Ξαφνική επιδείνωση στην υγεία της 8χρονης που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Κιβωτός του Κόσμου : Έφοδος της Αστυνομίας στη δομή της Καλαμάτας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και αυτή την ώρα πραγματοποιούν έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Δειτε επίσης : Κιβωτός του Κόσμου  Σοκάρουν οι αποκαλύψεις : Οι κρουαζιέρες του πατέρα Αντώνιου με όμορφα και γυμνασμένα παιδιά της δομής

«Κιβωτός του Κόσμου»: Χωρίς άδεια λειτουργεί η δομή της Καλαμάτας
Τη στιγμή που οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, σοβαρά ερωτήματα ως προς τον τρόπο λειτουργίας των δομών στην περιφέρεια προκύπτουν έπειτα από νέες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα, η δομή λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας έως σήμερα, ενώ στην Χίο η «Κιβωτός» φαίνεται να μην πληρώνει τα ενοίκια από το 2016.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Θέμης Κανελλόπουλος στην εκπομπή «Live News», παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Δείτε επίσης : Κιβωτός του Κόσμου : Καταγγελία σοκ  Γονείς από τη Συρία καταγγέλλουν ότι τους πήραν τα παιδιά

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Η συγκεκριμένη δομή τελεί υπό μη αδειοδοτημένη αυτή τη στιγμή διαδικασία, στην οποία είναι υποχρεωμένη το επόμενο διάστημα. Πάντοτε σε αυτές τις υπηρεσίες, σε όλον τον κόσμο, είναι προσεκτικοί, δεν πάνε να κλείσουν έναν φορέα όταν υπάρχει ένας νόμος προ πέντε μηνών, υπάρχουν και παιδιά μέσα. Και δίνεις ένα συγκεκριμένο διάστημα στον φορέα, προκειμένου να συνετιστεί», ανέφερε στην ίδια εκπομπή.

Δείτε επίσης : Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος πήγε να με χρηματίσει

Ο δημοσιογράφος παρουσίασε και το έγγραφο που είχε στείλει ο δήμος Καλαμάτας προς την «Κιβωτό» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την έκδοση της αδείας σύμφωνα με το enikos.gr. Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση δεν υπάκουσε ποτέ στις εκκλήσεις των φορέων. Ο λόγος που κανείς δεν έβαλε «λουκέτο» στην δομή, είναι όπως λένε, επειδή φιλοξενούνται παιδιά και δεν ήθελαν να μείνουν στον δρόμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close