Η τραγική ιστορία μίας 14χρονης Βρετανίδας που ήρθε στην Ελλάδα και έγινε θύμα trafficking
 

Ήταν πριν από έντεκα χρόνια όταν η 14χρονη τότε Μέγκαν Στίβενς από μία πόλη της βόρειας Αγγλίας ήρθε με την μητέρα της για διακοπές σε μία ελληνικά παραθαλάσσια πόλη. Η έφηβη κοπέλα δεν φανταζόταν τότε ότι αυτές οι διακοπές θα σημάδευαν την ζωή της για πάντα.

Σήμερα, έντεκα χρόνια μετά τις διακοπές της, η Μέγκαν μιλά στον Guardian και εξηγεί πως έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων που την χρησιμοποιούσε για έξι χρόνια ως σκλάβα του σεξ. Η νεαρή κοπέλα έγραψε βιβλίο για την τραγική ιστορία της που φέρει τον τίτλο «Bought and Sold».

Η Μέγκαν μιλάει για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, τους αλκοολικούς γονείς της που χώρισαν όταν ήταν τεσσάρων ετών, και την απίστευτη ανάγκη της να βρει αγάπη και στοργή. Έτσι, από την πρώτη κιόλας νύχτα των διακοπών της στην Ελλάδα νόμισε ότι βρήκε τον έρωτα και την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο ενός Αλβανού, του Τζακ, τον οποίο γνώρισε σε μπαρ που πήγε μαζί με την μητέρα της.

Η τραγική ιστορία μίας 14χρονης Βρετανίδας που ήρθε στην Ελλάδα και έγινε θύμα trafficking

Η έφηβη τότε Μέγκαν μετακόμισε στο σπίτι του νεαρού Αλβανού, αφού η μητέρα της έκανε σχέση με τον ιδιοκτήτη του μπαρ και αποφάσισαν να παραμείνουν στην Ελλάδα για να κάνουν μία καινούρια αρχή και να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο. Ο Τζακ μίλησε στην Μέγκαν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μητέρα του που χρειάζονταν χρήματα για να κάνει θεραπεία για τον καρκίνο.

Έτσι, ο νεαρός Αλβανός έπεισε εύκολα την 14χρονη να μετακομίσουν στην Αθήνα για να εργαστούν σε μπαρ, το οποίο γνώριζαν τα ξαδέλφια του. Αντί όμως για εργασία σε μπαρ, ο Τζακ που είχε γίνει αρκετά βίαιος απέναντι της, την έστελνε να δουλεύει σε μουντά ξενοδοχεία, στον δρόμο και σε οίκους ανοχής.

Η κοπέλα εξομολογείται ότι συναντούσε τουλάχιστον οκτώ πελάτες την ημέρα και ζούσε φοβισμένη και απελπισμένη, αφού ο Τζακ της απαγόρευε να μιλήσει σε οποιονδήποτε και της ζητούσε να στέλνει κάρτες στην μητέρα της γράφοντάς της πόσο όμορφα περνούσε μαζί του στην Αθήνα.

Η λύση για να ξεφύγει η Μέγκαν από τον φαύλο κύκλο της πορνείας δόθηκε όταν η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σχιζοφρενικό επεισόδιο. Τότε, μίλησε σε ένα άτομο από το προσωπικό για την κατάστασή της και το νοσοκομείο φρόντισε να βρεθεί η μητέρα της κοπέλας, που την πήρε και επέστρεψαν μαζί στη Βρετανία.

Η νεαρή λέει πως τώρα πια ο εφιάλτης τελείωσε και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η 25χρονη σήμερα Μέγκαν δουλεύει ως υπάλληλος σε κατάστημα και το βιβλίο που έγραψε για την περιπέτεια της έχει λειτουργήσει για την ίδια θεραπευτικά. Όμως, δηλώνει ότι ψυχίατρος που την εξέτασε στη Βρετανία της χορήγησε Prozac, αφού η ίδια αντιμετώπιζε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και φόβο να βρεθεί ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους ή να δείξει εμπιστοσύνη στους άλλους.

Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών 2,4 εκ. άνθρωποι στον κόσμο είναι θύματα trafficking και το 80% από αυτούς είναι γυναίκες που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και εργάζονται ως σκλάβες του σεξ. Η κάθε μία από αυτές τις γυναίκες μπορεί να αποφέρει στον διακινητή της κατά μέσο όρο 650 ευρώ την εβδομάδα
πηγη

Close