Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων – Δείτε live

Το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη θα πει σήμερα η Ελλάδα, καθώς το μεσημέρι στις 13:00 θα τελεστεί η κηδεία του στον Γαλατά Χανίων, με βάση την επιθυμία του, κοντά στους γονείς και τον αδερφό του.

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, αποβιβάστηκε στο λιμάνι των Χανίων. Το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι περίπου μία ώρα νωρίτερα, ωστόσο η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βγήκε τελευταία.

 

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά, αλλά και εκπρόσωποι της πολτικής σκηνής της χώρας, όπως οι κ.κ. Κουτσούμπας και Παπαρήγα, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί.

Δείτε ακόμη Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Για αυτό τον λόγο δεν πήγα στην Μητρόπολη

Σε λίγη ώρα – καθώς δόθηκε παράταση μισής ώρας στο λαϊκό προσκύνημα – ο σπουδαίος Έλληνας, θα μεταφερθεί στο Γαλατά Χανίων, τον τόπο των προγόνων του, όπου και επέλεξε να είναι η τελευταία του κατοικία.

Εκεί αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. Έτσι, με τον τρόπο αυτό επιθυμούσε, να κλείσει ο κύκλος της μυθιστορηματικής, επίγειας ζωής, της επιφανούς και οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα τη μουσική αλλά και την ιστορία του 20ού αιώνα.

Δείτε live εικόνα από την Κρήτη

 

Δείτε ακόμη Η απόλυτη φρίκη στη Ρόδο: 18χρονος κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδερφό του

 

 

 

 

Close