Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video)

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με τη φωτιά ,αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό…

Οι εικόνες αποκάλυψης που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί από το χωριό Μακρυμάλλη μας ράγισαν τη καρδιά

Το πευκοδάσος Natura έγινε στάχτη. Ευτυχώς σώθηκαν τα γύρω χωριά και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. To δασός μας όμως δεν είναι εδώ. Η καταστροφή είναι τεράστια και άμεσα όλες οι συνέπειες θα φανούν στους ανθρώπους…”κόβοντας” το οξυγόνο σταματάμε την ζωή μας..

Στο αισθητικό δάσος υπήρχαν ρυάκια, φαράγγια, πολυάριθμα είδη δέντρων, φυτών αλλά και ζώων. Το δάσος καλυπτόταν από χαλέπια πεύκα, Ευρωπαϊκές καστανιές, Κεφαλληνιακές ελάτες (στα μεγάλα υψόμετρα), βελανιδιές και Ανατολικούς πλάτανους, δρύες, πλατάνια, αλλά και πολλά αγριολούλουδα (παιώνια, πρίμουλ) καθώς και πολύ σπάνια είδη πτηνών, όπως ο φιδαετός και ο πετρίτης.

Ήταν  ένα από τα 19 Ελληνικά αισθητικά δάση και αποτελούσε προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000. Το δάσος προσφερόταν για εκδρομές αναψυχής, τουρισμό και πεζοπορία. Έχει συνολική έκταση 6.740 στρέμματα, ενώ η προστατευόμενη περιοχή κάλυπτε μία έκταση 13.600 στρέμματα, σε υψόμετρα 432 – 1740 μέτρα.

 

Οι εικόνες από την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς, είναι αποκαρδιωτικές, καθώς αρκετά μεγάλο μέρος τους δάσους κάηκε ολοσχερώς.

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες,  στην περιοχή επιχειρούν 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 του στρατού και 7 αεροσκάφη, ενώ συντονισμός από αέρος γίνεται με 2 ελικόπτερα, ένα της ΕΛΑΣ και ένα του πυροσβεστικού σώματος.

Έφτασαν επίσης και 2 ιταλικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και αναμένονται 2 ακόμη από την Ισπανία που ανταποκρίθηκε και αυτή στο ελληνικό αίτημα για συνδρομή από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Μπορεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά να είναι καλύτερη, καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι, ωστόσο οι εικόνες που έρχονται σήμερα από την Εύβοια, είναι αποκαρδιωτικές.

Δείτε τις φωτογραφίες

Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video)

Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video)

 

Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video) Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας (Pics & video)

Φωτογραφίες και βίντεο Χρήστος Πασχαλίδης daddy-cool.gr©

Δείτε όλα τα νέα ΕΔΩ

 

Close