H ανάρτηση της μητέρας του Παντελίδη για το τελευταίο βράδυ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες ενός προσώπου με το όνομα, Νίκος Μεταξάς, στο facebook και η εν συνεχεία αναδημοσίευσή τους από τη μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά, σύμφωνα με τις οποίες εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το ποιος οδηγούσε το τζιπ το μοιραίο βράδυ.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις αναρτήσεις η παρουσία του Παντελή Παντελίδη σε “χαρτοπαικτική λέσχη”, στην οποία όπως ισχυρίζεται ο γράφων ο Παντελίδης, έχασε συνολικά 34.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για χαρτοπαιξία σε κάποιο φιλικό σπίτι. Ωστόσο ο ίδιος αμφισβητεί, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων τη “φιλικότητα”, του σπιτιού, καθώς όπως λέει μόνο φιλικό δεν είναι ένα σπίτι στο οποίο κάποιος χάνει ένα τόσο μεγάλο ποσό στα χαρτιά.

Οι αναρτήσεις που ακολουθούν είναι αρκετά μεγάλες σε έκταση, καθότι ο Μεταξάς έγραψε τρία αρκετά μεγάλα κείμενα, τα οποία περιέλαβε σε τρεις ξεχωριστές αναρτήσεις. Παρεθέτουμε και τα τρία στη σειρά, καθώς και τις φωτογραφίες από τη σελίδα της Αθηνάς Παντελίδου, στην οποία αναδημοσιεύτηκαν.

“Μερικές αλήθειες, προσωπικές υποθέσεις και ενδείξεις για το χαμό του Παντελή… όσοι αγαπάτε αληθινά τον Παντελή και το επιθυμείτε, διαδώστε όπου εσείς κρίνετε σωστό (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)”, σημειώνει σχετικά στην ανάρτησή του ο Νίκος Μεταξάς.

“Γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να ειδοποιήσει τους έρμους γονείς;”

“Ας ξεκινήσουμε από το τροχαίο και το συναισθηματικό μέρος: Έγινε το τροχαίο , όπως είπαν, ένας αυτόπτης όπως ισχυρίζεται μάρτυρας άκουσε ένα μπαμ όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην απέναντι πλευρά της Βουλιαγμένης και γυρίζοντας το σώμα του είδε ένα αμάξι τζιπ τουμπαρισμένο με την πλευρά τη δεξιά στο έδαφος… (Το τζιπ σύντομα μάθαμε ότι ανήκει στον Αντώνη Ρέμο) Σοκ στην αρχή, ξάφνιασμα, έτρεξε κοντά και όπως είχε ειπωθεί στην αρχή ισχυρίστηκε ότι η μία κοπέλα η Φρόσω Κυριάκου βγήκε από τη θέση του οδηγού αμέσως και είπε ότι την πονούσε το χεράκι της και η κοιλίτσα της…. ( Στην αρχή υπήρχε θυμάμαι πολύ καλά ένα μπέρδεμα για το ποια κοπέλα καθόταν πίσω και ποια μπροστά κι αν ήταν και οι δύο πίσω ή όχι και ποιοι άλλοι ήταν στο αυτοκίνητο). Ειπώθηκε επίσης από κάποιον άλλο (όχι από τον μάρτυρα αυτόν) ότι αμέσως είπε ότι δεν οδηγούσε εκείνη αλλά ο Παντελής.. (Πικρή αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός φίλος όταν βλέπει το φίλο του τραυματισμένο οφείλει να πει βοηθήστε τον φίλο μου που είναι χτυπημένος, δεν λέει δεν οδηγούσα εγώ αλλά ο Παντελής….). Ο αυτόπτης μάρτυρας που αναφέραμε νωρίτερα είπε ότι είδε και αναγνώρισε τον Παντελίδη, τον καλλιτέχνη, ( έτσι είπε) και ότι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, βαριά χτυπημένος. (Ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναγνώρισε όπως είπε τον Παντελίδη, η τροχαία που έφθασε στο σημείο πληροφορήθηκε ότι ήταν ο Παντελίδης στο αυτοκίνητο, εκείνους τους έρμους γονείς κανένας δεν σκέφτηκε να τους ειδοποιήσει ότι ήταν ο γιός τους βαριά τραυματισμένος ή νεκρός στο τροχαίο;;;;; Διερωτώμαι…) Όμως όλως τυχαίως ακούστηκε ότι πήγε το πρωινό εκείνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον τόπο του δυστυχήματος ο ιδιοκτήτης του Theatro που θα έκανε πρεμιέρα ο Παντελής την άλλη μέρα για κάποια δική του δουλειά όπως είπαν. Και εκείνος είπαν πώς πρώτος αναγνώρισε τον νεκρό. Η οικογένεια του το πληροφορήθηκε αρκετά αργότερα και πήγε στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας… (Δεν μπορώ θα το πω, το θύμα δεν ήταν ο κυρ Μήτσος που μπορεί και να μην ξέρουν τα στοιχεία του, αλλά ένας πολύ γνωστός τραγουδιστής που ο αυτόπτης μάρτυρας αναγνώρισε όπως είπε, επομένως και οι αρχές θα έπρεπε να ειδοποιήσουν άμεσα τους δικούς του ανθρώπους ώστε να παρευρίσκονται εκεί την ώρα του απεγκλωβισμού του από τον πυροσβεστική. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η πυροσβεστική δυσκολεύτηκε να τον απεγκλωβίσει γιατί ήταν σφηνωμένος στο δεξιό μέρος του αυτοκινήτου και δεν μπορούσαν να τον βγάλουν, κι αυτό λέει πολλά για τη θέση που βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Έχει κυκλοφορήσει και σχετικό βίντεο από ένα περαστικό στο σημείο, που τονίζει και αυτός την καθυστέρηση στον απεγκλωβισμό του Παντελή)”

“Πώς η Κυριάκου κατάφερε να σηκώσει τον Παντελή από πάνω της και να βγει;”

Στη συνέχεια ο Μεταξάς αναφέρεται στις αντιφάσεις, που όπως ισχυρίζεται υπέπεσε η Φρόσω Κυριάκου, η μία από τις δύο κοπέλες που βρισκόταν στο αυτοκίνητο, θέτοντας ερωτήματα αναφορικά με τον ταχύτατο απεγκλωβισμό της από το αυτοκίνητο.

“Με άλλα λόγια και να είχε μια ελπίδα να βρεθεί ζωντανός μπορεί και να την έχασε και δεν είχε ειδοποιηθεί η οικογένειά του για να βρεθεί κοντά του, και για να ενδιαφερθεί και να πιέσει ώστε να απεγκλωβιστεί γρηγορότερα. Να σημειώσουμε ότι σε συνέντευξή του ο αυτόπτης μάρτυρας είχε πει ότι βρίσκονταν στον ουρανό του αυτοκινήτου γιατί είχε τουμπάρει το αμάξι και ο ίδιος δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο. Υπάρχει μια πληροφορία που δεν ξέρω αν αληθεύει ότι ο αυτόπτης μάρτυρας στις αρχές έλεγε άλλα, όμως αυτό δεν μπορούμε να το πούμε γιατί μπορεί να είναι και ψευδές. Η Φρόσω Κυριάκου, η μία από τις κοπέλες, ειπώθηκε στα ΜΜΕ ότι λόγω ψυχικής φόρτισης έπεφτε σε αντιφάσεις σε αυτά που έλεγε τη μία φορά, με αυτά που έλεγε άλλες φορές…. Είπαν ότι είχε πει η Κυριάκου, πώς ο Παντελής έπεσε πάνω της την ώρα που οδηγούσε την τελευταία στιγμή στο τροχαίο ( Το περίεργο είναι πώς ο Παντελής ήταν ιδιαίτερα εύσωμος τελευταία, πάνω από 100 κιλά, κι αν ήταν νεκρός ή πολύ βαριά τραυματισμένος, καταλαβαίνουμε όλοι πόσο βαρύς πρέπει να ήταν… Και γεννάται το ερώτημα πώς βγήκε η κοπέλα τόσο γρήγορα από ένα τουμπαρισμένο από τη δεξιά πλευρά τζιπ με τον Παντελίδη πάνω της, μια κοπέλα με διαστάσεις μοντέλου, λεπτή κλπ πώς κατάφερε με τραυματισμένο ώμο και πονώντας η κοιλίτσα της να σηκώσει τον Παντελή από πάνω της και να βγει έξω,αν συνυπολογίσουμε και το σοκ της σύγκρουσης του αυτοκινήτου και της ανατροπής του; (Κάπου εδώ κατά τη δική μου γνώμη και οφείλω να την πω βρίσκεται μία προσπάθεια εκ μέρους της κοπέλας να καλύψει το ότι ο Παντελής βρισκόταν στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου, στη θέση του συνοδηγού πριν το τροχαίο και μετά την τούμπα του αυτοκινήτου, βρισκόταν στον ουρανό του όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυρας στα ΜΜΕ)”.

