Πάτρα:  Βροχή οι ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη από τον Κούγια

Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε ο Μάνος Δασκαλάκης από τον Αλέξη Κούγια για τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών να απάντησε σε όλα.

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης από τον Αλέξη Κούγια για τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τις συνθήκες υπό τις οποίες η μικρή Τζωρτζίνα πάθαινε τις κρίσεις στο νοσοκομείο – Ξέσπασε σε κλάματα ο Δασκαλάκης λίγο πριν να ολοκληρωθεί η εξέτασή του

Πάτρα: Βροχή οι ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη από τον Κούγια

Για τρίτη μέρα ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος χαρακτήρισε τον μάρτυρα αναξιόπιστο, και αμφισβήτησε την εκδοχή του πως το 2018 είχε εξωσυζυγική σχέση όπως και το ότι λίγες ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας είχε ζητήσει από την κατηγορούμενη να χωρίσουν. Μάλιστα, ο συνήγορος της 33χρονης δεν παρέλειψε να επισημάνει πως τον μάρτυρα «τον έχουν δασκαλέψει», με τον Μάνο Δασκαλάκη να αντιδρά.

Η όλη διαδικασία είχε αρκετή ένταση με τον Μάνο Δασκαλάκη να ξεσπά σε κλάματα λίγο πριν ολοκληρωθεί η εξέτασή του, όταν και ζήτησε να προσθέσει δύο λόγια. Εκεί, εξιστόρησε ένα περιστατικό όπου ο ίδιος βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου μαζί με την Τζωρτζίνα και στο σημείο αυτό η φωνή του «έσπασε» και ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας συγγνώμη από το δικαστήριο.

Δείτε ακόμα: O άνθρωπος που προέβλεψε τα 7,8 Ρίχτερ της Τουρκίας, τώρα προειδοποιεί την Ελλάδα για σεισμό 7 Ρίχτερ

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας τον κατηγόρησε για ψευδή κατάθεση λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα σας μηνύσουμε», ενώ του είπε πως σκοπίμως προβάλλει το ζήτημα της εξωσυζυγικής σχέσης που έκανε το 2018 για να το συνδέσει με τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και να τον αποδώσει σε ζηλοτυπία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η εξωσυζυγική σχέση

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Δασκαλάκης, η Μαλένα δολοφονήθηκε από τη μητέρα της ενόσω βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα «για να μην μείνει μαζί της η κατηγορουμένη και μείνω εγώ μόνος μου στην Πάτρα». Ο κ. Κούγιας σήμερα επανήλθε στο θέμα, ζητώντας από τον μάρτυρα να επιβεβαιώσει ότι πριν πεθάνει η Μαλένα είχαν με την τότε σύζυγό του «μία ιδανική σχέση».

Αλέξης Κούγιας: Στέκεται αυτό που λέτε με το ότι επιδίωκε να σκοτώνει τα παιδιά για να μην σας χάσει; Δεν στέκει! Καταρρέει αυτό που λέτε…

Μάρτυρας: Είναι μια εικασία. Επειδή το 2018 είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχτηκε … Μετά έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για το παιδί και εγώ μόνος στην Πάτρα …Πάνω σε αυτό το στηρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Συγνώμη έχετε ιδανική σχέση και σκοτώνει τη Μαλένα;

Μάρτυρας: Μια εικασία είναι.

Πρόεδρος: Γιατί το περιγράφετε ως ιδανικό; Αυτό είναι το ιδανικό για εσάς, ενώ είχατε εξωσυζυγική σχέση το 2018;

Μάρτυρας: Βρέθηκα δυο τρεις φορές (με την άλλη γυναίκα). Της το είπα (της Πισπιρίγκου) και το δέχτηκε.. Ήταν κάτι εξωσυζυγικό .. σαρκικό.

Αλέξης Κούγιας: Το λέτε πρώτη φορά,

Μάρτυρας: Δεν το απέκρυψα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως όλη αυτή η αναφορά γίνεται για να επιβαρύνει την κατηγορούμενη λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».

Δείτε ακόμα: Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου : Καρέ -καρέ οι απαντήσεις του Μάνου Δασκαλάκη στο συνήγορο της κατηγορούμενης

Πάτρα: Βροχή οι ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη από τον Κούγια

Ο μάρτυρας επέμεινε πως υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν την εξωσυζυγική του σχέση. Παράλληλα ο μάρτυρας υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ψέματα για επεισόδιο όπου ο ίδιος φαίνεται να την έχει χτυπήσει: «Κάθε φορά ακόμη και σε μικρό τσακωμό έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη, έλεγε ψέματα», είπε και συμπλήρωσε ότι η κατηγορουμένη υποκρινόταν ότι έκλαιγε και πως του είχε πει ότι μπορεί να κλαίει εύκολα.

