Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό  παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών

Ξεκινάει ο εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά από 6 μηνών ως 4 ετών.Ποια  παιδιά πρέπει να το κάνουν

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού των παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα για τα ραντεβού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ανοίγει σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, το πρωί.

Δείτε επίσης : Έφυγε απο την ζωή ο Βασίλης Παπαζάχος

Ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών έως 4 ετών θα γίνεται με τα εμβόλια της Pfizer, που έχουν παραληφθεί από τη χώρα μας σύμφωνα με το υπουργείο και είναι κατάλληλα για τις ηλικίες αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε απευθύνει σύσταση να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή είναι ανοσοκατασταλμένα.

Δείτε επίσης : Σάκης Αρναούτογλου : Έρχονται τα χιόνια

Η πρόεδρος της Επιτροπής και καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου είχε σημειώσει ο κίνδυνος για τα παιδιά που δεν ανήκουν στις παραπάνω ομάδες είναι χαμηλός  προσθέτοντας πάντως πως εφόσον υπάρχει σύμφωνη ιατρική γνώμη μπορούν και αυτά να εμβολιαστούν.

Ποια παιδιά πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Η Επιτροπή αποφάσισε να συστήσει τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι ανοσοκατεσταλμένα. Παράλληλα, και με δεδομένη την επικείμενη χειμερινή έξαρση, παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού και των υγιών μικρών παιδιών των παραπάνω ηλικιακών ομάδων μετά από σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close