Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι η μάνα που εγκατέλειψε τα παιδιά της και ο πατέρας που σκότωσε το μωρό του

Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλούν δύο αποφάσεις της Δικαιοσύνης στην Πάτρα και την Κρήτη, με τις οποίες γονείς που στην πρώτη περίπτωση εγκατέλειψαν και εξέθεσαν σε κίνδυνο τα παιδιά τους και στη δεύτερη πατέρας προκάλεσε θανατηφόρες σωματικές βλάβες στο βρέφος του, αφέθηκαν ελεύθεροι!

Και οι δύο υποθέσεις είχαν θύτες γονείς και θύματα παιδιά, ανήμπορα να προστατεύσουν και να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους. Και οι δύο υποθέσεις έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Όμως, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας η μητέρα που χωρίς δεύτερη σκέψη εγκατέλειψε στους δρόμους της Πάτρας τα τρία κοριτσάκια της, ηλικίας από 5 μηνών έως 4 ετών, προκειμένου να πάει να ζήσει με έναν άλλο σύντροφο, αφέθηκε ελεύθερη. Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξε η Δικαιοσύνη και στον 52χρονο πατέρα από τη Σητεία που χτύπησε το μόλις 5,5 μηνών βρέφος του με αποτέλεσμα το μωρό να βρει τραγικό θάνατο.

Ωστόσο, τα χέρια της Δικαιοσύνης και στις δύο περιπτώσεις ήταν δεμένα, αφού οι κατηγορίες σε βάρος των «πρωταγωνιστών» δεν επισείουν ποινή μεγαλύτερη των δέκα χρόνων.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close