Κύκλωμα κεταμίνης: Tι λένε οι καταθέσεις  – Έπαιρναν 25 ευρώ για κάθε δέμα

Κύκλωμα κεταμίνης: Η αστυνομία έχει συλλέξει  αρκετά στοιχεία  για τη δράση του κυκλώματος στη  Χαλκίδα όπου γινόταν διακίνηση κεταμίνης , ναρκωτικόυ ecstasy και αναβολικών μέσω ταχυδρομικών αποστολών

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της σοβαρής αυτής υπόθεσης, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή 32χρονο επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης, που δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας αναφέρεται ότι ο 32χρονος, απαντώντας σε προφορικές ερωτήσεις που του έκαναν οι αστυνομικοί, είπε ότι εστάλησαν με δέματα στο εξωτερικό πάνω από 1500 γραμμάρια κεταμίνης και 3000 ναρκωτικά δισκία. Αποκάλυψε δηλαδή ότι τα 500 γραμμάρια κεταμίνης, που εντοπίστηκαν μέσα σε δέμα από τις Αρχές του Σικάγου στην Αμερική, δεν ήταν τα μόνα που διακινήθηκαν από το κύκλωμα.

Δείτε επίσης : Πάτρα Mάνος Δασκαλάκης : Ζητάει τεστ πατρότητας για Μαλένα και Ίριδα  Βίντεο

Ο 32χρονος επιχειρηματίας ανέφερε επίσης ότι διατηρεί στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής και απασχολεί ως υπάλληλο τον 47χρονο που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως μέλος του κυκλώματος αλλά δεν συνελήφθη γιατί απουσίαζε στη Γερμανία.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί ξανά το 2019 από την Οικονομική Αστυνομία για διακίνηση αναβολικών, ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος, με τη δίκη του ακόμα να εκκρεμεί.

Ο δικηγόρος του, Αθανάσιος Τάρτης, δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι «ο εντολέας μου δεν έχει καμία ευθύνη για όλα αυτά. Εκτός από την ινδική κάνναβη που βρέθηκε στο σπίτι του, την οποία την είχε διότι είναι ο ίδιος χρήστης. Όσον αφορά στα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του, τα είχε με συνταγές γιατρών. Ο ίδιος έχει χάσει στο παρελθόν και τα δύο του νεφρά από το ντόπινγκ, καθώς είναι επί σειρά ετών χρήστης αναβολικών ουσιών».

Κύκλωμα κεταμίνης: Tι λένε οι καταθέσεις – Έπαιρναν 25 ευρώ για κάθε δέμα

Η κατάθεση-«κλειδί» στην υπόθεση ήταν αυτή του 37χρονου συνεργού του επιχειρηματία, ο οποίος «έκαψε» τον 32χρονο, αναφέροντας ότι εκείνος τον προμήθευε με ποσότητα κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και αναβολικά για να τη διακινεί κατ’ εντολή του σε αγνώστους. Ο 37χρονος κατέθεσε ότι ο επιχειρηματίας τον σύστησε σε υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ. Χαλκίδας ως Ι.Π. (ψεύτικο όνομα) και όλα τα προς αποστολή δέματα του τα παρέδιδε ο εκείνος, μεταφέροντας τα με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του με πινακίδες Γερμανίας. Η αμοιβή του για κάθε απεσταλμένο δέμα ήταν 25 ευρώ.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Τα πουλάει όλα η οικογένειά της Πισπιρίγκου  Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου αναφέρει η μητέρα της

Για τον 47χρονο που αναζητείται δήλωσε σύμφωνα με το newsbomb.gr  ότι δεν είχε επαφή ο ίδιος μαζί του αλλά ότι είναι προσωπικός φίλος του 32χρονου.

Τέλος δήλωσε ότι η συνεργασία του με τον 32χρονο ξεκίνησε πριν από 10 μήνες και συνολικά έστελνε έξι περίπου δέματα το μήνα, πολλές φορές με άγνωστο στον ίδιο περιεχόμενο καθώς το παρέδιδε ήδη έτοιμο προς αποστολή.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος , που είχε αναλάβει να πηγαίνει στα ΕΛ.ΤΑ. και να στέλνει στο εξωτερικό τα δέματα με τα ναρκωτικά και τα αναβολικά , χρησιμοποιούσε διαβατήριο με στοιχεία άντρα από την Αλβανία που δε σχετίζεται με την υπόθεση και είχε κατηγορηθεί το 2013 για διακίνηση αναβολικών μέσω ταχυδρομικών αποστολών δεμάτων.

Ένα από τα δέματα που εστάλησαν από την Ελλάδα στο Σικάγο ανέγραφε ότι περιέχει καλλυντικά και εντοπίστηκε από τις αμερικανικές Αρχές στις 15 Φεβρουαρίου 2022. Αποστολέας φερόταν άτομο με στοιχεία Ι.Π. και η αποστολή έγινε από τα ΕΛ.ΤΑ. Χαλκίδας. Οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν στις 10.00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Ο άγνωστος πόλεμος των ιατροδικαστών που μπαίνει εμπόδιο στις έρευνες

Κύκλωμα κεταμίνης: Tι λένε οι καταθέσεις – Έπαιρναν 25 ευρώ για κάθε δέμα

Το χρονικό

Η εγκληματική οργάνωση πουλούσε –μέσω ταχυδρομικής αποστολής- ναρκωτικά και αναβολικά στην Αμερική, στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιταλία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες Μεγάλη Τρίτη στη Χαλκίδα, όπου συνελήφθησαν ο 32χρονος επιχειρηματίας, ο 37χρονος συνεργός του, ενώ αναζητήθηκε ο 47χρονος αλλά δεν εντοπίστηκε διότι βρίσκεται στη Γερμανία.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Ποιος κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που στοχοποιούν τον Μάνο Δασκαλάκη

Συγκεκριμένα, από διωκτικές Αρχές του εξωτερικού, τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο, κατασχέθηκαν συνολικά πέντε δέματα που ταχυδρομήθηκαν από μέλη του κυκλώματος, τα οποία περιείχαν ναρκωτικά δισκία, μεταξύ των οποίων: περισσότερα από 500 γραμμάρια της φαρμακευτικής ουσίας Κεταμίνη πάνω από 248 δισκία Ecstasy καθώς και ουσία απαγορευμένη από τον Οργανισμό Φαρμάκων της συγκεκριμένης χώρας.

Επιπλέον, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στα μέσα περίπου του τρέχοντος μήνα, κατασχέθηκαν από ταχυδρομικό κατάστημα 10 ακόμη υπό αποστολή δέματα, που είχαν ταχυδρομήσει οι ανωτέρω δράστες με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού και περιείχαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών αλλά και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Κύκλωμα κεταμίνης: Tι λένε οι καταθέσεις – Έπαιρναν 25 ευρώ για κάθε δέμα

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Υπό αποστολή, δέμα εντός του οποίου βρέθηκε συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή, ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα:

Δείτε επίσης : Πάτρα: Αυτή είναι η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα

120 ναρκωτικά δισκία
885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy)
1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή, 184 δισκία αναβολικών ουσιών,
82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές,
αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.), 2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.
Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Κεταμίνη, αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα, σε συνολικά 27 αναζητήσεις

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close