Καιρός : Έρχεται βαρύς χειμώνας με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός : Έρχεται βαρύς χειμώνας με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα έχει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει ως τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έδωσε την δική του πρόβλεψη για τον καιρό μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και αναφέρει για μεγάλη πτώση τις θερμοκρασίας.

Όσα είπε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος :

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το πρωί να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές οι οποίες δεν θα προβληματίσουν. Όμως, από το μεσημέρι και έπειτα, οι βροχές αυτές θα έχουν την τάση να γενικευτούν στο νομό και να δυναμώσουν αρκετά. Μετά το μεσημέρι αναμένονται κατά περιόδους και καταιγίδες που θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές.

Καιρός : Έρχεται ένα κρύο που θα μείνει

Επίσης, σε ότι αφορά στην ψυχρή εισβολή η οποία θα μας επηρεάσει από την Τρίτη, δεν θα είναι αξιόλογη ως προς τον υετό (βροχές, χιόνια) και φυσικά δεν θα είναι ακραία ως προς τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν.

Απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι τουλάχιστον έως περίπου και τις 10 Φλεβάρη, θα επικρατήσει χειμωνιάτικος καιρός στην Ελλάδα με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Για τις επόμενες ημέρες, στην Αττική, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες θερμοκρασίες :

Καιρός: Ασθενής βροχές και ομίχλη το σκηνικό του καιρού σήμερα

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου: Από 6°C έως 13-14°C Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου: Από 4°C έως 10°C Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου: Από 4°C έως 8-9°C Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου: Από 4°C έως 9-10°C.

Κακοποίηση 3χρονου Άγγελου – Δίνονται για μεταμόσχευση η καρδιά και τα νεφρά του

Να σημειωθεί ότι στα πολύ βόρεια ή υπερβόρεια προάστια της Αττικής οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι κατά 1-3°C χαμηλότερες. Τέλος, σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής, γενικά θα είναι εξασθενημένες και θα σημειώνονται από τα εξής υψόμετρα και πάνω :

Μαρουσάκης – Καιρός: Έρχεται Ουκρανικό ψύχος που παγώνει την χώρα μας

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου: Από τα 800 m, στα Βόρεια του νομού και εξασθενημένες. Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου: Από τα 600 m, στα Βόρεια του νομού και εξασθενημένες. Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου: Από τα 350-400 m, στα Βόρεια του νομού και εξασθενημένες.

Αν αλλάξει κάτι ως προς τα προγνωστικά δεδομένα στα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων, θα σας ενημερώσω εκ νέου. Πάντως, σε γενικές γραμμές, θα είναι μια ψυχρή εισβολή που δεν θα προβληματίσει, τουλάχιστον έως την Παρασκευή. Υπόψιν ότι μέσα στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά ίσως και τα 9 μποφόρ».