Η θέση που βρέθηκε το αυτοκίνητο

Ο Μεταξάς προσθέτει σχετικά με τη θέση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου…

“Να μιλήσουμε και για τη θέση που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Βρέθηκε στο ψηλό σημείο της πλαγιάς που από κάτω περνάει η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και είχε εκτραπεί από έναν μη χρησιμοποιούμενο όπως είπε ο μάρτυρας δρόμο. Είχε πει ο μάρτυρας ότι αυτός ο δρόμος που ακολουθούσε το αυτοκίνητο πριν το τροχαίο δεν χρησιμοποιείτο. Βρέθηκε λοιπόν το αμάξι τουμπαρισμένο με τη δεξιά μεριά στο έδαφος, αμέσως έξω από τα προστατευτικά κάγκελα ενός μη χρησιμοποιούμενου δρόμου και σε ένα σημείο που ως εκ θαύματος όπως ειπώθηκε στα ΜΜΕ δεν έπεσε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Επιτρέψτε μου να πω ότι επειδή δεν πιστεύω στα θαύματα, θα μπορούσε να υπάρχει μια λογική εξήγηση για το σημείο που βρέθηκε και γιατί δεν κύλησε κάτω. Το σίγουρο όμως είναι ότι δεν είναι δυνατόν να ισχύουν οι ταχύτητες των 100 και πλέον χλμ που ισχυρίστηκαν ότι έτρεχε το αυτοκίνητο. Τη στιγμή ακριβώς που χτυπούσε για αρκετή ώρα στο προστατευτικό τοίχωμα (ο Θεός να το κάνει) με τη δεξιά του πλευρά η ταχύτητα του δεν μπορούσε να υπερβαίνει τα 50-60 χιλμ ίσως ήταν και μικρότερη γιατί αν ήταν μεγάλη η ταχύτητα σε συνάρτηση με τις δυνάμεις που ασκούνταν στο αυτοκίνητο αλλά και την υπερπήδηση όπως είπαν που έκανε στο τοιχίο που είχε ελαφρά κλίση προς τα έξω θα βρισκόταν ιπτάμενο και θα προσγειωνόταν διασχίζοντας τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην απέναντι άκρη της ίσως πολύ κοντά εκεί που βρισκόταν και ο αυτόπτης μάρτυρας…. Εγώ όμως έχω μια άλλη άποψη κοιτώντας το αυτοκίνητο και το σημείο που βρέθηκε. Η άποψή μου είναι ότι κάποιο χέρι ή χέρια το φύτεψαν εκεί, τουμπαρισμένο στη δεξιά μεριά που βρισκόταν ο Παντελής και στην κορυφή της πλαγιάς πριν πέσει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Θα με πείτε τρελό;;; Δικαίωμά σας. Αλλά οι νόμοι της φυσικής δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς ένα αμάξι που έτρεχε όπως είπαν με πολλή μεγάλη ταχύτητα βρέθηκε σε αυτή τη θέση και όχι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως θα ήταν λογικό να βρεθεί. Τα προστατευτικά κάγκελα ήταν σε κακή κατάσταση όπως είπαν και δεν μπορούσαν να το συγκρατήσουν, μπήκαν κάποια κομμάτια του στο τζιπ, το αυτοκίνητο που είναι τζιπ έχει την ιδιότητα λόγω του ύψους και της τετρακίνησής του να υπερπηδά τα εμπόδια και με μια μεγάλη ταχύτητα θα βρισκόταν σίγουρα στη Βουλιαγμένης, στη στροφή. Γιατί δεν βρέθηκε;;;Η δική μου εξήγηση είναι ότι το τροχαίο μπορεί να μην ήταν τόσο τροχαίο ούτε τόσο ατύχημα. Αλλά κάποιος αναποδογύρισε το αυτοκίνητο με τον Παντελή μέσα ( δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν ζωντανός ή νεκρός ούτε όταν τον έβαλαν στο αμάξι, ούτε πριν αναποδογυρίσουν το αμάξι) στο σημείο που βρέθηκε ώστε να μην υπάρξουν και άλλα θύματα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Αυτά ως προς τη στιγμή του τροχαίου και το συναισθηματικό μέρος αυτής της στιγμής. Έπεται συνέχεια (δεύτερο μέρος) ώστε να μπορέσετε να το διαβάσετε πιο εύκολα…”.

Ποιος οδηγούσε τελικά το αυτοκίνητο;

Σε δεύτερη ανάρτησή του, την οποία επίσης αναδημοσιεύει στο προφίλ της η μητέρα του Παντελίδη, ο Μεταξάς αναφέρει:

“(ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)Μερικές αλήθειες, προσωπικές υποθέσεις και ενδείξεις για το χαμό του Παντελή… όσοι αγαπάτε αληθινά τον Παντελή και το επιθυμείτε, διαδώστε όπου εσείς κρίνετε σωστό
Συνέχεια (από το Πρώτο Μέρος): Το τροχαίο όπως είπαν έγινε στις 8.15 -8.20 π.μ. Ο Παντελής γύρω στις 9.30 π.μ. περίπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δηλαδή μία ώρα μετά…. Σημείωση οι δύο κοπέλες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε και τον Παντελή τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας που όπως είχαν πει τότε στα ΜΜΕ δεν εφημέρευε…(δεν γνωρίζω αν αληθεύει. Αλλά αν αληθεύει, ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει δεν λειτουργεί τα εξωτερικά ιατρεία του για την υποδοχή νέων ασθενών-τραυματιών, δηλαδή δεν είναι σε τέτοιου είδους ετοιμότητα). Είπαν εκεί ότι ήταν ήδη νεκρός. Και την πρώτη αναγνώριση την έκανε ο επιχειρηματίας του κέντρου στο οποίο θα έκανε πρεμιέρα την επομένη ημέρα 19/2/2016. Η οικογένεια ειδοποιήθηκε αργότερα και έφθασε στο σημείο για την επίσημη αναγνώριση…
Η τροχαία που έφθασε στο σημείο, στην έκθεσή της για το ατύχημα αναφέρει: «Το όχημα που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης κινούμενο με κατεύθυνση από τις εγκαταστάσεις του πρώην ανατολικού αερολιμένα Ελληνικού προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έξοδος για ρεύμα προς Αθήνα εξετράπη δεξιά της πορείας του προσέκρουσε στο παρακείμενο τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα και ανετράπη εκτός δρόμου»…. Η Φρόσω Κυριάκου ήταν η μόνη που βρέθηκε σε καλή κατάσταση και σε θέση να επικοινωνεί και να μιλάει με όσους έφθασαν στο σημείο εκείνη την ώρα. Είπε όπως λέγεται ότι δεν οδηγούσε εκείνη αλλά ο Παντελής. 1. Σε ένα τροχαίο που υπάρχει ένα αυτοκίνητο που έχει ανατραπεί και που δεν βρισκόταν κανείς από τους επιβαίνοντες στη θέση του, αλλά όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυρας στα ΜΜΕ ήσαν όλοι στον ουρανό του αυτοκινήτου, η τροχαία που φθάνει αργότερα και δεν έχει δει το συμβάν εκείνη τη στιγμή, δεν είναι δυνατόν να ξέρει ποιος οδηγούσε ή όχι το αυτοκίνητο. 2. Αν αρκέστηκαν στην δήλωση της Φρόσως Κυριάκου εκείνη τη στιγμή ότι οδηγός ήταν ο Παντελίδης, αυτό κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γραφτεί ως πιθανός οδηγός ή ότι δεν προκύπτει ποιος είναι ο οδηγός. 3. Επειδή δυνητικά θα μπορούσαν να είναι και οι τρεις οδηγοί του αυτοκινήτου εφόσον δεν βρίσκονταν στη θέση τους λόγω της ανατροπής, θα έπρεπε να γίνει αλκοτέστ τουλάχιστον σε αυτόν που ήταν σε καλή κατάσταση, δηλαδή στην Φρόσω Κυριάκου, αφού στους άλλους δεν ήταν δυνατόν να κάνουν ( ο Παντελής ίσως νεκρός και η Μίνα Αρναούτη βαριά τραυματίας) ανεξάρτητα των δηλώσεων της Κυριάκου ότι οδηγούσε ο Παντελής. Η να γίνει εξέταση αίματος για αλκοόλ στο νοσοκομείο, δεν ξέρω αν έγινε. Ειπώθηκε όμως τότε στα ΜΜΕ ότι οι κοπέλες είχαν καταναλώσει αλκοόλ”.

