Κορονοϊός: Νέο τεστ αναγνωρίζει τους προσυμπτωματικούς φορείς από το πρώτο 24ωρο

Νέο τεστ για τον κορονοϊό έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Το συγκεκριμένο τεστ πλέον αναγνωρίζει τον ιό στους προσυμπτωματικούς φορείς από το πρώτο 24ωρο, πριν προλάβουν να εκδηλώσουν συμπτώματα και πριν γίνουν μολυσματικοί φορείς.

Ουσιαστικά οι Αμερικανοί ερευνητές τονίζουν πως το τεστ που έφτιαξαν μπορεί να εντοπίσει τον ιό σε ασθενείς, από το πρώτο 24ωρο της μόλυνσης, πριν εκείνος αναπτύξει συμπτώματα και βασικά πριν αρχίσουν να τον μεταδίδουν σε άλλον άνθρωπο, σύμφωνα με το newsit.gr.

Την είδηση μεταδίδει ο Guardian τονίζοντας πως το τεστ αναπτύχθηκε στην Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (Darpa). Το δημοσίευμα αναφέρει πως το τεστ δείχνει να έχει να την ικανότητα να ανιχνεύσει τον κορονοϊό σχεδόν τέσσερις ημέρες νωρίτερα από τα συνηθισμένα τεστ που ξέραμε μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα στην Κίνα έδειξε ότι ασθενείς με κορονοϊό ξεκινούν να εκκρίνουν τον ιό και να τον μεταδίδουν, δύο έως τρεις ημέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Το συγκεκριμένο τεστ βέβαια είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και θα πρέπει πάρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φραμάκων (FDA) για να είναι διαθέσιμο.

Close