Ξέρατε γιατί οι ήρωες στα κινούμενα σχέδια φοράνε γάντια; H απάντηση θα σας εκπλήξει..

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε βλέποντας κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση. Έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τα κινούμενα σχέδια των παιδικών μας χρόνων, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε γι ‘αυτά; Για παράδειγμα, πιθανώς δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων φορούν γάντια. Σίγουρα το σκέφτεστε τώρα. Αυτή είναι ακριβώς η ερώτηση που το Vox θέλησε να απαντήσει.

Ξέρατε γιατί οι ήρωες στα κινούμενα σχέδια φοράνε γάντια; H απάντηση θα σας εκπλήξει..

Η αλήθεια είναι ότι οι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων φορούν γάντια για διάφορους λόγους. Η απλούστερη εξήγηση είναι ότι σώζει τους καλλιτέχνες των κινούμενων σχεδίων. “Στην αρχή των καρτούν,” εξηγεί το Vox, “όλα ζωγραφίζονταν με το χέρι ξανά και ξανά. Και ορισμένες τεχνικές για να καταστήσουν τη διαδικασία αποτελεσματικότερη έδωσαν αυτό το σχήμα των κινούμενων σχεδίων. ”

Βάζοντας στα χέρια γάντια, οι δημιουργοί των κινούμενων σχεδίων απέφευγαν το πολύπλοκο μέρος της διαδικασίας.

Όσο οι χαρακτήρες κέρδισαν δημοτικότητα, οι καλλιτέχνες χρειάζονταν έναν τρόπο να τους ζωγραφίζουν ακόμα πιο γρήγορα, ώστε να δημιουργήσουν περισσότερα σχέδια. Η λύση ήταν να στρογγυλοποιηθούν οι άκρες των σωμάτων του χαρακτήρα. Όπως επισημαίνει το Vox, “Μια στρογγυλή άκρη ήταν πολύ πιο γρήγορη από ό, τι μια γωνία, και σίγουρα εάν εφαρμοζόταν στα χέρια, με όλα αυτά τα δάχτυλα και τις αρθρώσεις.” Βάζοντας στα χέρια γάντια, οι δημιουργοί των κινούμενων σχεδίων απέφευγαν το πολύπλοκο μέρος της διαδικασίας.

Ξέρατε γιατί οι ήρωες στα κινούμενα σχέδια φοράνε γάντια; H απάντηση θα σας εκπλήξει..

Ο χρόνος, ωστόσο, ήταν μόνο ένας παράγοντας στην εξίσωση. Το χρώμα, των αρχικών ασπρόμαυρων γελοιογραφιών παρουσίαζε τεχνικές δυσκολίες στους καλλιτέχνες. “Τα χέρια του χαρακτήρα στις ασπρόμαυρες ταινίες, γινόντουσαν δύσκολα αντιληπτά λόγω του μαύρου χρώματος του σώματος τους”, εξηγεί ο John Canemaker, ιστορικός κινουμένων σχεδίων και καθηγητής στο NYU. Βάζοντας στα σκουρόχρωμα σχέδια, λευκά γάντια, οι δημιουργοί διεύρυναν το εύρος κινητικότητας τους. Τώρα τα χέρια των κινούμενων σχεδίων ήταν ορατά ακόμη και όταν βρίσκονταν μπροστά από το σώμα των χαρακτήρων.

Δείτε ακόμη: Η τηλεόραση μετατρέπει το παιδί σε φυτό

Αυτοί ήταν οι πιο ρεαλιστικοί λόγοι για να δώσουν τα γάντια του χαρακτήρα, αλλά και η ψυχολογία. Το Vox συζητώντας ειδικά για την εξέλιξη του Micky Mouse, τονίζει το γεγονός ότι “όπως πολλοί από τους χαρακτήρες γελοιογραφίας της εποχής του, ο Mickey Mouse ένας μη άνθρωπος κάνει αρκετά ανθρώπινα πράγματα.”

Ξέρατε γιατί οι ήρωες στα κινούμενα σχέδια φοράνε γάντια; H απάντηση θα σας εκπλήξει..

Όπως αποδεικνύεται, αυτό ήταν το εφέ που επιθυμούσε ο Walt Disney στα θεάματα του. Οι δημιουργοί «δεν ήθελαν ο χαρακτήρας να έχει χέρια ποντικιού, γιατί έπρεπε να είναι πιο ανθρώπινα. Γι ‘αυτό τους δώσαμε γάντια ». Αυτά τα ανθρώπινα χέρια βοήθησαν το κοινό να συνδεθεί περισσότερο με τους χαρακτήρες, μπαίνοντας περισσότερο στην πραγματικότητα των επεισοδίων.

Δείτε ακόμη: Ο πραγματικός Ποπάυ που έγινε έμπνευση για έναν διαχρονικό παιδικό ήρωα

Ο τελικός παράγοντας που συνέβαλε στα λευκά γάντια των χαρακτήρων των κινουμένων σχεδίων είναι η πολιτισμική επιρροή. Το Vox σημειώνει ότι “Το Opry House είναι μια ταινία για τον Mickey που παρουσιάζει μια παράσταση βαριετέ.” Αυτό το είδος του θεάτρου ήταν αρκετά κοινό όταν αυτά τα κινούμενα σχέδια βγήκαν για πρώτη φορά, έτσι ώστε να προσαρμόσουν μερικά από τα τυπικά χαρακτηριστικά του στυλ. Τα γάντια είναι σύμβολο της δημοφιλούς ψυχαγωγίας της εποχής.

Ξέρατε γιατί οι ήρωες στα κινούμενα σχέδια φοράνε γάντια; H απάντηση θα σας εκπλήξει..

Ο ίδιος ο Μπόμπι Ζιμερρούσκι, από την ταινία “Η νέα Γκουφοταινία” (An Extremely Goofy Movie) αναρωτιέται : “Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πάντα… φοράμε γάντια;” Μπορεί να μην γνωρίζατε την απάντηση αλλά τώρα την μάθατε.

Πηγή: shareably.net
Close