«Με κακοποιούσε αλλά εγώ τον συγχωρούσα» λέει η 48χρονη που βρέθηκε στα Σεπόλια

Σκηνές μιας άλλης εποχής που παραπέμπουν στο «10» του Μ. Καραγάτση, το οποίο περιγράφει την Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 με τις ζωές και τους νοσηρούς έρωτες φτωχών εργατών μέσα σε ένα παλιό εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στο Πειραιά, αναδύονται από τη δικογραφία για την υπόθεση της 48χρονης Τερέζας Ζοζεφίνας Σόιμπερ, που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα.

Κεντρικά πρόσωπα της δικογραφίας, που πραγματικά θα μπορούσε να αποτελεί «σκηνικό» του αριστουργηματικού μυθιστορήματος, είναι η 48χρονη γυναίκα και ο ερωτικός της σύντροφος, ένας 47χρονος ρακοσυλλέκτης. Και οι δυο ζούσαν σαν ζευγάρι σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Σεπόλια, έπιναν τα βράδια αλκοόλ και συχνά ο 47χρονος κακοποιούσε σωματικά τη σύντροφό του. Ωστόσο, εκείνη μετά τη «συγνώμη» του γύρναγε πάντοτε κοντά του…

Μόνο που, μέσα από τη δικογραφία έρχεται στο φως μια άλλη οπτική των γεγονότων, με την 48χρονη να υποστηρίζει μετά τον εντοπισμό της στις αρχές, ότι πήγε με τη θέληση της να μείνει «στο σπίτι του Βασίλη τον Φλεβάρη» και πως και εκείνη μπορούσε να ανοίξει την εξωτερική πόρτα του σπιτιού. Η γυναίκα, που σύμφωνα με τους συγγενείς της αντιμετωπίζει ελαφριά νοητική υστέρηση, αναφέρει στην κατάθεση της ότι ο 47χρονος σύντροφος της, όταν έπινε την χτυπούσε, ωστόσο, όπως λέει μετά της ζήταγε συγγνώμη και εκείνη, αφού τον συγχωρούσε γύριζε ξανά κοντά του.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close