ΟΑΕΔ: Επιχορηγήσεις έως 36.000 ευρώ σε όσους έκλεισαν μαγαζιά και επιχειρήσεις

Μέχρι τις 12 Ιουνίου θα έχουν δοθεί και οι 7 δόσεις του επιδόματος ειδικού σκοπού στους δικαιούχους. Από σήμερα λοιπόν, ξεκινάει η πρώτη δόση της αποζημίωσης στους δικαιούχους, ύψους 600 ευρώ για 25.508 επιστήμονες.

Οι επιστήμονες θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέχρι τις 15 Μαΐου. Επομένως τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι μία δόση σήμερα, και ακόμη μία την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ειδικές κατηγορίες, υποβάλλουν αιτήσεις από χθες, μέχρι και τις 17 Μαΐου για το επίδομα ειδικού σκοπού. Αυτές οι κατηγορίες λοιπόν θα πληρωθούν σε δύο δόσεις επίσης. Η πρώτη δόση θα είναι στις 13 Μαΐου – 14 Μαΐου και η δεύτερη στις 18 Μαΐου – 19 Μαΐου ύψους 800 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι των ειδικών περιπτώσεων που έχουν ήδη συμπληρώσει τις αιτήσεις τους, και ανάμεσα τους είναι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, θα πληρωθούν στις 14-15 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, λόγω κλειστών επιχειρήσεων, θα λάβουν την αποζημίωση οικονομικής ενίσχυσης από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου. Οι αιτήσεις έχουν γίνει, ενώ μπορούν να κάνουν μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από τις 19 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της οικονομικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Close