Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου: Ασθενής απεβίωσε & οι συγγενείς τα έκαναν λαμπόγυαλο

Μετά την έξαρση του κορονοϊού οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν την δική τους μάχη έτσι ώστε να γιατρέψουν τα θύματα του κορονοϊού. Έχουν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για μεγάλο χρονικό διάστημα, από φόβο μη μεταδώσουν την ασθένεια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θέτουν και τη δική τους ζωή σε κίνδυνο.

Με πενιχρά μέσα και πολλές ελλείψεις, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία προσπαθούν να κάνουν ο,τι μπορούν για να αντιμετωπιστεί γρήγορα η πανδημία αφήνοντας πίσω της όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Οι περισσότεροι από εμάς τους ευγνωμονούμε και πρόσφατα βγήκαμε στα μπαλκόνια μας για να χειροκροτήσουμε το έργο τους.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι συγγενείς, που όταν χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο αντιδρούν βίαια. Αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις και φαίνεται πως ο κορονοϊός δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, μετά τον θανατo ενός ασθενούς  οι συγγενείς του φαίνεται πως τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

Συγγενείς ασθενούς, η οποία απεβίωσε, τα έκαναν «γυαλιά καρφιά». Πόρτες έσπασαν, κουφώματα ξηλώθηκαν και τζάμια έγιναν θρύψαλα με τη συνολική ζημιά να ανέρχεται σε 7.719 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση «έγκρισης για την αποκατάσταση ζημιών του ΚΥ Σχηματαρίου που προκλήθηκαν λόγω επίθεσης».

Είχε προηγηθεί το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του κέντρου υγείας Σχηματαρίου «για τις καταστροφές που προκλήθηκαν και τα μέτρα για την ασφάλεια προσωπικού και των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, «εξοπλισμός και υποδομές του εν λόγω ΚΥ υπέστησαν ζημιές και φθορές λόγω επίθεσης από συγγενείς ασθενούς η οποία απεβίωσε και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ εν μέσω περιόδου έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Για το λόγο αυτό, αντικαθίστανται 2 δίφυλλες ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου 1,40 Χ 2,15 με τρίπλεξ τζάμι, 2 δίφυλλες πόρτες 1,70 Χ 3,10 με φεγγίτη, 3 σταθερά πλαίσια με τζάμι τρίπλεξ 1,95 Χ 3,10 και 1 σταθερό πλαίσιο με τζάμι 3,40 Χ 3,10.

Μιλώντας στο «protothema.gr, η υποδιευθύντρια του κέντρου υγείας Σχηματαρίου, γιατρός Ελένη Ζυγούρη αναφέρει ότι «το περιστατικό δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό. Στους συγγενείς της ασθενούς δεν άρεσε η αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς του κέντρου υγείας. Για όσα έγιναν εκείνη την μέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία».

Από την πλευρά του ο δήμος Τανάγρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν καταδίκασε «την επίθεση που δέχτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου καθώς και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που οι δομές Υγείας θεωρούνται απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε, για τους συνανθρώπους μας».

Αναφερόμενος στο συμβάν ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας τόνισε ότι «σήμερα, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η στήριξη των ανθρώπων που προασπίζονται την Υγεία και δίνουν καθημερινή μάχη για όλους μας θα πρέπει να είναι αμέριστη.

Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, να παρουσιάζονται από κάποιους μεμονωμένους πολίτες, τέτοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού, προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν μας τιμούν, αποτελούν εξαίρεση και δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δήμο και ως κοινωνία».

Photo via: protothema.gr

Close