"Μαμά σκότωσα ένα kοριτσάκι" Η εξομολόγηση της μητέρας για την απάτη που δέχτηκε

Το κύκλωμα τηλεφωνικής εξαπάτησης έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με θύμα αυτή τη φορά, μία 52χρονη γυναίκα.

Οι δράστες πήραν τηλέφωνο την μητέρα αυτή, προσποιούμενοι ότι είναι ο γιος της, και ότι πάτησε ένα κοριτσάκι με το αυτοκίνητο. Σκοπός τους ήταν βέβαια η απόσπαση μεγάλου χρηματικού ποσού, ενώ η γυναίκα βρισκόταν, όπως θα ήταν λογικό σε κατάσταση πανικού, αφού από την άλλη γραμμή ο “γιος” της έκλαιγε και οδυρόταν

Δείτε επίσης Προσοχή στη νέα απάτη στο Facebook – Θύματα χιλιάδες επισκέπτες

Η 52χρονη περιέγραψε την προσπάθεια εξαπάτησής της και την αγωνία που έζησε στην κάμερα, λέγοντας πως από την άλλη πλευρά της γραμμής ο υποτιθέμενος γιος της «ήταν σοκαρισμένος.

«Έκλαιγε πάρα πολύ. Μου έλεγε: “Μαμά, τράκαρα και σκότωσα ένα κοριτσάκι”. Έκλαιγε ένας νεαρός σε κατάσταση σοκ – ηθοποιία τέλεια βέβαια – και μου ανέφερε όλα αυτά. Η φωνή που άκουγα δεν ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του γιου μου.

Όμως από το αρχικό σοκ που ένιωσα και επειδή κατάλαβα ότι ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσα να σιγουρευτώ ότι δεν επρόκειτο για τον γιο μου. Στη συνέχεια της τηλεφωνικής κλήσης παίρνει το τηλέφωνο ένας άλλος κύριος – ο υποτιθέμενος αστυνομικός – ο οποίος μου ανέφερε μάλιστα και όνομα και επίθετο αλλά και αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς μου ότι ο γιος μου έχει εμπλακεί σε ατύχημα και ότι σκότωσε ένα κοριτσάκι.

Δείτε επίσης Το ψέμα στην εφηβεία και πώς θα το αντιμετωπίσουμε

Οι πρώτες αντιδράσεις;
Μέσα στο αρχικό σοκ, τον ρώτησα αν ο γιος μου είναι καλά. Εκείνος μου έδινε να μιλήσω με τον γιο μου και η κλήση συνεχίστηκε με τους δύο να μου μιλάνε εναλλάξ. Ο γιος έκλαιγε και φώναζε: “Μαμά, βοήθησέ με σε παρακαλώ”. Όταν πήρε το τηλέφωνο ξανά ο υποτιθέμενος αστυνομικός», όπως είπε η 52χρονη, συνεχίζοντας να περιγράφει τον τρόπο που το κύκλωμα προσπάθησε να την εξαπατήσει, «μου είπε ότι υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Του είπα “να έρθω στην Πάτρα” – εκεί σπουδάζει ο γιος μου – “να δούμε τι θα κάνουμε”.

Όμως, όταν άρχισε να μου λέει πως το ζήτημα μπορεί να λυθεί χωρίς να χρειαστεί να μεταβώ στην Πάτρα, άρχισα να υποψιάζομαι. Προφανώς θα έλεγε κάτι για χρήματα, όμως δεν πρόλαβε. Η κόρη μου ήταν δίπλα μου την ώρα του τηλεφωνήματος. Ενώ συνέχιζα να τους μιλάω, έκανα νόημα στην κόρη μου να πάρει τηλέφωνο τον γιο μου. Ευτυχώς ο γιος μου απάντησε στην κλήση μας άμεσα και έτσι η καρδιά μου ηρέμησε.

Δείτε επίσης Μεγάλο κύκλωμα «βάφτιζε» το ηλιέλαιο «αγνό ελαιόλαδο». Δείτε τις επωνυμίες – «μαιμού»

Ρωτάω τον γιο μου: “Παιδί μου, είσαι καλά;” και μου λέει “μαμά, καλά είμαι”. Τότε κατάλαβα πως επρόκειτο για το γνωστό πλέον κύκλωμα, οπότε και αποκρινόμενη σε αυτούς που προσπάθησαν να με εξαπατήσουν, είπα: “Αλήτη, θα πάω στην Αστυνομία” και του κλείνω το τηλέφωνο», είπε η 52χρονη Ηρακλειώτισσα, που καταφέρνοντας να κρατήσει την ψυχραιμία της δεν έπεσε θύμα τους.

Με πληροφορίες από το athensmagazine.gr

Close