Ισχυρός σεισμός!Αισθητός σε Αθήνα και γυρω περιοχές

Μαργαρίτα Παπαγεωργίου: Πέθανε η ηθοποιός έγινε γνωστή από την ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος» στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου είχε γεννηθεί το 1935 στο Νέο Φάληρο. Το 1952 ο γείτονας και φίλος της Θανάσης Βέγγος της σύστησε το σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο με τον οποίο γίνανε και ζευγάρι στη ζωή.

Αργότερα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και παράλληλα με τον κινηματογράφο εμφανίστηκε και στο θέατρο.

Το 1957, μετά το χωρισμό της με τον Κούνδουρο, αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική. Παντρεύτηκε τον πολιτικό μηχανικό Αλέκο Τσούχλο και τον ακολούθησε στην επαρχία.

Δείτε ακόμη Ολγα Φαρμάκη: Γέννησε  Μαμά για πρώτη φορά

Μαργαρίτα Παπαγεωργίου: Πέθανε η ηθοποιός

Από το γάμο της απόκτησε έναν γιο. Χώρισε μετά από 15 χρόνια, επέστρεψε στην Αθήνα κι ασχολήθηκε με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Η είδηση της απώλειας της Μαργαρίτας Παπαγεωργίου, που κηδεύτηκε χθες, έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος έγραψε στα σόσιαλ μίντια:

«Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που πλήττουν τον εύθραυστο κλάδο μας δύο άνθρωποι της θεατρικής οικογένειας μας έφυγαν την Κυριακή και το πληροφορηθήκαμε την μέρα που κηδεύτηκαν.

»Ο αξιοπρεπέστατος συνεπής καλός ηθοποιός του θεάτρου μας Χάρης Ναζος ,γεννημένος το 37,που στάθηκε πλάι σαν γιος στους αλησμόνητους Τζόλυ Γαρμπή και Θόδωρο Μορίδη, κι η εμβληματική πρωταγωνίστρια του «Δράκου» του Κούνδουρου και της «Μαγικής Πόλης», το μικρό κορίτσι Απ’ την «Θεία απ’ το Σικάγο»» με την σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα, που γεννήθηκε το ‘35, η υπέροχη Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έφυγαν από κοντά μας…

»Είχα την τύχη να γνωρίσω και τους δυο από πολύ κοντά… Μια εποχή φεύγει μαζί τους…. Καλό ταξίδι αγαπημένοι μας της οικογένειας μας….Θα σας θυμόμαστε με αγάπη».

Δείτε ακόμη Γυμνάσια – Λύκεια: Δεν ανοίγουν 

Μαργαρίτα Παπαγεωργίου: Πέθανε η ηθοποιός

πηγη: the caller.gr

 

Close