“Πώς ενώ έχει τρακάρει το αυτοκίνητο βγαίνει κάποιος και λέει, ‘δεν οδηγούσα εγώ;'”

Στη συνέχεια της δεύτερης ανάρτησης του, ο Μεταξάς επιμένει ως προς τη στάση της Μίνας Αρναούτη, σχολιάζοντας τη στάση της να δηλώσει στην αστυνομία μετά το τροχαίο ότι δεν οδηγούσε εκείνη αλλά κάποιος άλλος…

“Να φέρω ένα παράδειγμα αν κάποιος π.χ. εγώ, έχω τρακάρει κάπου οδηγώντας, αν οδηγώ εγώ, και έχουν σκοτωθεί τα άτομα που είναι μέσα μαζί μου ή να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν, έρχεται η τροχαία, κι εγώ που μπορώ να μιλάω λέω ότι ξέρετε δεν οδηγούσα εγώ αλλά π.χ. ο Φούφουτος Τρεχαγυρευόπουλος, θα έκανε έκθεση η τροχαία ότι οδηγούσε εκείνος;;;; Διερωτώμαι… κι έτσι γλυτώνω και το αλκοτεστ, το παίζω και θύμα για τις αποζημιώσεις.
Τώρα να πούμε τι είχε ειπωθεί στην αρχή από ΜΜΕ, διαδίκτυο κλπ (ας τα χρησιμοποιήσουμε κι αυτά είτε είναι πληροφόρηση είτε παραπληροφόρηση τόσο καιρό λασπολογείται ο Παντελής ζωντανός και ακόμη και νεκρός και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί) : Ο Γιώργος Καραίβάζ στην εκπομπή του Λιάγκα – Σκορδά είχε πει ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν 2 άντρες και μία γυναίκα… Αυτή η πληροφορία είχε βγει στην αρχή και από κάποιους όπως ειπώθηκε που είχαν δει το τζιπ λίγο νωρίτερα στο δρόμο. Αλλού ειπώθηκε ότι η Μίνα Αρναούτη ήταν μπροστά και η Φρόσω Κυριάκου πίσω και τέλος είπαν ότι η Φρόσω Κυριάκου με τον Παντελή ήσαν μπροστά και η Μίνα Αρναούτη πίσω. Σε εκπομπή του Σκάι του Μπογδάνου ένας ρεπόρτερ που έκανε ρεπορτάζ από την αστυνομική διεύθυνση είπε (δεν ξέρω αν αληθεύει) ότι έκαναν μια υπόθεση κάποιοι αστυνομικοί ότι ο Παντελής μπορεί και να φορούσε ζώνη γι΄ αυτό εγκλωβίστηκε στη θέση εκείνη (δεξιά δηλαδή) κατά το ατύχημα. Αυτό βέβαια ήταν μια υπόθεση κάποιων αστυνομικών όπως είπε, που απλά την ανέφερε ο ρεπόρτερ του Σκάι. ‘Εχει βγει κι ένα βίντεο κάποιου περαστικού την ώρα του απεγκλωβισμού του Παντελή από την πυροσβεστική που μέσα αναφέρει ότι τη μία κοπέλα ( η Κυριάκου) την είδε στο γρασίδι μακριά από το αυτοκίνητο και αυτό όπως είπε του φάνηκε περίεργο, τον ξάφνιασε μάλλον, όπως σημείωσε και την ολιγωρία της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του γιατί προφανώς ήταν εγκλωβισμένος δεξιά στο αμάξι στο βάθος και δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν. Όπως είπαν (νομίζω ο αυτόπτης μάρτυρας) στα ΜΜΕ: «κόψανε το αυτοκίνητο, ήταν σφηνωμένο το παλικάρι»… (προφανώς στη δεξιά μεριά αφού το αυτοκίνητο είχε ανατραπεί με τον ουρανό και προς τα δεξιά). Αν ήταν στην αριστερή ( του οδηγού) θα τον έβγαζαν λογικά υποθέτω πολύ πιο γρήγορα… Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε να κόψουν όπως ειπώθηκε σίδερα, επομένως μια παρέμβαση στο αυτοκίνητο λογικά θα υπήρξε εξ αρχής για να τον βγάλουν από εκεί. Είπαν ότι το αμάξι έτρεχε με ιλιγγιώδη !!! ταχύτητα και ευτυχώς ως εκ θαύματος!!! βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και δεν έπεσε στη λεωφόρο βουλιαγμένης. Είπα και στην προηγούμενη δημοσίευση που είχα κάνει ότι η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να έτρεχε πάνω από 40-50 χλμ στην χειρότερη περίπτωση. Γιατί αλλιώς θα έπεφτε οπωσδήποτε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην στροφή. (Αποψή μου…όλοι λένε τις απόψεις τους λέω κι εγώ τη δική μου, όποιος θέλει τη διαβάζει δεν υποχρεώνεται κανείς.) Eίπαν σε άλλο ΜΜΕ «Δεν χρειαζόταν μεγάλη ταχύτητα για να χάσει κανείς τον έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου». Διερωτώμαι αν αυτό ήταν από πριν γνωστό ή είναι απλώς αναφορά του ρεπόρτερ που πήγε στο σημείο. Στο σημείο που ανετράπει όπως είδαμε και στις φωτογραφίες που είναι ευρέως διαδομένες στο διαδίκτυο δεν έχει δέντρο ακριβώς μπροστά του για να ισχυριστεί κανείς ότι το συγκράτησε το δέντρο και δεν έπεσε από την πλαγιά κάτω στο δρόμο. Είναι ανοικτό σημείο, δεν έχει κάτι να το συγκρατήσει. Επομένως τι το συγκράτησε και δεν έπεσε κάτω, αν έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα;;; αφού και τα κάγκελα ήταν σκουριασμένα όπως είπαν και το πεδίο μπροστά του ανοιχτό;; Ειπώθηκε σε κάποιο από τα ΜΜΕ ότι : «και στη συνέχεια, αφού ακινητοποιήθηκε;;;;;; ανατράπηκε δεξιά εκτός δρόμου». Τι εννοεί εδώ ο…ποιητής; Ότι δηλαδή το όχημα σταμάτησε ή το σταμάτησαν και μετά ανετράπη (ή το ανέτρεψαν;;;) Να διευκρινίσω ότι είναι πολύ διαφορετική η θέση που θα βρεθεί το αυτοκίνητο όταν τρέχει ιλιγγιωδώς και ανατρέπεται, από το να ανατρέψει κάποιος ή κάποιοι. ‘Οταν τρέχει ιλιγγιωδώς ή όχι θα φθάσει κάπου λόγω της ταχύτητας σε συνάρτηση με τις δυνάμεις που ασκούνται σε αυτό, τις αντιστάσεις κλπ, αν κάποιος ανατρέψει ένα αυτοκίνητο π.χ. με τα χέρια, θα μπορεί ίσως να ελέγξει την ανατροπή του (το τζιπ βέβαια είναι ένα βαρύ όχημα, χρειάζεται πολλούς για να το ανατρέψουν όχι έναν και δυο..) Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα αυτοκίνητο που χτυπά συνεχώς από τη δεξιά μεριά (στη μεριά κυρίως του συνοδηγού και μπροστά δεξιά, η αριστερή μεριά του αυτοκινήτου ήταν σχεδόν ανέπαφη, δεν έχει υποστεί μεγάλη βλάβη) στο προστατευτικό τσιμεντένιο τοίχο για 20-25 μέτρα (μεγάλη απόσταση), χωρίς να αντιδρά ο οδηγός, να το επαναφέρει κλπ και όπως ειπώθηκε (αν ισχύει) ακινητοποιήθηκε;;; και ανατράπηκε. Δεν έπεσε όμως στη λεωφόρο Βουλιαγμένης αλλά παρέμεινε εκεί δίπλα στην κορυφή της πλαγιάς και από κάτω σε κοντινή απόσταση είναι ο δρόμος της Βουλιαγμένης. (Θα σας πω όλο αυτό τι εντύπωση μου δημιουργεί: ότι όποιος κι αν οδηγούσε το αυτοκίνητο έδειχνε σαν να ήθελε να το τρακάρει για κάποια αιτία τόσο όσο (δηλαδή όσο χρειαζόταν) και σε συγκεκριμένα σημεία δηλαδή στο μπροστά και δεξιά τμήμα του… Και μετά σαν κάποιοι να το τοποθέτησαν εκεί που βρέθηκε. Δηλαδή να το ανέτρεψαν προσεκτικά εκεί που βρέθηκε, ώστε να μην πέσει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και να μην προκαλέσει και άλλα ατυχήματα . Να σημειώσουμε ότι η περιοχή εκεί έχει κάποια δέντρα που δυσκολεύουν την ορατότητα αυτών που κινούνται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και κοιτούν προς τον μη χρησιμοποιούμενο αυτό δρόμο. Οπότε όποιοι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό μπορεί να είχαν τη δυνατότητα να καλυφθούν και να φύγουν από το σημείο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το αυτοκίνητο φυσικά αφού ανατράπηκε σίγουρα έκανε μπαμ και ακούστηκε, αλλά κανείς δεν το είδε τη στιγμή που έγινε το ατύχημα αλλά αμέσως μετά με το μπαμ που έκανε γιατί ο δρόμος αυτός δεν ήταν πολυσύχναστος αλλά έρημος και δεν φαινόταν καλά ίσως από τους διερχόμενους οδηγούς στη Βουλιαγμένης. Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά αυτή είναι η εικόνα που μου δημιουργήθηκε κοιτώντας το αυτοκίνητο όπως βρέθηκε και τη διαδρομή την οποία έκανε, αλλά η θέση στην οποία βρέθηκε δεν συνεπάγεται να είναι αυτή αν το αμάξι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η θέση θα ήταν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ή ακόμη και πέρα από αυτή αναλόγως της ταχύτητας. Οσο κι αν ακούγεται παρανοϊκό σενάριο σας ζητώ να το έχετε στο μυαλό σας γιατί αυτό το σενάριο μπορεί να αποδειχτεί τελικά το πραγματικό και έχω λόγο που το λέω). Ειπώθηκε μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο δηλαδή δεν έπιαναν τα φρένα ή δεν γύριζε με τίποτε το τιμόνι ώστε να μην χτυπάει εκεί;;; (Είπαν ότι ήταν όλα εντάξει με το αυτοκίνητο και δεν είχε κανένα πρόβλημα, δεν ξέρω μόνο αν έχουν βγει τα αποτελέσματα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου που να σημειώσω εδώ δεν μπορεί να δείξει την ταχύτητά του, αλλά μόνο τυχόν βλάβες που μπορεί να είχε). Να σημειώσουμε εδώ ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν ιδιοκτησίας Παντελίδη, αλλά σε εταιρεία του Αντώνη Ρέμου (Πασχαλίδη) και του το είχε δανείσει λίγο καιρό νωρίτερα ( λίγες μέρες) γιατί ήθελε είπαν να το αγοράσει, ή αν είχε δώσει τα χρήματα της αγοράς του, δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά, τα ΜΜΕ τα είπαν, όμως στα χαρτιά όπως είπαν ανήκει στον Αντώνη Ρέμο.
