Κορυδαλλός: Νεκρή ηλικιωμένη στο γηροκομείο-κολαστήριο υπό μυστηριώδεις συνθήκες

Ανατροπή στην έρευνα για το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό καθώς πέθανε ηλικιωμένη υπό μυστηριώδεις συνθήκες. 

Υπό το φως νέων στοιχείων, ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο ηλικιωμένης στο γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας ανακαλύφθηκε τυχαία από αστυνομικό, ελέγχοντας στις λίστες.

Η πρώτη έρευνα στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό έγινε στις 8 Φεβρουαρίου από ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής με τη συνδρομή Αστυνομικών. Ακολούθησε 2η έρευνα δύο ημέρες μετά, στις 10 Φεβρουαρίου. Τότε, ένας αστυνομικός διαπίστωσε ότι – μεταξύ 8/2 και 10/2 – οι λίστες δεν είχαν 42 τρόφιμους αλλά 41.

Δείτε επίσης : Φρίκη : Βί@σαν 28 χρονη κοπέλα μέσα σε κλαμπ

Από το γηροκομείο απάντησαν ότι πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, το πιστοποιητικό θανάτου της γυναίκας αναφέρει ότι έπασχε από άνοια και ο θάνατός της αποδίδεται σε κορονοϊό.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας που διέταξε κατεπείγουσα νεκροψία – νεκροτομή. Σκοπός είναι να διερευνηθεί αν ο θάνατος της γυναίκας συνδέεται με τις κακές συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο.
Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική εξέταση για το γηροκομείο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει διαταχθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο από τον αρμόδιο εισαγγελέα, που στη συνέχεια έδωσε εντολή στην Αστυνομία να την διεκπεραιώσει και αφορά το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα στο γηροκομείου του Κορυδαλλού

Σημειώνεται ότι η έρευνα που οδήγησε στους ελέγχους των τελευταίων ημερών στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη σύμφωνα με το nassosblog.gr . Τότε, πολίτης κατήγγειλε ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό είχε δει τον γονιό του σε άθλια κατάσταση.

Δείτε επίσης : Έφυγε απο την ζωή πασίγνωστος ηθοποιός

Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη ενημέρωσε τον εισαγγελέα που έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για την καταγγελία.

Εν τω μεταξύ, ακόμα ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε την Κυριακή (12/2) στο νοσοκομείο από το γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό.

Ήδη από την πρώτη μέρα τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και νοσηλεύονται με ψώρα.

Στο γηροκομείο παραμένουν 37 ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς το Σάββαρο (11/2) εντοπίστηκε ανάμεσά τους κρούσμα κορονοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close