Κίνδυνος για χημικές ουσίες-Δείτε ποιοι μαρκαδόροι αποσύρονται από την αγορά!

Γνωστοί μαρκαδόροι που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ανακαλούνται λόγω κινδύνου χημικών ουσιών. Δείτε παρακάτω ποιοι είναι και την ανάκληση του προϊόντος.

Για την ανάκληση επικίνδυνων μαρκαδόρων από την αγορά ενημερωθήκαμε από τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Οι εν λόγω μαρκαδόροι κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά οπότε αν τους έχετε αγοράσει καλό θα είναι να μην τους χρησιμοποιείτε.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι μαρκαδόροι που ανακαλούνται

Κίνδυνος για χημικές ουσίες-Δείτε ποιοι μαρκαδόροι αποσύρονται από την αγορά! Κίνδυνος για χημικές ουσίες-Δείτε ποιοι μαρκαδόροι αποσύρονται από την αγορά! Κίνδυνος για χημικές ουσίες-Δείτε ποιοι μαρκαδόροι αποσύρονται από την αγορά! Κίνδυνος για χημικές ουσίες-Δείτε ποιοι μαρκαδόροι αποσύρονται από την αγορά!

Μαρκαδόροι – Φυσομαρκαδόροι

Μάρκα: Globo

Τύπος: Soffiarelli

Τύπος/αριθμός μοντέλου: ΘΈΣΗ GB8004-8

Αριθμός παρτίδας/γραμμωτός κώδικας: Παρτίδα 13399-02701

Χώρα καταγωγής: Κίνα

Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από: Ιταλία

Χημικός κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει πολλές χημικές ουσίες, όπως το κάδμιο (μετρούμενη τιμή έως 0,66 mg/kg), το μόλυβδο (μετρούμενη τιμή έως 1,32 mg/kg). Το κάδμιο είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία, διότι συσσωρεύεται στο σώμα και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η έκθεση στο μόλυβδο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή και μη αναστρέψιμη νευροτοξικότητα, ιδίως στην περίπτωση των παιδιών.

Για τον σκοπό αυτό, δεν έχει θεσπιστεί ασφαλές κατώτατο όριο έκθεσης.

Το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της οδηγίας για την ασφάλεια των παιχνιδιών και το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 71-3.

Δείτε την ανάκληση ΕΔΏ

Δείτε όλες τις ανακλήσεις με ένα κλικ εδώ

Close