Να πούμε και για τις αιματολογικές εξετάσεις του Παντελή και τον τρόπο που βγήκαν στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ : Στην αρχή μίλησαν για ένα ποσοστό αλκοολ στο αίμα του γύρω στο 1,5 gr αλκοολ ανά λίτρο αίματος. Βγήκαν τότε πολλές εκπομπές και ιστοσελίδες (τα ξέρετε είναι γνωστά αυτά) και είπαν ότι οδηγούσε μεθυσμένος κλπ. χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμη ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Να τονίσω εδώ ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν κάποιος έχει πιεί, εφόσον δεν οδηγεί εκείνος, δεν αφορά κανέναν. Επίσης να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα του ποτού και της οδήγησης και πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να πιάνει τιμόνι όταν έχει πιεί έστω και μικρή ποσότητα αλκοολ και εκτιμώ πολύ την προσπάθεια που κάνει ο «Ιαβέρης» σπουδαίος πρωταθλητής οδικών αγώνων για την ενημέρωση πάνω σε θέματα ασφαλούς οδήγησης. Και συνεχίζω: Πρώτη φορά άκουσα στη ζωή μου για αιματολογικές εξετάσεις «ασανσερ» με διαφορετικές τιμές κάθε μέρα. Σαν τις μετοχές του χρηματιστηρίου ένα πράγμα, ρουλέτα να ήταν κάπου θα καθόταν η μπίλια. Είπαν εκεί λοιπόν ότι 0,50 περίπου είναι η επιτρεπτή ποσότητα και αφού βρέθηκε 1,5 στο αίμα του Παντελή όπως είπαν άρα είχε καταναλώσει πάνω ή γύρω στα 3-4 ποτήρια αλκοόλ και οδήγησε το αυτοκίνητο…. Ο κόσμος δεν φάνηκε να …συνταράσσεται το ίδιο δυνατά με τα MME για τον Παντελή που….οδηγούσε (όπως είπαν) με 1,5 gr αλκοολ στο αίμα του. Μετά από μία μέρα κάπου άκουσα σε ΜΜΕ ότι είχε πάνω από 1,8 gr αλκοολ στο αίμα του. Και μετά από δυο μέρες ….έκατσε η μπίλια των ΜΜΕ στην ποσότητα 2,72 gr αλκοόλ στο αίμα του Παντελή. Αυτό όπως είπαν ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση. Μια ποσότητα τεράστια, για την οποία έγιναν αναλύσεις επί αναλύσεων στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, μεθυσμένο τον ανέβαζαν, εγκληματία τον κατέβαζαν τον Παντελή ο οποίος οδηγούσε όπως έλεγαν (ενώ ακόμη δεν έχει αποδειχθεί το σημειώνω ποιος οδηγούσε), μίλησε ο Ιαβέρης στην Τατιάνα και είπε πολύ σωστά ότι όταν κάποιος έχει πιεί τόσο πολύ είναι σε κατάσταση που δεν έχει έλεγχο των αισθήσεών του και δεν θα μπορούσε να πάει στο αυτοκίνητο να μπει στο τζιπ, παρά μόνο υποβασταζόμενος!!!, αλλά παρόλα αυτά τα ΜΜΕ επέμεναν ότι οδηγούσε ο Παντελής το αυτοκίνητο, γιατί έτσι είχε πει η Φρόσω Κυριάκου στο τροχαίο. Βγαίνει σε μια εκπομπή, νομίζω της Τατιάνας δεν είμαι σίγουρος, ένας Καθηγητής Ιατρικής και ειδικός όπως είπαν σε θέματα με το αλκοόλ και είπε ότι το ποσοστό αλκοολ στο αίμα του ήταν τόσο μεγάλο (2,72) που οδηγεί σε απώλεια αισθήσεων και λίγο πιο πάνω σε κώμα ή και θάνατο… Θυμάμαι πολύ καλά ότι είπε: «Είναι σαν να βάζεις μια κούκλα να οδηγήσει το αυτοκίνητο». Το πήραν αυτό τα ΜΜΕ και έλεγαν για τον μεθυσμένο Παντελή που παραλίγο να πάρει στο λαιμό του δυο αθώα θύματα κλπ, κλπ. (τα γνωρίζετε αυτά). Εγώ έχω να πω τα εξής πάνω σε αυτά, δικαίωμά μου να πω κι εγώ την άποψή μου τόσοι την είπαν τη δική τους : Αν όντως ήταν σαν μια κούκλα να οδηγεί αυτοκίνητο, τότε αυτόματα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν σίγουρα αυτός ο οδηγός, γιατί αν βάλεις μια κούκλα στο αυτοκίνητο και την αφήσεις να οδηγήσει, απλά θα παραμείνει το αμάξι στάσιμο και η κούκλα ακίνητη. Δεύτερον αν το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του ήταν τόσο μεγάλο που δεν αντιλέγω εφόσον είναι επίσημη ανάλυση, σε συνδυασμό με το βαρύ καρδιακό πρόβλημα του Παντελή, λογικά θα μπορούσε ήδη στη λέσχη στην οποία πριν βρισκόταν και έπαιζε χαρτιά να ήταν ήδη αναίσθητος ή νεκρός ή σε κωματώδη κατάσταση από το τόσο πολύ αλκοόλ, ή να είχε πάθει κάτι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του (όταν τον έσερναν δηλαδή στο αυτοκίνητο γιατί βρέθηκε και άμμος και χαλίκια στα ρούχα του μην το ξεχνάμε αυτό) και αφού ο ειδικός Καθηγητής ιατρικής που δεν έχω λόγο να μην τον εμπιστευτώ, το είπε αυτό, σαν να βάζεις μια κούκλα να οδηγήσει (ακίνητος δηλαδή, γιατί οι κούκλες δεν κινούνται επομένως μπορεί να ήταν ήδη αναίσθητος ή νεκρός). ‘Αρα από όλα τα παραπάνω συνεπάγεται ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής γιατί δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, μπορεί να ήταν αναίσθητος (ολική απώλεια των αισθήσεων όπως ειπώθηκε σε ΜΜΕ) ή και ήδη νεκρός δεν μπορούμε να ξέρουμε, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη έρευνα στην χαρτοπαικτική λέσχη πο έπαιζαν χαρτιά εκείνη τη νύχτα. Δεν μας είπαν όμως ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο. Επίσης δεν έγινε καμία ακόμη έρευνα στο «φιλικό σπίτι» όπου έπαιζε χαρτιά εκείνη τη νύχτα για το τι συνέβη, ποιοι ήσαν εκεί κλπ, αν και όπως είπαν έχασε πάρα πολλά χρήματα πάνω από 25.000 ευρώ όπως ακούγεται, δηλαδή δεν μιλάμε για ένα φιλικό σπίτι, αλλά για ένα σπίτι πάρα πάρα πολύ εχθρικό. Κανείς επίσης δεν έκανε έρευνα για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι εκείνο, αλλά ούτε εάν μεταφέρθηκε ζωντανός, ή νεκρός στο αυτοκίνητο. Γιατί και η απόσταση του σπιτιού από το σημείο που έγινε το τροχαίο είναι πολύ κοντινή και ίσως να μην είναι σε θέση η ιατροδικαστική και οι εξετάσεις που έγιναν να δείξει αν το χτύπημα που είχε ιδιαίτερα αυτό στο αυτί και στη βάση της κεφαλής (αυχένα κλπ) είχε προηγηθεί του ατυχήματος ή όχι. Στις τοξικολογικές εξετάσεις παρά την παραφιλολογία που υπήρχε πριν στα ΜΜΕ, δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες όπως είπαν. Δηλαδή ο Παντελής δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, παρά τη λάσπη που του πετούσαν γι΄ αυτό το θέμα τα ΜΜΕ. Οσο για το DNA έχω να πω ότι επειδή ο Παντελής χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο κάποιες μέρες, ήταν φυσικό να βρεθεί DNA δικό του στη θέση του οδηγού, στο τιμόνι κλπ. Και επειδή τα χτυπήματα που είχε ήταν αιματηρά, μάλιστα η κουρτίνα της στη μπροστινή δεξιά μεριά του αυτοκινήτου ήταν γεμάτη αίματα (αυτό δείχνει και πού καθόταν ο Παντελής), κάποια σταγόνα κατά τον απεγκλωβισμό του μπορεί να έπεσε σε σημεία του αριστερού μέρους του αυτοκινήτου”.

