Καιρός : Πανελλαδικό χιονιά με πολικές θερμοκρασίες  βλέπει το GFS

Καιρος: Σενάριο για Πολική εισβολή με πολλά χιόνια στην Ελλάδα σύμφωνα με το GFS -Τι λένε οι ειδικοί ;

Καιρός: Ένα εξαιρετικά… ψυχρό τρέξιμο από το GFS το μεσημέρι της Κυριακής, για πολική εισβολή μετά τις 20 Ιανουαρίου και σχεδόν πανελλαδικό χιονιά.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο έχει μέρες τώρα που κάτι θέλει να μας… ψιθυρίσει για την κάθοδο του χειμώνα και προς την Ελλάδα, την οποία «βλέπει» για μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη.

Πρόκειται για ένα τρέξιμο που προβλέπει την κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών, πολικής προέλευσης, οι οποίες δείχνουν να κατορθώνουν να μπαίνουν και στην Ελλάδα, προκαλώντας χιονοπτώσεις από βορρά προς νότο από τις 21 Γενάρη και μετά.

Καιρός : Πανελλαδικό χιονιά με πολικές θερμοκρασίες βλέπει το GFS

Δείτε επίσης : Θεσσαλονίκη : Πατέρας σκότωσε με τσεκούρι το βιαστή του παιδιού του

Φυσικά, έχουμε δει ουκ ολίγες φορές αυτές οι μακροπρόθεσμες τάσεις να μην επιβεβαιώνονται και πρέπει και αυτή τη φορά να κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Ωστόσο, δεδομένης της έως τώρα εξαιρετικά θερμής πορείας του χειμώνα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επέλθει η απότομη αλλαγή προς το καθαρά χειμερινό σκηνικό σύμφωνα με το dokari.gr .

Στο μεταξύ και το σημερινό τρέξιμο ενισχύει την επερχόμενη κακοκαιρία που θα μας απασχολήσει από τη Δευτέρα και φαίνεται κατά διαστήματα να προκαλεί έντονα φαινόμενα.

Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Τρίτη (10/1/2023 ) στην Αττική

Καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

Δείτε στο βίντεο καρέ – καρέ την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, με την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά και δώστε προσοχή στις μωβ αποχρώσεις (πολικής προέλευσης) που κατεβαίνουν προς τα Βαλκάνια μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close