Καταγγελίες σοκ για βρεφονηπιακό σταθμό: Κατσαρίδες περπατούσαν στα κεφάλια των παιδιών

Εικόνες Σοκ και ντροπής σε βρεφονηπιακού σταθμού με γονείς να καταγγέλλουν πως κατσαρίδες περπατούσαν στα κεφάλια των παιδιών τους.

Σύμφωνα μ την εκπομπή Super Katerina οι γονείς μιλάνε για άθλιες συνθήκες σε χώρο στον οποίο φιλοξενούνταν για κάποιες ώρες της ημέρας τα παιδιά τους.

Το περιβάλλον ήταν ακραία βρώμικο, υπήρχαν κατσαρίδες και ακάρεα και σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών, οι βρεφονηπιοκόμοι δεν είχαν κάποιο πτυχίο για να εργαστούν υπεύθυνα. Παράλληλα, υποστηρίζουν πως δεν τάιζαν καν τα παιδιά.

Συγκεκριμένα μητέρα καταγγείλει στην κάμερα της εκπομπής πως το παιδί της κοιμόταν σε στρώματα γεμάτα ακάρεα, δεν ταΐζαν το παιδι παρόλο που είχε ενημερώσει πως το παιδι της έχει σάκχαρο. Επίσης η μητέρα προσθέτει  πως  είχαν βάλει το παιδι να κοιμάται κάτω απο ενα σπασμένο τζάμι με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή του.

Δείτε επίσης : Ανησυχητική έρευνα: Προϊόντα για ίσιωμα μαλλιών αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου της μήτρας

Άλλοι γονείς αναφέρουν πως παραλάμβαναν τα παιδιά τούς ατάιστα και συγκαμένα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός ήταν ιδιωτικός. Υπάλληλος του σταθμού αναφέρει πως είχε δει κατσαρίδες να περπατούν στα κεφάλια των παιδιών και πως το κτίριο είναι για κατεδάφιση.

Μία μητέρα που μίλησε στην εκπομπή, ξέσπασε σε κλάματα καθώς έδιναν στο παιδί φαγητό σε μεγάλα κομμάτια και η ίδια απορεί τι το έσωσε και απέφυγε τον βέβαιο πνιγμό, καθώς έχει μάθει να τρώει μόνο αλεσμένα στην ηλικία που βρίσκεται.

Ακόμη, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους κοριούς που περπατούσαν πάνω στο παιδί και τα εξανθήματα που έβγαλε, καθώς όπως αναφέρει τα στρώματα στα οποία ξάπλωναν ήταν παλιά και βρώμικα και στην κούνια που κοιμόταν το τζάμι ήταν σπασμένο. «Δεν το χωράει ο νους μου. Έδωσα το παιδί μου για να πάω στη δουλειά για να έχει ένα καλύτερο αύριο», είπε γεμάτη δάκρυα.

Δειτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο

 

Άλλη μια μητέρα μίλησε στην εκπομπή και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να μιλήσει λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που είχε, δήλωσε πως το παιδί της γυρνούσε σπίτι νηστικό και πως το περιβάλλον ήταν σε άθλια κατάσταση. «Το ανακαλύψαμε γιατί το παιδί μετά από εκεί ζητούσε συνέχεια να φάει», είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση των πρώην ιδιοκτητών

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού, ο οποίος δεν λειτουργεί πλέον και έδωσε τη δική του απάντηση στις καταγγελίες.

«Το σχολείο μου που διατηρούσα επί πολλά έτη μεγάλωσε εκατοντάδες παιδιά, έχαιρε της εμπιστοσύνης και της αγάπης πολλών οικογενειών. Πρόσφατα ανέστειλε τη λειτουργία του για προσωπικούς λόγους που δεν αφορούν τη δημοσιότητα, αφού έγινε μια άκαρπη προσπάθεια να μεταβιβαστεί.

Κάποιοι γονείς, οι οποίοι επισκέπτονταν καθημερινά τον σταθμό και είχαν ίδια εικόνα για την άψογη λειτουργία του, μετά το κλείσιμό του, βοηθούμενοι από πρώην υπάλληλο που διατηρούσε κλειδιά, μπήκαν στο χώρο παρανόμως μετά την παύση λειτουργίας του και προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων όπως λεηλασίες, κλοπές και έπειτα φωτογράφισαν το χώρο λεηλατημένο.

Όλα αυτά προς εκδίκηση που μια επιχείρηση έκλεισε. Ενώ είχαν βολευτεί προφανώς ξεβολεύτηκαν, ενώ ανέφεραν ψευδώς ως συνένοχο σε αυτό την υποψήφια νέα ιδιοκτήτρια η οποία τις τελευταίες 20 μέρες λειτουργίας ήταν καθημερινά στο χώρο και συναντιόταν με γονείς.

Η μισανθρωπιά και η ανθρωποφαγία μερίδας ανθρώπων είναι γνωστή, αλλά πέρα από αυτά, οι πράξεις τους θα απαντηθούν νομικά λίαν συντόμως. Έχει αναφερθεί ήδη το γεγονός στην αστυνομία και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια.

Όσο για την ηθική πλευρά του ζητήματος, η στάση τους, καθώς μιλάμε για εκπαιδευτικούς και γονείς, δεν είναι άξια θυμού, είναι άξια λύπης», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ιδιοκτήτης του σταθμού.

Close