Γιορτή της μητέρας 2032: Πότε πέφτει;

Γιορτή της μητέρας 2023: Πότε πέφτει; Πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας για το 2023 και τι γιορτάζουμε.

Πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας 2023 αλλά και πως υπολογίζουμε πότε πέφτει κάθε χρόνο; Δεν είναι σταθερή ημερομηνία, δείτε πως να τη βρίσκετε!

Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε πότε είναι η γιορτή της μητέρας; Έχει κάποια στάνταρ ημερομηνία ή αλλάζει κάθε χρόνο; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Δείτε επίσης : Για όλες τις μητέρες Εσύ, φίλη μου που περπατάς το μονοπάτι της μητρότητας, αξίζεις.

Γιορτή της μητέρας 2032: Πότε πέφτει;

Πριν δούμε αναλυτικά, όμως, πότε πέφτει η ημέρα της μητέρας ας πούμε λίγα λόγια για την ιστορία της. Δηλαδή πως προέκυψε και τι γιορτάζουμε την ημέρα εκείνη.

Τι γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας;

Η γιορτή της μητέρας είναι μια μοντέρνα γιορτή η οποία είναι αφιερωμένη φυσικά σε όλες τις μητέρες, στη μητρότητα, στους μητρικούς δεσμούς και στην επιρροή των μητέρων στη κοινωνία συνολικά.

Αντίστοιχα υπάρχει και η γιορτή του πατέρα για τους πατεράδες όλου του κόσμου.

Δείτε επίσης : Άδεια μητρότητας : Αναλυτικα οι οδηγίες για την επέκταση από 6 σε 9 μήνες

Γιορτή της μητέρας 2032: Πότε πέφτει;

Κατά μία άποψη η γιορτή της μητέρας σχετίζεται με τη γιορτή της Κυβέλης, μητέρας θεών και ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα ή με τα αντίστοιχα Ιλάρια στην αρχαία Ρώμη αν και οι γιορτές αυτές δεν ήταν αφιερωμένες στην μητρότητα αυτή καθεαυτή.

Κατά μία άλλη άποψη, η πρώτη γιορτή της μητέρας ήταν αφιερωμένη στη θεά Ρέα, μητέρα του Δία και του Ποσειδώνα.
Στην πραγματικότητα, ο εορτασμός της μέρας αυτής, με την μορφή που έχει σήμερα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα.

Εμπνευστής της γιορτής φέρεται να είναι η Anna Marie Jarvis η οποία μετά τον θάνατο της μητέρας της το 1905 προσπάθησε να καθιερώσει τη γιορτή της μητέρας προς τιμήν της δικής της μητέρας.

Δείτε επίσης : Δεν είσαι μόνη: Ένα κείμενο αφιερωμένο στις δυσκολίες της μητρότητας

Γιορτή της μητέρας 2032: Πότε πέφτει;

Επανέφερε το θέμα το 1908 στο μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της με το σλόγκαν ήταν ότι “πρέπει να τιμούμε αυτήν που έχει κάνει τα περισσότερα πράγματα για εμάς”.

Τελικά δυο χρόνια αργότερα η πολιτεία της Βιρτζίνια από όπου καταγόταν η Anna Jarvis αναγνώρισε την ημέρα ως επίσημη γιορτή και ακολούθησαν και άλλες πολιτείες.

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας 2023

Πότε πέφτει όμως η γιορτή της μητέρας κάθε χρόνο. Η ημερομηνία αλλάζει από χώρα σε χώρα. Στην συντριπτική πλειοψηφία γιορτάζεται μέσα στον μήνα Μάιο με εξαίρεση τις χώρες του νοτίου ημισφαιρίου που την γιορτάζουν κατά τους δικούς μας χειμερινούς μήνες.

Δείτε επίσης : «Το να είσαι μαμά είναι η απόλυτη θυσία»: Η ρεαλιστική πλευρά της μητρότητας, που κάθε μητέρα θα νιώσει και θα ταυτιστεί

Γιορτή της μητέρας 2032: Πότε πέφτει;

Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες η ημέρα της μητέρας είναι κινητή και γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Δηλαδή για το 2023 Η γιορτή της μητέρας πέφτει την Κυριακή στις 14 Μαΐου.

οι ημερομηνίες για την ημέρα της μητέρας Ενδεικτικά για τα επόμενα χρόνια θα γιορταστεί:

» Γιορτή της μητέρας 2023: Κυριακή 14 Μαΐου

» Γιορτή της μητέρας 2024: Κυριακή 12 Μαΐου

Γιορτή της μητέρας 2032: Πότε πέφτει;

Επομένως τώρα ξέρετε πότε πέφτει η γιορτή της μητέρας. Και να θυμάστε ότι ένα φιλί, μια αγκαλιά ή ένα λουλούδι είναι αρκετά για να κάνουν ευτυχισμένη την πιο σπουδαία γυναίκα της ζωής μας.

Άλλωστε οι μητέρες προσπαθούν πάντα να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους. Σίγουρα αξίζουν την αναγνώρισή μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Close