Ο κ. Κούγιας επανήλθε στα «τρυφερά» μηνύματα του Μάνου Δασκαλάκη προς την 34χρονη και στην ερμηνεία του μάρτυρα ότι «υποκρινόταν», για να εξασφαλίσει ήρεμο κλίμα, να μην νιώθει άσχημα η Τζωρτζίνα. Ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν τα προηγούμενα χρόνια του γάμου του η στάση του ήταν «αυθόρμητη και ειλικρινής», με τον κ. Δασκαλάκη να επιβεβαιώνει πως πράγματι πριν, ήταν ειλικρινής η στάση του.

«Τι λόγο είχε να την σκοτώσει;»

Ο συνήγορος ζήτησε επίσης τον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέως του να του εξηγήσει τον λόγο που είχε η κατηγορουμένη να σκοτώσει την Τζωρτζίνα εφόσον εκείνος, έστω και υποκρινόμενος, εκδήλωνε τρυφερά συναισθήματα για την μητέρα.

Συμπλήρωσε επίσης στο ερώτημά του: «Αφού λοιπόν είναι πεπεισμένη η κατηγορούμενη ότι η Τζωρτζίνα είναι ο μόνος τρόπος να σας κρατήσει γιατί να τη σκοτώσει; Τι λόγο είχε;». Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι στις 15 Ιανουαρίου 2022 είπε στην κατηγορούμενη ότι έχει αποφασίσει «να μείνουμε χωριστά, αλλά για το καλό του παιδιού να έχουμε άριστες σχέσεις».

Αλέξης Κούγιας: Μπορείτε να το αποδείξετε;

Μάνος Δασκαλάκης: Με διάφορους τρόπους. Με μηνύματα.

Αλέξης Κούγιας: Μπορούμε να δούμε αυτά τα μηνύματα; Εδώ φαίνονται μηνύματα βαθιάς αγάπης και εμπιστοσύνης λίγη ώρα πριν χάσει τη ζωή του το παιδί. Γιατί να σκοτώσει το παιδί εκείνη την ημέρα;

Μάνος Δασκαλάκης: Σας έχω απαντήσει. Είχα πει να κοιτάξουμε να έχουμε μια καλή σχέση για το καλό του παιδιού και τίποτα παραπάνω.

Δείτε ακόμα: Δίκη Πάτρα : Χαμός ανάμεσα σε Κούγια κατα του Κουσουλού Πες στην που@@ρα θα σας γ@@σω

Πάτρα: Βροχή οι ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη από τον Κούγια

«Επιλογή μηνυμάτων»

Ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε μήνυμα που έστειλε το προηγούμενο βράδυ του θανάτου της Τζωρτζίνας ο μάρτυρας προς την Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο με την πρωτότοκη κόρη της, στο οποίο ο κ. Δασκαλάκης καταλήγει με την φράση «σ’ αγαπάω πολύ και εγώ να το ξέρεις».

Ο μάρτυρας κληθείς να δώσει μία εξήγηση για αυτό το μήνυμα είπε πως απευθυνόταν «στην μάνα των παιδιών μου», ενώ κατηγόρησε την υπεράσπιση πως έχει κάνει «επιλογή μηνυμάτων».

Αλέξης Κούγιας: Έχετε κανένα στοιχείο αντικειμενικό πλην της δικής σας αλήθειας ότι κάνατε την συζήτηση να μείνετε χωριστά στις 15 Ιανουαρίου;

Μάνος Δασκαλάκης: Πολλά.

Αλέξης Κούγιας: Τι πολλά;

Μάνος Δασκαλάκης: Μηνύματα.

Αλέξης Κούγιας: Να μας τα φέρετε εδώ να τα δούμε.

«Σας έχουν δασκαλέψει»

Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος που σημειώθηκε στο δικαστήριο μεταξύ Κούγια και Δασκαλάκη:

Κούγιας: Σε εκείνο το σημείο οι γιατροί σας ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του παιδιού μετά την ΚΑΡΠΑ; Στο Καραμανδάνειο παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα;

Δασκαλάκης: Αυτά που σας είχα πει.
Κούγιας: Εχετε διερωτηθεί για την πτώση οξυγόνου;

Δασκαλάκης: Κανένας γιατρός δεν μπόρεσε να μου δώσει ακριβή απάντηση.

Κούγιας: Και δεν διερωτηθήκατε;

Δασκαλάκης: Οι γιατροί μου έλεγαν βρογχοπνευμονία… γαστρεντερίτιδα.

Κούγιας: Διαπιστώθηκε;

Δασκαλάκης: Οχι

Κούγιας: Σας λέει ο κύριος Ηλιάδης ότι πρέπει να πάει στη ΜΕΘ…

Δασκαλάκης: Ηταν στην εφημερία.

