Καραϊβάζ: Κοντά στο να λύσουν την υπόθεση βρίσκονται οι αρχές

Κοντά στο να λύσουν την υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ είναι οι αστυνομικές αρχές. Ο δημοσιογράφος γαζώθηκε με τουλάχιστον 20 σφαίρες από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή.

Πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είναι οι αστυνομικές αρχές. Ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Έκτοτε, οι έρευνες είναι στο σκοτάδι. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews, υπήρξε ένα στοιχείο που οδηγεί τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δείτε ακόμη Ασφυκτικά γεμάτα τα παιδιατρικά νοσοκομεία το Σαββατοκύριακο – Μεγάλη έξαρση των λοιμώξεων

Για αρκετούς μήνες η έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου είχε βαλτώσει αφού οι αρχές δεν μπορούσαν να βρουν τα κατάλληλα στοιχεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένα σοβαρότατο δεδομένο, από μια παράλληλη έρευνα.

Η έρευνα αυτή βασίστηκε στην πεποίθηση των αναλυτών της Ασφάλειας πως στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες.

Δείτε ακόμη Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά απο άγριο ξύλο σε σχολείο

Η μία από τις ομάδες αφορά το δίδυμο των αδίστακτων εκτελεστών. Η άλλη αφορά αυτήν που παρακολούθησε το θύμα από τη στιγμή που έφυγε από το πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη τη Ζήνα», ακολούθησε τον δημοσιογράφο σε όλη την πορεία του και ταυτόχρονα ενημέρωσε τους εκτελεστές για το πότε θα έμπαινε στην τελική ευθεία για το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί επανεξέτασαν όλο το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, έχοντας ως στόχο να βρουν έστω και το παραμικρό σημάδι που θα υποδείκνυε πως κάποιοι από όσους ήταν καταγεγραμμένοι μπορεί να παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Δείτε ακόμη Ήταν νεκρή για 40 λεπτά μετά από ανακοπή καρδιάς και Επεζήσε – Με το στόμα ανοιχτό οι γιατροί

Σε αυτόν τον κύκλο της έρευνας, ανακάλυψαν ένα πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή και που είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις συμμοριών εκβιαστών, της λεγόμενης Greek Mafia.

Ο Καραϊβάζ εκτελέστηκε στις 9 Απριλίου 2021. Ο δημοσιογράφος γαζώθηκε με τουλάχιστον 20 σφαίρες από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή. Στη συνέχεια οι εκτελεστές του τράπηκαν σε φυγή, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Close