Τις επόμενες μέρες θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο, το σκηνικό στην συνέχεια, πρόκειται να αλλάξει άρδην και να γίνει άκρως καλοκαιρινό
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αλλά και του Θοδωρή Κολυδά, τις επόμενες μέρες έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας, που θα πλήξει όλη την χώρα. Ωστόσο, οι έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται , στην συνέχεια, να δώσουν την θέση τους σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και τις Κυκλάδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.
Στη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο νότιο Αιγαίο.
Η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βόρειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Με βροχές και, κατά τόπους, ισχυρές καταιγίδες θα κυλήσει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά, τη Δευτέρα, έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και το νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι της Τρίτης (21/10) αναμένεται σταδιακή αλλά πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη έρχεται το δεύτερο κύμα που θα επηρεάσει τα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
🎯ΠΟΤΙΣΤΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ- “Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ” ✅ Πολύ καλές ποτιστικές βροχές σήμερα σε όλα τα κεντρικά και νότια . Οι καταιγίδες από το απόγευμα θα πλησιάσουν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και αύριο θα επηρεάσουν και το νότιο Αιγαίο . Σταδιακή βελτίωση -αλλά πρόσκαιρη – από… pic.twitter.com/N2Y0TyNboK
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) October 19, 2025
Από την Παρασκευή μέχρι και την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική βελτίωση του καιρού, με τον Θοδωρή Κολυδά να κάνει λόγο για «καλοκαιρινό» σκηνικό του Αγίου Δημητρίου. Καταλήγοντας, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι η πρόγνωση για την 28η είναι ακόμη επισφαλής.