ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η απόφαση του δικαστή για τη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου

Ισόβια κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου για τη φρικιαστική δολοφονία του.

Η Δέσποινα Κουτσέγκου και ο Χρήστο Ντιός κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του ίδιου του παιδιού τους στη Σιάτιστα Κοζάνης μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών που διήρκησε πέντε ολόκληρες ώρες και ανακοινώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για ισόβια κάθειρξη της μητέρας και του πατριού του νεαρού, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και το πτώμα του βρέθηκε οκτώ μήνες μετά μισοφαγωμένο από σκυλιά σε κτήμα του πατριού του.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή με τη Μήδεια.

«Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια. Μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή, ο οποίος πρέπει να δικαιωθεί γιατί είχε έναν άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του», είπε.

Μάλιστα είναι τέτοια η συναισθηματική φόρτιση μέσα στη δικαστική αίθουσα που το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο που να ενοχοποιεί τη μητέρα και τον πατριό του Κωστή και απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε:

«Θα είστε το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας, που θα πείτε «ένοχοι», χωρίς να έχετε αποδείξεις για τον τρόπο που τον σκότωσαν».

Η μητέρα του Κωστή Πολύζου, κατά την απολογία της ισχυρίστηκε ότι είναι αθώα και δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, ούτε εκείνη, ούτε ο σύζυγός της.

«Έγώ πάνω από όλα βάζω το παιδί μου. Δεν μετράνε ούτε τα λεφτά, ούτε τα σπίτια», είπε.

Πάντως σε αρκετές ερωτήσεις της έδρας απαντούσε ότι δεν θυμάται επικαλούμενη το πέρασμα των ετών, ενώ όταν πιέστηκε από τις ερωτήσεις της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς, υποστηρίζοντας ότι το παιδί της δε θα γυρίσει πίσω.

Ο σύζυγός της πάλι ήταν ψύχραιμος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του και σύντομος στην περιγραφή των γεγονότων. Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο θάνατο του Κωστή και επέμεινε ότι δεν διέπραξαν εκείνοι το φόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Κωστής Πολύζος χάθηκε από το σπίτι του στη Σιάτιστα το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2011. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 βρέθηκε το πτώμα του μισοφαγωμένο από άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του από έναν περαστικό κυνηγό.

ΠΗΓΗ: star.gr

Close