Καταγγελία στο Facebook. Νέα υπόθεση Γιακουμάκη με bullying σε σχολείο

«Δέχτηκα μπούλινγκ από τη μητέρα του μαθητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σχολείο», ισχυρίζεται ο Κώστας Καδής

Έκθετο αφήνει τον κύπριο υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, η μητέρα του 13χρονου, Κωνσταντίνου Τσαγκαλίδη, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητή του κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής σε γυμνάσιο της Κύπρου.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα του μικρού Κωνσταντίνου, Αντωνία Τσαγκαλίδου, ο κύπριος υπουργός Παιδείας σχολίασε επικριτικά το γεγονός ότι η οικογένεια έχει επιλέξει να δημοσιοποιήσει το θέμα μέσα από τα social media και θεωρεί λανθασμένο τον τρόπο που χειρίζονται το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του ανήλικου μαθητή τονίζει στο protothema.gr πως: «Πέρα από τις ανακοινώσεις του υπουργείου και τα λεγόμενα του υπουργού, ότι άλλο έχει γραφτεί, ισχύει» και συνεχίζει εξιστορώντας πώς ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Καδή.

«Ο υπουργός Παιδείας το Σάββατο μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, είχε κάνει ένα Tweet που έγραφε: ”ελπίζω να εντοπίσουμε τον Κωνσταντίνο και να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει, δίνουμε αγώνα κατά του εκφοβισμού στα σχολεία”, εγώ το είδα το πρωί της Κυριακής, έκανα retweet και του έγραψα: ”Τον ψάχνετε δηλαδή κύριε Καδή και δεν μπορείτε να τον εντοπίσετε; Βρίσκεται στο νοσοκομείο Λεμεσού”», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του Κωνσταντίνου.

kadilis1

Και συνεχίζει: «Αμέσως μετά το retweet με πήρε τηλέφωνο, μου συστήθηκε και με χαρακτήρισε αγνώμων επειδή δεν εκτίμησα τις ενέργειες που γίνονται. Σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) πήγε η ομάδα άμεσης παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας στο σχολείο να ερευνήσει την υπόθεση. Τίποτε άλλο δεν είχε γίνει. Μου είπε ότι αυτό που κάνουμε, να ασκούμε πίεση, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σωστό».

Η μητέρα του μικρού Κωνσταντίνου

miteaaa

Η Αντωνία Τσαγκαλίδου στη συνομιλία τους, κάλεσε τον κύπριο υπουργό Παιδείας να συνοδεύσει σήμερα το πρωί τον 13χρονο γιο της στο σχολείο, όπως επιθυμεί άλλωστε και ο ίδιος ο μαθητής.

«Του είπα ότι το λιγότερο που έχει να κάνει, είναι την Τρίτη το πρωί να βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου για να συνοδεύσει τον Κωνσταντίνο όπως ο ίδιος επιθυμεί», σημειώνει. Ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν διαφορετική από αυτή που ίσως περίμενε να ακούσει δια στόματος του υπουργού.

Η μητέρα του 13χρονου, που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του, υποστηρίζει πως στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο Κώστας Καδής της είπε αυτολεξεί: «Δεν θα μου πεις εσύ πώς θα κάνω τη δουλειά μου και αν δεν σας αρέσουν οι ενέργειες που γίνονται, να πάρετε το παιδί σας και να πάτε από εκεί που ήρθατε, στο ιδιωτικό. Αν θέλετε να έχετε απέναντί σας το υπουργείο Παιδείας θα το έχετε».

«Αν δεν έχουμε μαζί μας το υπουργείο θα έχουμε τον κόσμο», φέρεται να του απάντησε η ίδια, τονίζοντας πως τον ενημέρωσε πως θα δημοσιοποιήσει τα λεγόμενά του και ας την διαψεύσει.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Καδής σε δηλώσεις του σε κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης δήλωσε: «Πήρα την μητέρα του παιδιού τηλέφωνο, πρώτα απ’ όλα για να μάθω αν είναι καλά στην υγεία του ο Κωνσταντίνος, αλλά και για να τη διαβεβαιώσω ότι θα έχει την πλήρη στήριξή μας, ωστόσο, η μητέρα ήταν επιθετική και απαιτούσε να συνοδεύσω τον γιο της στο σχολείο. Δέχθηκα και εγώ bullying από τη μητέρα». Ο υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο, έχει μεσολαβήσει και στο παρελθόν για να μετακινηθεί από άλλο σχολείο ο Κωνσταντίνος για τον ίδιο λόγο.

«Προηγείται αξιολόγηση των γεγονότων. Πήρα σήμερα την προκαταρκτική έρευνα από την ομάδα άμεσης παρέμβασης. Η εικόνα που έχουμε είναι διαφορετική από αυτή που έχει βγει προς τα έξω. Δεν ευσταθούν αυτά που υποστηρίζει η μητέρα. Με το να πάω στο σχολείο είναι σαν να παραδέχομαι ότι έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Αν προκύψει ανάγκη για πειθαρχικά μέτρα, θα ληφθούν διότι ως υπουργείο Παιδείας είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα σχολικού εκφοβισμού», κατέληξε.

