Κορονοϊός:Εμβόλιο στους μαθητές πριν τη νέα σχολική χρονιά

Τον ενδεχόμενο να γίνει εμβολιασμός σε παιδιά πριν από τo άνοιγμα σχολείων για τους μαθητές της νέας σχολικής χρονιάς, έβαλε στο τραπέζι η Βάνα Παπαευαγγέλου, εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας εκτιμά ότι ο εμβολιασμός στους 40άρηδες χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου. «Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, δεδομένου ότι η διαδικασία αδειοδότησης για το εμβόλιο κορονοϊού έχει κινηθεί γρήγορα μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμη Πέθανε μητέρα δύο παιδιών ενώ έκανε μπάνιο

Όπως ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου σύμφωνα με το ethnos.gr, ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα. «Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» εξήγησε η Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει. Αναφερόμενη στην πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, σημείωσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Σημείωσε δε, ότι οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών και τώρα ξεκινούν οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά, δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας στον Σκάι ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε γίνει έτσι, άτομα θετικά στον ιό θα έμπαιναν στις σχολικές μονάδες.

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά γιατί ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον» σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου

 

Close