστειλαν για εργαστηριακή εξέταση μαζί με τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πάντως, το σχολείο επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά σήμερα, με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές του Πάσχα. Την έρευνα για τον εντοπισμό των βομβιστών και την εξιχνίαση του κινήτρου της επίθεσης διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μοιρών.

πηγη:protothema.gr

Close