Η ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Παιδείας

Στις 22 Μαΐου, δηλαδή την περασμένη Κυριακή, την ίδια ημέρα δηλαδή που έγινε η παραπάνω τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με την Αντωνία Τσαγκαλίδου, μεταξύ της ίδιας και του Κώστα Καδή το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σχετικά με επεισόδιο σύγκρουσης δύο μαθητών σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού και την κατάληξη του ενός εκ των δύο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) αναφέρει ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για τη πλήρη διερεύνηση του επεισοδίου όσο και για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς επιστροφής και ένταξης του τραυματισθέντος μαθητή στη σχολική μονάδα. Συγκεκριμένα τόσο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού όσο και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πορεία της υγείας του μαθητή και ενημέρωσαν την μητέρα του για την αποστολή, τη Δευτέρα το πρωϊ (23/05/2016), της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.) για να ενισχύσει το έργο της σχολικής μονάδας και να προσφέρει ψυχολογική στήριξη στο μαθητή, να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και ομαλής ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα η Ο.Α.Π. θα αξιολογήσει επιτόπου τα δεδομένα και θα έχει συνεργασία με τον Επαρχιακό Πρώτο Λειτουργό, το Διευθυντή του σχολείου, το Σχολικό Σύμβουλο και τον Εκπαιδευτικό. Ψυχολόγο.

Το ΥΠΠ διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα συμβάλει ενεργά στην πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης».

Διαβάστε εδω την καταγγελία του ανήλικου μαθητή στο Facebook

mikros

 

Τι είπε η μητέρα του 13χρονου στο protothema.gr

Το protothema.gr επικοινώνησε με την μητέρα του κύπριου μαθητή, το απόγευμα της Δευτέρας η οποία αφού επιβεβαίωσε την καταγγελία του γιου της μέσα από το διαδίκτυο τόνισε πως την περασμένη Δευτέρα είχε χτυπήσει ο ίδιος μαθητής ξανά τον γιο της αλλά τότε το απέδωσαν σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Η αφορμή, η δικαιολογία μάλλον είναι ότι δεν του έκανε πάσα την μπάλα την ώρα της καλαθοσφαίρισης. Την περασμένη Δευτέρα τον είχε χτυπήσει και πάλι στο μάθημα της γυμναστικής αλλά ο Κωνσταντίνος, επειδή ήταν κλοτσιά και επειδή ήταν την ώρα του ποδοσφαίρου, θεώρησε ότι ήταν ατύχημα».

Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο μαθητής αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα μπούλινγκ καθώς στο προηγούμενο σχολείο που φοιτούσε είχε ανάλογα προβλήματα.

«Είχε πέσει θύμα λεκτικού μπούλινγκ, όχι σωματικό’’, λέει η Αντωνία Τσαγκαλίδη, μητέρα του Κωνσταντίνου και εξηγεί στη συνέχεια πώς συνέβη το περιστατικό στην αυλή του σχολείου την περασμένη Τετάρτη: ‘’Τον έπιασε από τον λαιμό με τα δύο χέρια, τον έσυρε μέχρι την κολόνα του κλειστού γηπέδου και του χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Έχω διάγνωση από το κρατικό νοσοκομείο ότι ο Κωνσταντίνος έχει αιμάτωμα και διάσειση. Κρατήθηκε στο νοσοκομείο έξι ημέρες».

Όπως τονίζει ακόμη η μητέρα του, Κωνσταντίνου, μίλησε την περασμένη Πέμπτη με τον πατέρα του παιδιού που φέρεται να ξυλοκόπησε τον ανήλικο γιο της αφού ο ίδιος της τηλεφώνησε και όπως υποστηρίζει η Αντωνία Τσαγκαλίδη της είπε: «ότι έχει παράπονο, θα μπλέξει το παιδί τους, μου είπε ότι ο γιος τους είναι ένας άγγελος και δεν λέει ψέματα και τους είπε ότι πήρε τον Κωνσταντίνο από τον λαιμό και τον ακούμπησε απαλά πάνω στην κολόνα».

Όπως σημειώνει ακόμη, ο γιος της είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων ενώ ερωτηθείσα γιατί έχει πέσει θύμα μπούλινγκ σε δύο διαφορετικά σχολεία η ίδια εξηγεί: «Είναι ένα παιδί διαφορετικό από την ηλικία του, μιλά στον πληθυντικό, μιλά ευγενικά, γνωρίζει γλώσσες, έχει αναπτυγμένο γραπτό λόγο, είναι καλός μαθητής… Αυτά από μόνα τους είναι στόχο, είναι διαφορετικός».

πηγη:protothema.gr

Close