Φωτιά στην  Εύβοια – Η Γιαγιά Παναγιώτα που έγινε viral: «Έχασα τον άντρα μου και φώναζα βοήθεια»

Η φωτογραφία που μπήκε στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ: Η κυριά Παναγιώτα στην Εύβοια , η οποία απεγνωσμένη  πιάνει την καρδιά της μέσα σε ένα πορτοκαλί τοπίο, με τις φλόγες να καίνε τα πάντα γύρω της.

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η κυρία Παναγιώτα στην ρεπόρτερ του Star, Κατερίνα Ρίστα, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

Αρχικά, η γυναίκα θέλησε να ευχαριστήσει όλα τα νέα παιδιά που έτρεξαν για να σώσουν το σπίτι της, παρόλο που η ίδια, όπως λέει, δεν είναι ντόπια.

Μιλώντας για την στιγμή που τραβήχτηκε η συγκλονιστική φωτογραφία, η κυρία Παναγιώτα δήλωσε στο Star:

Δείτε ακόμη Σοκ: Ο 20χρονος δράστης από τις Σέρρες ανέβασε φωτογραφίες με το μαχαίρι στα social media – Σοκαριστικές εικόνες

«Εκείνη την ώρα κατέβαινε η φλόγα και ο άντρας μου έτρεχε με τον κουβά να ρίξει νερό από πίσω που ερχόταν η φωτιά. Και εγώ τον έχασα και φώναζα για βοήθεια. Μαζεύτηκε η αστυνομία, ο κόσμος, όλοι. Όλο το χωριό είναι μια γροθιά για αυτά τα πράγματα. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι» λέει η γυναίκα στο Star.

Η κυρία Παναγιώτα ξεκαθαρίζει πως εκείνη την ώρα κινδύνευαν τουλάχιστον τρία σπίτια πίσω της:

«Θόλωνε το μυαλό μου. Λιποθύμησα και χτύπησα στο κεφάλι. Με άρπαξαν οι αστυφύλακες και με πέσανε να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο. Με πήγανε στο κέντρο υγείας, μου κάνανε ενέσεις, μου βάλανε οξυγόνο και όρο και δεν θέλανε να φύγω. Εγώ όμως δεν ήθελα να κάτσω, ήθελα να έρθω εδώ στο σπίτι μου».

Στο νοσοκομείο, οι νοσηλευτές και το προσωπικό της έλεγαν πως τα σπίτια δεν έχουν καεί, προκειμένου να την καθησυχάσουν και ότι έχει καεί μόνο το δάσος: «Γιατί να καεί το δάσος; Δεν είναι αμαρτία;» δηλώνει φανερά στεναχωρημένη στην κάμερα του Star.

Σχετικά με το πως αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε viral, η κυρία Παναγιώτα απάντησε πολύ ταπεινά, με λόγια που αρμόζουν σε μία τόσο θλιβερή καταστροφή:

«Δε με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο… Ολη η Εύβοια έχει καεί» λέει συγκινημένη στο Star.

 

 

Close