Κρήτη: 24χρονη γυναίκα γέννησε στην Εντατική λόγω γρίπης Η1Ν1 και οι γιατροί έσωσαν μάνα και κόρη

Η 24χρονη Θεοδώρα βρισκόταν στην 33η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από γρίπη και οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή ενώ η μητέρα βρισκόταν στην εντατική για να σωθεί εκείνη, και το έμβρυο.

Για την περιπέτεια που έζησε αλλά και για τα έντονα συναισθήματα που ένιωσε όταν έμαθε πως η έγκυος σύζυγός του είχε προσβληθεί από τη γρίπη Η1Ν1 μίλησε στο protothema.gr o Μάνος Στεφανάκης, ο οποίος τώρα περιμένει με λαχτάρα να αγκαλιάσει το νεογέννητο παιδί του, που βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και έχει διαφύγει στον κίνδυνο.

Κρήτη: 24χρονη γυναίκα γέννησε στην Εντατική λόγω γρίπης Η1Ν1 και οι γιατροί έσωσαν μάνα και κόρη

Δείτε επίσης: Γρίπη: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων – Ακόμα δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του ο ιός

Η 24χρονη μητέρα, έχει πάρει εξιτήριο και περιμένει με αγωνία τις επόμενες μέρες, να κρατήσει στην αγκαλιά της, το νεογέννητο κοριτσάκι της.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί η γυναίκα μου ήταν άρρωστη χωρίς να γνωρίζουμε ότι έχει τη γνωστή γρίπη. Νοσηλεύτηκε την πρώτη βραδιά γιατί αρχικά οι γιατροί διέγνωσαν πνευμονία και την επόμενη ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα μάθαμε ότι έχει γρίπη Η1Ν1. Η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται γρήγορα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν στην εντατική. Και έπειτα από πέντε ώρες οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να προχωρήσουν σε πρόωρη καισαρική για να σωθεί και η γυναίκα μου και το παιδί. Τα πνευμόνια της γυναίκας μου δεν άντεχαν άλλο, έπρεπε να διασωληνωθεί και να μπει σε καταστολή. Επειδή θα την νάρκωναν έπρεπε να της πάρουν το παιδί όσο πιο γρήγορα γινόταν. Οι γιατροί με είχαν προετοιμάσει για τα πάντα γιατί η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και θέλω πολύ να τους ευχαριστήσω γιατί από την πρώτη στιγμή βοήθησαν για να σώσουν και τη γυναίκα μου και το μωρό. Αρχικά δεν μου έδιναν ελπίδες για κάτι που δεν είχαν σίγουρο .Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή ότι μπορεί να τις χάσω και τις δύο γιατί όταν η γυναίκα μου μπήκε στο χειρουργείο η κατάστασή της ήταν πολύ οριακή. Μου κόπηκαν τα πόδια αλλά έπρεπε να σταθώ δυνατός και μάλιστα δίπλα στη γυναίκα μου σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Δεν της αποκαλύψαμε αρχικά ότι έχει τη γρίπη για να μην αγχωθεί και πάει κάτι στραβά. Ήταν 33 εβδομάδων η σύζυγός μου όταν γέννησε και το μωρό μπήκε κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα» λέει στο protothema.gr o Mάνος Στεφανάκης .

Κρήτη: 24χρονη γυναίκα γέννησε στην Εντατική λόγω γρίπης Η1Ν1 και οι γιατροί έσωσαν μάνα και κόρη

Το κοριτσάκι θα βαφτιστεί Ευαγγελία και οι γονείς αποφάσισαν να της δώσουν και δεύτερο όνομα Ευδοξία, καθώς γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Γρίπη: Στους 38 οι νεκροί – 20 θύματα σε μία εβδομάδα

Κρήτη: 24χρονη γυναίκα γέννησε στην Εντατική λόγω γρίπης Η1Ν1 και οι γιατροί έσωσαν μάνα και κόρη

«Είχαμε κανονίσει με τη γυναίκα μου να παντρευτούμε με πολιτικό γάμο αλλά ακυρώθηκαν όλα γιατί μας πρόλαβε η γρίπη. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου ήταν της Αγίας Ευδοξίας όπου πιστεύω ότι μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τους κινδύνους ώστε να έχω κοντά μου τη γυναίκα μου και σύντομα την κορούλα μας στο σπίτι. Το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από αυτή την περιπέτεια είναι ότι πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης γιατί αν είχαμε εμβολιαστεί δεν θα περνάγαμε όλη αυτή την ταλαιπωρία» ανέφερε ακόμη o Mάνος Στεφανάκης στο protothema.gr

Πηγή: diaforetiko.gr
Close