Κούγιας: Αρα τυχαία πήγε στο Ρίο. Πόσο καιρό μείνατε;

Δασκαλάκης: 7 μήνες περίπου.

Κούγιας: Οι γιατροί έχουν δεχτεί ότι έχει γίνει ανακοπή.

Δασκαλάκης: Δεν γνωρίζουν τον λόγο.

Κούγιας: Το Ωνάσειο είχε δεχτεί απινιδωτή;

Δασκαλάκης: Υποτίθεται ότι ήταν συνεννοημένοι οι γιατροί. Εγιναν οι εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι καρδιολογικό.

Κούγιας; Λέτε ότι την πρώτη ημέρα το παιδί διασωληνώθηκε με όμοιο επεισόδιο οτυ Καραμανδάνειου.

Δασκαλάκης: Ομοιο.

Κούγιας: Ομοιο κύριε αλλά ανακοπή… Σας έχουν δασκαλέψει, άλλα λέτε στην κατάθεση άλλα τώρα…

Δασκαλάκης: Δεν με δασκάλεψε κανένας. Δεν είμαι γιατρός.

Δείτε ακόμα: Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη : Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών

Κούγιας: Η κυρία κατηγορουμένη δεν ήταν στο Ωνάσειο. Πώς το έπαθε το ίδιο επεισόδιο;

Δασκαλάκης: Δεν ξέρω κύριε. Εννοώ την πτώση οξυγόνου.

Κούγιας: Αλλα λέτε στην κατάθεσή σας κύριε. Στην κυρία κατηγορουμένη αποδίδετε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πώς συνέβη λοιπόν το ίδιο επεισόδιο χωρίς να είναι η κυρία κατηγορουμένη στο Ωνάσειο; Γιατί υιοθετείτε αυτήν την άποψη για μια γυναίκα που ήσασταν 10 χρόνια μαζί;

Δασκαλάκης: Επαναλαμβάνω όσα είπα στην κατάθεση. Οτι όλα τα τετραπληγικά παιδιά παθαίνουν κρίσεις.

Κούγιας: Ποιος είναι αυτός που επέμενε για τον απινιδωτή;

Δασκαλάκης: Ο κύριος Ηλιάδης.

Κούγιας: Και οι γιατροί σκέφτηκαν ποτέ ότι η κατηγορουμένη μπορεί να σκότωσε το παιδί; Σας το είπαν και ως υποψία;

Δασκαλάκης: Οχι

Κούγιας: Και δεν σας κάνει εντύπωση ότι η αιτία θανάτου είναι μια εγκληματική ενέργεια; Το πιθανολογείτε; Διερωτηθήκατε ή τους ρωτήσατε μέχρι να γίνει αυτός ο θόρυβος στα κανάλια;

Δασκαλάκης: Οχι

Κούγιας: Επρεπε να το σκεφτείτε. Ηταν η μητέρα των παιδιών σας. Επρεπε να το σκεφτείτε. Τι προλαβαίνει ο απινιδωτής;

Δασκαλάκης: Την ανακοπή.

Κούγιας: Ενώ λοιπόν ενστερνίζεστε… καταλαβαίνετε το ρήμα ενστερνίζεστε… Εσείς και η πρώην σύζυγός σας, που μακάρι να είστε και πάλι μαζί να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης… Η κυρία κατηγορουμένη έχει ειδικές γνώσεις να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή για εγκληματική ενέργεια; εχει καρδιολογικές γνώσεις για να πετύχει το τέλειο έγκλημα;

Δασκαλάκης: Δεν είμαι γιατρός. Εχει σπουδάσει όμως νοσηλευτική.

Κούγιας: εργάστηκε ποτέ ως νοσηλεύτρια;

Δασκαλάκης: Ναι στην αρχή. Εκανε όμως και σεμινάρια, δεν ξέρω τι διδάχθηκε.

Κούγιας: Δηλαδή στις σχολές διδάσκουν πώς θα προκάλεσετε ασφυκτικό θάνατο;

Δείτε ακόμα: Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Πρόεδρος: Θα τις έκλειναν. Τις σχολές κύριε συνήγορε… Πάμε παρακάτω… Μη ρωτάμε τέτοια.

Κούγιας: Η κυρία κατηγορουμένη αντέδρασε ποτέ; Είπε να μη βάλουμε απινιδωτή;

Δασκαλάκης: Οχι

Κούγιας: Μόλις γυρίσατε από τη ΜΕΘ, ποια ήταν η σχέση σας με την κυρία;

Τι έκανε για το παιδί;

Δασκαλάκης: Τα πάντα για το παιδί

Κούγιας: Επεδίωξε ποτέ να μείνει μόνη της;

Δασκαλάκης: Οχι

Close