Κορονοϊός: Είδηση “βόμβα” – Πιθανό κλείσιμο των σχολείων

Κορονοϊός: Είδηση “βόμβα” – Πιθανό κλείσιμο των σχολείων! Με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την λύση για να μειωθούν και πάλι τα κρούσματα. Πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ανησυχούν για την λειτουργία των σχολείων.

Μία είδηση “βόμβα” λοιπόν έσκασε σχετικά με την λειτουργία των σχολείων. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία στο επόμενο διάστημα, γιατί το Υπουργείο Παιδείας είναι πολύ πιεσμένο.

Δείτε ακόμα Διάλλειμα μάσκας μέσα στην τάξη: Η απόφαση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής φάνηκε απαισιόδοξος όσων αφορά την διαμόρφωση της πανδημίας στην χώρα, μιλώντας στο κανάλι OPEN. Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολα ελεγχόμενη» . Μάλιστα δεν απέκλεισε το γεγονός να κλείσουν τα σχολεία γιατί το σύστημα είναι πολύ πιεσμένο.

Σύμφωνα και πάλι με τον καθηγητή με το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί νωρίτερα γιατί είναι το “μόνο ιδανικό μέτρο” . Παράλληλα τόνισε ότι «οι υπερμεταδότες είναι δύσκολο να εντοπιστούν… όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα είναι δύσκολες οι ιχνηλατήσεις».

Photo cover via: kathimerini.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

 

Close