“Πώς βρέθηκε DNA της Κυριάκου στη θέση του οδηγού;”

Συνεχίζει σχολιάζοντας την εύρεση γενετικού υλικού, το οποίο όπως υποστηρίζει βρέθηκε στο κάθισμα του οδηγού του μοιραίου τζιπ.

“Το περίεργο είναι όμως πώς βρέθηκε DNA της Κυριάκου στη θέση του οδηγού, αν δεν οδηγούσε η ίδια. Και επίσης περίεργο είναι αν δεν βρέθηκε DNA του Αντώνη Ρέμου στη θέση του οδηγού, που εκείνου ήταν το αυτοκίνητο. Δεν είπαν αν βρέθηκε. Αλλά θα έπρεπε να βρεθεί. Επίσης ειπώθηκε (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι κανείς δεν πήρε αποτυπώματα από τα μέρη του αυτοκινήτου. Τα χτυπήματα που είχε ο Παντελής τα γνωρίζετε από την ιατροδικαστική έκθεση. Είπαν ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι από τις σιδερένιες μπάρες που μπήκαν στο τζιπ. Το ένα χτύπημα ήταν πίσω από το δεξί αυτί (δύο χτυπήματα σε απόσταση 4 εκ. όπως είπαν και άλλο ένα στο κάτω μέρος του κεφαλιού στον αυχένα μέχρι και την αριστερή πλευρά στο ύψος περίπου του ώμου και ένα χτύπημα στο αριστερό γόνατο. Να σημειώσουμε και είναι σημαντικό ότι η μία σιδερένια μπάρα πέρασε από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεξιά μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου (που βρίσκεται ως γνωστόν δεξιά) και τον χτύπησε στο γόνατο. Μία μπάρα πέρασε πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου και δεν χτύπησε κανέναν. Μπάρα που χτύπησε τον Παντελή, ή ίδια χτύπησε και την Μίνα Αρναούτη που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα από τον συνοδηγό… Ο καθένας μας και από τη θέση των χτυπημάτων μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το που καθόταν ο Παντελής… αλλά και να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο αντιμετώπισης του Παντελή από τα περισσότερα ΜΜΕ…”.

