Η χήρα που αποκεφάλισε, τεμάχισε και έβρασε το εγγόνι της το 1908 στον Πειραιά - Το άγριο έγκλημα που συντάραξε τη χώρα

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, πως ένας άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει τόσο βάναυσο κακό σε ένα νεογέννητο μωρό. Μία γυναίκα από την Αθήνα έναν αιώνα πριν, συγκλόνισε όλη τη χώρα με τις αποτρόπαιες πράξεις της προς το εγγόνι της, το οποίο σκότωσε με τον χειρότερο τρόπο!

Από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήταν αυτό της Μαρίας Παπαδάκη, η οποία, το 1908 αποκεφάλισε, διαμέλισε και έβρασε το λίγων ωρών εγγόνι της.

Στις 9 Μαΐου του 1908 η Μαρία Παπαδάκη τεμάχισε το νόθο παιδί της κόρης της και το έβρασε στο τσουκάλι, σύμφωνα με το .mixanitouxronou.gr.

 

Η δολοφόνος Μαρία Παπαδάκη ήταν χήρα και είχε γεννηθεί στα Χανιά της Κρήτης. Έμενε μαζί με την κόρη της Αφροδίτη, σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στον Πειραιά. Όταν η κόρη της έμεινε έγκυος ενώ ήταν ανύπαντρη αποφάσισαν να κρύψουν την εγκυμοσύνη, για να αποφύγουν την κατακραυγή.

Η χήρα που αποκεφάλισε, τεμάχισε και έβρασε το εγγόνι της το 1908 στον Πειραιά - Το άγριο έγκλημα που συντάραξε τη χώρα

Τελικά η κοπέλα γέννησε στο μαγειρειό με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία αφότου έφερε στον κόσμο το μωρό το σκότωσε. Όταν η κόρη της πήγε στο δωμάτιο για να ξαπλώσει, η μητέρα το αποκεφάλισε, του έκοψε τα πόδια και το τεμάχισε. Στη συνέχεια το έβαλε σε ένα τσουκάλι με βραστό νερό προκειμένου να το εξαφανίσει. Ωστόσο, όταν η κόρη πήγε στο δωμάτιο άφησε ίχνη αίματος, τα οποία είδαν οι γειτόνισσες, οι οποίες μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και κατάλαβαν ότι είχε γεννήσει. Οι γυναίκες της γειτονιάς συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι τους και άρχισαν να φωνάζουν στις γυναίκες. Λίγο αργότερα ο ενωμοτάρχης μπήκε στο σπίτι και το αποτρόπαιο έγκλημα αποκαλύφθηκε.

 

Η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα και μετέφεραν τη λεχώνα στο Τζάνειο. Η κόρη υποστήριξε ότι το παιδί ήταν ενός δικηγόρου από τα Χανιά με τον οποίο διατηρούσε σχέση και ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι η μητέρα της θα το σκότωνε. Η μητέρα υποστήριξε ότι το αποκεφάλισε για να μην ακούσουν οι γειτόνισσες το κλάμα του, και είπε ότι πίστευε ότι ήταν νεκρό. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από mixanitouxronou.gr.

Photo via Athens magazine

 

 

Close