Καιρός :Ερχέται Βαρής Χειμώνας μέσα στον Ιανουάριο

Και όμως ο καιρός θα μας δείξει τα δοντια του μετά την αλλοκοτη καλοκαιρία και μάλιστα σύντομα μέσα στον Ιανουάριο.

Σημαντικές εξηγήσεις για την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη βόρεια Αμερική τις προηγούμενες ημέρες και η οποία άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς αλλά και τεράστιες υλικές ζημιές, έδωσε με συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, έγκριτος μετεωρολόγος και πρ. βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καντερές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κος Καντερές αναφέρθηκε στις μετεωρολογικές συγκυρίες οι οποίες οδήγησαν στην εκδήλωση της καταστροφικής κακοκαιρίας.

Δείτε ακόμη 16χρονη έπεσε απο το μπαλκόνι στην Πάτρα

Παράλληλα έκανε σαφές ότι για να μιλήσουμε με ασφάλεια για συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να παρατηρήσουμε τί θα συμβεί και στις επόμενες χρονιές.

Ο κος Καντερές όμως αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να βιώσει και η Ευρώπη μια τέτοια κακοκαιρία αλλά και τί πιθανότητες έχει να ζήσουμε τέτοιες ακραίες μετεωρολογικές καταστάσεις και στην πατρίδα μας.

Ο διακεκριμένος και ιδιαίτερα έμπειρος μετεωρολόγος σκιαγράφησε και τον καιρό στην Αττική αλλά και στη χώρα μας στο επόμενο χρονικό διάστημα τονίζοντας πάντως ότι σίγουρα και με βάση τα επιστημονικά στατιστικά στοιχεία, μετά τα μέσα του Ιανουαρίου θα νιώσουμε βαρύ χειμώνα.

 

Close