Ο Παντελίδης και η χαρτοπαικτική λέσχη

“Επίσης είναι παράξενο κατά τη δική μου άποψη ότι δεν έχει γίνει έρευνα στη χαρτοπαικτική λέσχη όπου βρισκόταν ο Παντελής και τα κορίτσια (είδαμε και τις φωτογραφίες τις σχετικές, όπου ο Παντελής μία δύο ώρες πριν το ατύχημα δεν έδειχνε μεθυσμένος, άρα τι συνέβη εκείνες τις δύο ώρες που μεσολάβησαν μέχρι το ατύχημα 8.15 το πρωί) και να ερευνηθεί ποιοι ήσαν εκεί μέσα και έπαιζαν χαρτιά, τι συνέβη εκεί, και σε τι κατάσταση μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο, αν ήταν δηλαδή ζωντανός, ή αναίσθητος ή ήδη νεκρός και πώς μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο, αν τον έσυραν ως εκεί γι΄αυτό και υπάρχουν τα χαλίκια και η άμμος στα ρούχα του. Ήδη η μαρτυρία της μία κοπέλας (δεν ξέρω αν ήταν επίσημη κατάθεση ή όχι) ότι δεν γνώριζαν αν είχε πιεί ο Παντελής γιατί μαζί με τη Φρόσω ήσαν σε άλλο δωμάτιο) καταρρίφθηκε μετά και τη δημοσίευση των φωτογραφιών όπου φαίνονται και οι δύο δίπλα στον Παντελή που έπαιζε χαρτιά. Αυτό εμένα μου δίνει τη δυνατότητα να σκεφτώ ότι και η δήλωση ή κατάθεση της Φρόσως ότι οδηγούσε ο Παντελής το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ψευδής όπως και της Μίνας που κι αυτή το ίδιο λένε ότι ισχυρίστηκε, αλλά έτσι κι αλλιώς από τα πραγματικά περιστατικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής το αυτοκίνητο, αλλά ήταν συνοδηγός. Το θέμα είναι τώρα να βρεθεί ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο και σε τι κατάσταση ήταν ο Παντελής στο αυτοκίνητο πριν συμβεί το τροχαίο, καθώς και πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στη θέση που βρέθηκε. Όλα έχω την πεποίθηση ότι θα αποκαλυφθούν έστω και μετά από τρεις μήνες καθυστέρησης, αν η αστυνομία ψάξει τη λέσχη και τα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί. Όλα όμως τα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί, ιδιοκτήτη, υπαλλήλους και πελάτες. ‘Επεται το ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ (επειδή θα κουραστήκατε όσοι μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε)… (Σημείωση: ο λόγος που τα δημοσιεύω όλα αυτά δεν είναι για να υπερασπιστώ τον Παντελή, αλλά την αλήθεια και μόνο καθώς και τις αιτίες που ενδεχομένως να προκάλεσαν τον τόσο άδικο, βάρβαρο και βίαιο θάνατό του. Γράφω τις απόψεις μου, έχω το δικαίωμα σε μια δημοκρατική χώρα, όσοι δεν θέλετε δεν τις διαβάζετε. Σαν θαυμαστής του Παντελή, έχω το δικαίωμα, να θέλω να μάθω τις αιτίες και τις συνθήκες λόγω των οποίων πέθανε ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης) . Αυτά για όσους αναρωτιούνται και με ρωτούν, ζητώ και αναζητώ την αλήθεια και τίποτε περισσότερο”, καταλήγει στη δεύτερη ανάρτησή του.

“Έχασε πάνω από 25.000 και έφυγε χρεωμένος με 9.000 ευρώ”

“Να πω δυο λόγια για το … «φιλικό» αυτό σπίτι και τις φωτογραφίες από αυτό. Καταρχήν όπως ακούστηκε αν είναι αλήθεια ο Παντελής έμεινε μ΄ένα πενηντάρι στην τσέπη και ότι έχασε πάνω από 25.000 € και στο τέλος όπως είπαν βγήκε και χρεωμένος από πάνω με 9.000€ (αν αληθεύουν όλα αυτά) το σπίτι αυτό δεν λέγεται «φιλικό» αλλά «πολύ εχθρικό». Γιατί στα φιλικά σπίτια αν παίξουν χαρτιά ή δεν θα παίξουν με χρήματα, ή θα παίξουν το πολύ τις πίτσες και τις μπύρες στην παρέα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι ένα οποιοδήποτε σπίτι που μια φιλική παρέα παίζει χαρτιά, αλλά εδώ βλέπουμε ένα επαγγελματικό τραπέζι χαρτοπαιξίας όπου η πράσινη τσόχα είναι περασμένη μέσα στο έπιπλο του τραπεζιού, ενώ στο σπίτι το πολύ πολύ να ρίχνουμε κανένα πράσινο τραπεζομάντηλο από πάνω σε κάποιο τραπέζι φαγητού για να μπαίνουμε στο κλίμα. Συνήθως στα φιλικά σπίτια παίζουν και στα χαμηλά τραπέζια του σαλονιού χαρτιά οι φίλοι. Εδώ όλο το σκηνικό που φαίνεται (γιατί υπάρχει κι αυτό που δεν φαίνεται) δείχνει ένα τραπέζι χαρτοπαικτικό καθαρά και κάποια άτομα να παίζουν χαρτιά. Δεν διακρίνω κάτι το φιλικό σε αυτές τις φωτογραφίες”.

Η φωτογραφία στο προφίλ της Αρναούτη

“Άκουσα να λένε κάποιοι ότι δεν μπορεί να ήταν λέσχη, γιατί ήταν διαμέρισμα. Αν ήταν παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη θα ήταν στημένη κρυφά σε διαμέρισμα για να μην γίνουν αντιληπτοί, δεν θα νοίκιαζαν κατάστημα με ταμπέλες φωτεινές «περάστε εδώ λειτουργεί παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη» . Επομένως αυτό που βλέπουμε είναι πολύ πιθανόν να είναι μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη σε σπίτι. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν το υπόλοιπο δωμάτιο, ούτε το υπόλοιπο σπίτι. Γιατί με βάση αυτό που βλέπω εδώ, πιστεύω ότι αν υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες ή βίντεο, υποθετικά θα μπορούσε στον υπόλοιπο χώρο του δωματίου να υπάρχουν και άλλα τέτοια επαγγελματικά τραπέζια χαρτοπαιξίας όπου άλλα άτομα ενδεχομένως έπαιζαν χαρτιά και όχι μόνο αυτά που βλέπουμε. Άλλωστε φαίνεται καθαρά ότι το τραπέζι αυτό που έπαιζε ο Παντελής ήταν στην άκρη του δωματίου δίπλα στην πόρτα. Θα πρέπει να βρεθεί τι υπάρχει και στο υπόλοιπο δωμάτιο και ποια άτομα υπήρχαν εκεί αν υπήρχαν. Επίσης βλέπουμε και μία σκάλα που οδηγεί επάνω, δεν ξέρουμε τι γινόταν κι εκεί πάνω κι αν υπάρχουν κι εκεί φωτογραφίες , τότε μπορεί και να μάθουμε τι γινόταν κι εκεί. Γιατί τρεις μήνες τώρα η αστυνομία δεν είχε μπει στον κόπο να ψάξει αν και είχε ήδη βγει φωτογραφία από τη Μίνα Αρναούτη στο προφίλ της όπου έδειχνε το τραπέζι με την πράσινη τσόχα, μάρκες, τραπουλόχαρτα και ένα ποτήρι σαμπάνιας για να δείξει πώς περνάει. Και μόνο με αυτή τη φωτογραφία τότε θα έπρεπε η αστυνομία να ερευνήσει αυτό το σπίτι, όχι μόνο για το θάνατο του Παντελή, επειδή όπως είπαν το αντιμετώπισε η τροχαία μόνο σαν τροχαίο και δεν την ενδιέφερε όπως ακούστηκε το πριν και το μετά, αλλά να το ερευνήσει ως τόπο όπου παιζόταν ίσως παράνομος τζόγος. Αλλά δεν είχε γίνει αυτό μέχρι τώρα. Δεν ξέρουμε άλλωστε αυτή η σκάλα του σπιτιού πού οδηγεί; Δεν ξέρει κανείς αν επάνω εκεί ήταν στημένο ένα μικρό καζίνο, με φρουτάκια κλπ, ή αν γίνονταν άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν το ξέρουμε. To έψαξε κανείς; Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα όχι, τις τελευταίες μέρες κάτι πάει να ψαχτεί, αλλά πέρασαν τρεις μήνες. Τι θα βρουν μετά από τρεις μήνες στη λέσχη, άγνωστο! Από τις εικόνες φαίνεται ο Παντελής να παίζει χαρτιά με κάποιους άλλους, ένα ποτήρι με ποτό στη μέση του ποτηριού περίπου, κάποιους να στριμώχνονται δίπλα του (εδώ κολλάει το τραγούδι του «μου κρυφοκοίταξαν τον Ασσο) τις δύο κοπέλες που έλεγαν ότι δεν ήξεραν πόσο είχε πιεί να παρακολουθούν το παιχνίδι, αλλά δεν βλέπω κάτι φιλικό στην ατμόσφαιρα. Εγώ τα ξέρω αλλιώς τα χαρτιά στα φιλικά σπίτια. Και μάλιστα στη μία φωτογραφία ο Παντελής δείχνει λίγο εκνευρισμένος, ίσως γιατί χάνει; Ίσως γιατί νομίζει ότι τον κλέβουν; Όταν παίζει κάποιος χαρτιά δεν κολλάς δίπλα του , γιατί θα δεις τα φύλλα του, δεν είναι πρέπον… Στη φωτογραφία όμως παρατηρώ ότι κάθονται όλοι κολλητά του. Και κατά τη γνώμη μου άνετα θα έβλεπαν τα χαρτιά του… Μια παρατήρηση κάνω και έχω το δικαίωμα , αφού όπως είπαν, δεν ξέρω αν αληθεύει, έχασε σε εκείνο το… «φιλικό σπίτι» με την… «φιλική παρέα» πάνω από 25.000 € + 9.000 € (χρέος να ισχύει αυτό) = 34.000 € και τον άφησαν μ΄ ένα πενηντάρι είπαν στην τσέπη (πάλι καλά, δεν ξέρω αν αληθεύει). Στις φωτογραφίες φαίνεται και η ώρα στη μία 4.00 το πρωί και στην άλλη 6.00 το πρωί. Όμως το τροχαίο έγινε στις 8.15 περίπου το πρωί, άρα μεσολάβησαν δύο και πλέον ώρες, για τις οποίες θα πρέπει η αστυνομία να κάνει έρευνα για το τι έγινε στο διάστημα αυτό και πώς ο Παντελής ενώ στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ότι δεν είναι τόσο πολύ πιωμένος, αλλά φαίνεται αρκετά νηφάλιος, τι έγινε αυτές τις δύο ώρες και βρέθηκε στις αιματολογικές εξετάσεις να έχει 2,72 gr αλκοόλ ανά lt αίματος”.

“Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει δόλος στις αιματολογικές”

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ένας άνθρωπος που στις 6.00 το πρωί δείχνει τουλάχιστον νηφάλιος να πιει μετά τόσο πολύ που να φτάσει να έχει αυτό το τεράστιο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα. Προσωπικά δεν αμφισβητώ καθόλου τις αιματολογικές εξετάσεις, πρώτον γιατί δεν είμαι σε θέση να τις αμφισβητήσω και δεύτερον γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι θα μπορούσε σε αυτές να υπάρχει δόλος, αν και η παραπληροφόρηση που υπήρχε σχετικά με αυτές ήταν απίστευτη και τραγική. Όμως οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι κάτι «ανάγκασε» τον Παντελή να πιει υπερβολικό ποσοστό αλκοόλ μέσα σε αυτές τις δύο ώρες. Γιατί κανένας σώφρων άνθρωπος αν δεν έχει πιει όλη νύχτα τόσο πολύ, δεν θα κατεβάσει το ξημέρωμα ένα μπουκάλι ουίσκι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκτός κι αν τον αναγκάσει κάποιος δια της βίας να το κάνει. Και σε τι κατάσταση είναι ένας άνθρωπος με 2,72gr αλκοόλ ανά λίτρο στο αίμα του; Και πώς βρέθηκε στο τζιπ, ποιοι τον έσυραν σε αυτό αφού βρέθηκαν χαλίκια και άμμος στα ρούχα του; Και πώς ένας άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση με απώλεια λειτουργιών και αισθήσεων όπως είπαν, χωρίς συναίσθηση ούτε να μπορέσει να σταθεί όρθιος είπαν πώς οδήγησε; Γιατί όπως είπαν οι ειδικοί αυτή η ποσότητα είναι οριακή και μπορεί να οδηγεί σε λιποθυμία και απώλεια αισθήσεων. Γιατί όπως είπε έγκριτος καθηγητής ιατρικής «θα ήταν σαν να βάζεις κούκλα να οδηγήσει» . Οι κούκλες ως γνωστόν δεν οδηγούν, οπότε οφείλει να βρει η αστυνομία ποιος οδήγησε το τζιπ και πώς έγινε το τροχαίο αν ήταν τελικά τροχαίο ή όχι, στο οποίο σκοτώθηκε ο Παντελής. Αλλά όπως είπαμε τρεις μήνες οι αρχές δεν ερεύνησαν τη λέσχη για να δουν τι συνέβη στον Παντελή εκείνη τη νύχτα ως το ξημέρωμα. Αν υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες ή βίντεο θα ήταν κατατοπιστικές να βγουν προς τα έξω. Όλα αυτά τα γράφω γιατί βλέπω μια προσπάθεια μερικών να πουν ότι το σπίτι ήταν φιλικό ( αλλά όπως ακούγεται τον «έγδυσαν» τον Παντελή από χρήματα) και να αρκεστούν στα πρόσωπα της φωτογραφίας για έρευνα, δεν θα ήθελα να γίνει συγκάλυψη του θέματος αυτή είναι η άποψή μου και τη λέω. Θέλω να ελπίζω όμως ότι οι αρχές θα ερευνήσουν διεξοδικά τη λέσχη (αν και συνήθως οι παράνομες λέσχες αν ήταν παράνομη) είναι περιφερόμενες και μετά από τρεις μήνες θα είναι δύσκολη η έρευνα και όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί και όχι μόνο τα άτομα της φωτογραφίας. Αν υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες ή βίντεο σίγουρα θα βοηθούσαν αρκετά”, καταλήγει.

