Ιερά Σύνοδος: Η απόφαση πάρθηκε-Κατ'ιδίαν προσευχή, τέλος σε γάμους και βαφτίσια

Σήμερα αναμενόταν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το τι θα γίνει με τις εκκλησίες εν όψει του κορονοϊού. Όπως αποφασίστηκε λοιπόν από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, η εκκλησία θα δέχεται μόνο κατ’ιδίαν προσευχή, ενώ αναβάλλονται  μέχρι νεωτέρας οι γάμοι και οι βαφτίσεις.

Ακόμη, όπως αποφασίστηκε, οι κηδείες θα γίνονται μόνο σε στενό οικογενειακό περιβάλλον, εντός της εκκλησίας.

Πρωτόγνωρες είναι οι αποφάσεις που πήρε η Ιερά Σύνοδος, δείχνοντας πως συμφωνεί και στηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος λόγω κορονοϊού
1) Οι ιεροί ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για κατ΄ ιδίαν προσευχή.

2) Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του ιού.

3) Αναβάλλονται προσωρινά οι γάμοι και οι βαφτίσεις.

4) Οι κηδείες θα γίνονται μόνο εντός του ναού και με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το ίδιο θα ισχύει και για τα μνημόσυνα.

Ακόμη, η Ιερά Σύνοδος ξεκαθάρισε πως υιοθετεί όλα τα μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, τονίζοντας πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια να περιοριστεί ο φονικός ιός.

Η Ιερά Σύνοδος, συνέστησε ακόμη ηρεμία.

Close