Κορονοϊός: Voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές – Τι προβλέπει η νέα απόφαση.

Η πανδημία του Κορονοϊόυ έχει χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα με αρκετά νοικοκυριά να καταρρέουν οικονομικά. Όλο αυτό βεβαία έχει επηρεάσει και τους μαθητές – φοιτητές  στις σπουδές τους . Η κυβέρνηση λοιπόν στηρίζει  μαθητές και φοιτητές  , με ένα νέο πρόγραμμα που θα τους δοθεί .Ο λόγος για το  voucher 200 ευρώ που θα τους βοηθήσει να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα ,επιπλέον 112 εκατ. ευρώ θα  δώσει η κυβέρνηση για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, για  laptop ή tablet μέσω voucher, για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές,  έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες, που έχουν δημιουργηθεί λόγω της τηλεκπαίδευσης εν μέσω της πανδημίας του Κορονοϊόύ.

Δείτε επίσης : Τι θα συμβεί την Δευτέρα στις 12:02 μμ ώρα Ελλάδας! Σας αφορά.

Το  πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει για κάθε μαθητή επιταγή voucher αξίας 200 ευρώ. Σε κάθε σπουδαστή και φοιτητή, που  αποτελεί συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά  tablet, laptop, desktop.

Η κυβέρνηση στηρίζει  φοιτητές αλλά και μαθητές. με ένα νέο πρόγραμμα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας,  το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έχει στόχο στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο εκτιμώμενος αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Ποιοι το δικαιούνται

Όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που δικαιούνται και το   επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και  αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή δεν είναι.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Το νέο αυτό πρόγραμμα της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες αποτελεί οριζόντια τομή, αναγκαία και μετά την πάροδο της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην παιδεία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, και τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών.

Επίσης έχει σαν στόχο να στηρίξει μαθητές αλλά και  φοιτητές .
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δρομολογεί την ψήφιση Διάταξης Νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα.

Θα εκδοθούν αναλυτικά οδηγίες πολύ σύντομα για την υλοποίηση του προγράμματος. Σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, υλοποιούμε ακόμη μία δράση υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, μεταξύ των οποίων τα παιδιά οικογενειών με χαμηλότερα εισοδήματα. Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο.

 

 

 

Close