Να πω δυο λόγια για το … «φιλικό» αυτό σπίτι και τις φωτογραφίες από αυτό. Καταρχήν όπως ακούστηκε αν είναι αλήθεια ο Παντελής έμεινε μ΄ένα πενηντάρι στην τσέπη και ότι έχασε πάνω από 25.000 € και στο τέλος όπως είπαν βγήκε και χρεωμένος από πάνω με 9.000€ (αν αληθεύουν όλα αυτά) το σπίτι αυτό δεν λέγεται «φιλικό» αλλά «πολύ εχθρικό». Γιατί στα φιλικά σπίτια αν παίξουν χαρτιά ή δεν θα παίξουν με χρήματα, ή θα παίξουν το πολύ τις πίτσες και τις μπύρες στην παρέα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι ένα οποιοδήποτε σπίτι που μια φιλική παρέα παίζει χαρτιά, αλλά εδώ βλέπουμε ένα επαγγελματικό τραπέζι χαρτοπαιξίας όπου η πράσινη τσόχα είναι περασμένη μέσα στο έπιπλο του τραπεζιού, ενώ στα σπίτι το πολύ πολύ να ρίχνουμε κανένα πράσινο τραπεζομάντηλο από πάνω σε κάποιο τραπέζι φαγητού για να μπαίνουμε στο κλίμα. Συνήθως στα φιλικά σπίτια παίζουν και στα χαμηλά τραπέζια του σαλονιού χαρτιά οι φίλοι. Εδώ όλο το σκηνικό που φαίνεται (γιατί υπάρχει κι αυτό που δεν φαίνεται) δείχνει ένα τραπέζι χαρτοπαικτικό καθαρά και κάποια άτομα να παίζουν χαρτιά. Δεν διακρίνω κάτι το φιλικό σε αυτές τις φωτογραφίες. Ακουσα να λένε κάποιοι ότι δεν μπορεί να ήταν λέσχη, γιατί ήταν διαμέρισμα. Αν ήταν παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη θα ήταν στημένη κρυφά σε διαμέρισμα για να μην γίνουν αντιληπτοί, δεν θα νοίκιαζαν κατάστημα με ταμπέλες φωτεινές «περάστε εδώ λειτουργεί παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη» . Επομένως αυτό που βλέπουμε είναι πολύ πιθανόν να είναι μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη σε σπίτι. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν το υπόλοιπο δωμάτιο, ούτε το υπόλοιπο σπίτι. Γιατί με βάση αυτό που βλέπω εδώ, πιστεύω ότι αν υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες ή βίντεο, υποθετικά θα μπορούσε στον υπόλοιπο χώρο του δωματίου να υπάρχουν και άλλα τέτοια επαγγελματικά τραπέζια χαρτοπαιξίας όπου άλλα άτομα ενδεχομένως έπαιζαν χαρτιά και όχι μόνο αυτά που βλέπουμε. Αλλωστε φαίνεται καθαρά ότι το τραπέζι αυτό που έπαιζε ο Παντελής ήταν στην άκρη του δωματίου δίπλα στην πόρτα. Θα πρέπει να βρεθεί τι υπάρχει και στο υπόλοιπο δωμάτιο και ποια άτομα υπήρχαν εκεί αν υπήρχαν. Επίσης βλέπουμε και μία σκάλα που οδηγεί επάνω, δεν ξέρουμε τι γινόταν κι εκεί πάνω κι αν υπάρχουν κι εκεί φωτογραφίες , τότε μπορεί και να μάθουμε τι γινόταν κι εκεί. Γιατί τρεις μήνες τώρα η αστυνομία δεν είχε μπει στον κόπο να ψάξει αν και είχε ήδη βγει φωτογραφία από τη Μίνα Αρναούτη στο προφίλ της όπου έδειχνε το τραπέζι με την πράσινη τσόχα, μάρκες, τραπουλόχαρτα και ένα ποτήρι σαμπάνιας για να δείξει πώς περνάει. Και μόνο με αυτή τη φωτογραφία τότε θα έπρεπε η αστυνομία να ερευνήσει αυτό το σπίτι, όχι μόνο για το θάνατο του Παντελή, επειδή όπως είπαν το αντιμετώπισε η τροχαία μόνο σαν τροχαίο και δεν την ενδιέφερε όπως ακούστηκε το πριν και το μετά, αλλά να το ερευνήσει ως τόπο όπου παιζόταν ίσως παράνομος τζόγος. Αλλά δεν είχε γίνει αυτό μέχρι τώρα. Δεν ξέρουμε άλλωστε αυτή η σκάλα του σπιτιού πού οδηγεί; Δεν ξέρει κανείς αν επάνω εκεί ήταν στημένο ένα μικρό καζίνο, με φρουτάκια κλπ, ή αν γίνονταν άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν το ξέρουμε. To έψαξε κανείς; Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα όχι, τις τελευταίες μέρες κάτι πάει να ψαχτεί, αλλά πέρασαν τρεις μήνες. Τι θα βρουν μετά από τρεις μήνες στη λέσχη, άγνωστο! Από τις εικόνες φαίνεται ο Παντελής να παίζει χαρτιά με κάποιους άλλους, ένα ποτήρι με ποτό στη μέση του ποτηριού περίπου, κάποιους να στριμώχνονται δίπλα του (εδώ κολλάει το τραγούδι του «μου κρυφοκοίταξαν τον Ασσο) τις δύο κοπέλες που έλεγαν ότι δεν ήξεραν πόσο είχε πιεί να παρακολουθούν το παιχνίδι, αλλά δεν βλέπω κάτι φιλικό στην ατμόσφαιρα. Εγώ τα ξέρω αλλιώς τα χαρτιά στα φιλικά σπίτια. Και μάλιστα στη μία φωτογραφία ο Παντελής δείχνει λίγο εκνευρισμένος, ίσως γιατί χάνει; Ισως γιατί νομίζει ότι τον κλέβουν; Όταν παίζει κάποιος χαρτιά δεν κολλάς δίπλα του , γιατί θα δεις τα φύλλα του, δεν είναι πρέπον… Στη φωτογραφία όμως παρατηρώ ότι κάθονται όλοι κολλητά του. Και κατά τη γνώμη μου άνετα θα έβλεπαν τα χαρτιά του… Μια παρατήρηση κάνω και έχω το δικαίωμα , αφού όπως είπαν, δεν ξέρω αν αληθεύει, έχασε σε εκείνο το… «φιλικό σπίτι» με την… «φιλική παρέα» πάνω από 25.000 € + 9.000 € (χρέος να ισχύει αυτό) = 34.000 € και τον άφησαν μ΄ ένα πενηντάρι είπαν στην τσέπη (πάλι καλά, δεν ξέρω αν αληθεύει). Στις φωτογραφίες φαίνεται και η ώρα στη μία 4.00 το πρωί και στην άλλη 6.00 το πρωί. Όμως το τροχαίο έγινε στις 8.15 περίπου το πρωί, άρα μεσολάβησαν δύο και πλέον ώρες, για τις οποίες θα πρέπει η αστυνομία να κάνει έρευνα για το τι έγινε στο διάστημα αυτό και πώς ο Παντελής ενώ στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ότι δεν είναι τόσο πολύ πιωμένος, αλλά φαίνεται αρκετά νηφάλιος, τι έγινε αυτές τις δύο ώρες και βρέθηκε στις αιματολογικές εξετάσεις να έχει 2,72 gr αλκοόλ ανά lt αίματος . Δεν μπορώ να διανοηθώ ένας άνθρωπος που στις 6.00 το πρωί δείχνει τουλάχιστον νηφάλιος να πιεί μετά τόσο πολύ που να φτάσει να έχει αυτό το τεράστιο ποσοστό αλκοολ στο αίμα. Προσωπικά δεν αμφισβητώ καθόλου τις αιματολογικές εξετάσεις, πρώτον γιατί δεν είμαι σε θέση να τις αμφισβητήσω και δεύτερον γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι θα μπορούσε σε αυτές να υπάρχει δόλος, αν και η παραπληροφόρηση που υπήρχε σχετικά με αυτές ήταν απίστευτη και τραγική. Όμως οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι κάτι «ανάγκασε» τον Παντελή να πιεί υπερβολικό ποσοστό αλκοολ μέσα σε αυτές τις δύο ώρες. Γιατί κανένας σώφρων άνθρωπος αν δεν έχει πιεί όλη νύχτα τόσο πολύ, δεν θα κατεβάσει το ξημέρωμα ένα μπουκάλι ουίσκι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκτός κι αν τον αναγκάσει κάποιος δια της βίας να το κάνει. Και σε τι κατάσταση είναι ένας άνθρωπος με 2,72gr αλκοόλ ανά λίτρο στο αίμα του; Και πώς βρέθηκε στο τζιπ, ποιοι τον έσυραν σε αυτό αφού βρέθηκαν χαλίκια και άμμος στα ρούχα του; Και πώς ένας άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση με απώλεια λειτουργιών και αισθήσεων όπως είπαν, χωρίς συναίσθηση ούτε να μπορέσει να σταθεί όρθιος είπαν πώς οδήγησε; Γιατί όπως είπαν οι ειδικοί αυτή η ποσότητα είναι οριακή και μπορεί να οδηγεί σε λιποθυμία και απώλεια αισθήσεων. Γιατί όπως είπε έγκριτος καθηγητής ιατρικής «θα ήταν σαν να βάζεις κούκλα να οδηγήσει» . Οι κούκλες ως γνωστόν δεν οδηγούν, οπότε οφείλει να βρει η αστυνομία ποιος οδήγησε το τζιπ και πώς έγινε το τροχαίο αν ήταν τελικά τροχαίο ή όχι, στο οποίο σκοτώθηκε ο Παντελής. Αλλά όπως είπαμε τρεις μήνες οι αρχές δεν ερεύνησαν τη λέσχη για να δουν τι συνέβη στον Παντελή εκείνη τη νύχτα ως το ξημέρωμα. Αν υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες ή βίντεο θα ήταν κατατοπιστικές να βγουν προς τα έξω. Όλα αυτά τα γράφω γιατί βλέπω μια προσπάθεια μερικών να πουν ότι το σπίτι ήταν φιλικό ( αλλά όπως ακούγεται τον «έγδυσαν» τον Παντελή από χρήματα) και να αρκεστούν στα πρόσωπα της φωτογραφίας για έρευνα, δεν θα ήθελα να γίνει συγκάλυψη του θέματος αυτή είναι η άποψή μου και τη λέω. Θέλω να ελπίζω όμως ότι οι αρχές θα ερευνήσουν διεξοδικά τη λέσχη (αν και συνήθως οι παράνομες λέσχες αν ήταν παράνομη) είναι περιφερόμενες και μετά από τρεις μήνες θα είναι δύσκολη η έρευνα και όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί και όχι μόνο τα άτομα της φωτογραφίας. Αν υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες ή βίντεο σίγουρα θα βοηθούσαν αρκετά.

panti111 panti222 panti333

 

πηγη:news.gr


Close