Παγώνη: Τον Ιανουάριο το τρίτο κύμα κορονοϊού -Πάνε  Απόκριες και Πάσχα .

Να ξεχάσουμε  Απόκριες και Πάσχα όπως τα ξέραμε μας έδωσε να καταλάβουμε με τον τρόπο της η  Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά καθώς θα έρθει το τρίτο κύμα  κορονοϊού τον Ιανουάριο. 

Δεν είναι καλά τα νέα, είχαμε πάλι αρκετούς θανάτους και διασωληνώσεις. Ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει μία σταδιακή μείωση, χωρίς να περιμένουμε ότι θα πέσουμε οι παράμετροι που αφορούν τους θανάτους και τις διασωληνώσεις. Δεν μπορούν να πέσουν γιατί αναφέρονται σε ασθενείς προ 15μερου.

Δείτε επίσης : lockdown: Πώς θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο -Οι αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο και πρέπει να σωθεί πάση θυσία. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στις ΜΕΘ, ήδη άνοιξε και το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο και έγινε επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών. Η Αττική δεν έχει φτάσει στο κόκκινο είναι οριακά, το παλεύουμε!».

Για το υγειονομικό προσωπικό

«Τα νοσοκομεία χρειάζονται μεγάλη ενίσχυση, γιατί αρκετά μεγάλος αριθμός υγειονομικών έχει νοσήσει και βρίσκονται σε καραντίνα. Οι 300 γιατροί που ανακοινώθηκε ότι θα πάνε στις ΜΕΘ, πρέπει να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί στις μονάδες πρέπει να είναι ειδικευμένοι οι γιατροί».

Για το τρίτο κύμα του κορονοϊού

«Τον Ιανουάριο αναμένεται τρίτο κύμα του κορονοϊού. Εξαρτάται από το πώς θα έχουμε συμπεριφερθεί μέσα στις γιορτές. Από την άλλη αν δεν ανοίξουν και τα μαγαζιά οι πολίτες θα πέσουν σε κατάθλιψη. Στην Ελλάδα δεν το αντέχουμε αυτό. Το εμβόλιο – καλώς εχόντων των πραγμάτων – θα έρθει στη χώρα μας σταδιακά στις αρχές Φλεβάρη. Οπότε μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχει γίνει το 50-60% των εμβολιασμών. »

Με πληροφορίες από την ert.gr

 

Close