Μάρκος Σεφερλής: Αποκαλύπτει το παρασκήνιο για το «Ζητείται Ψεύτης! «Έχω κινηθεί νομικά!»

Ο Μάρκος Σεφερλής απάντησε αναλυτικά για όλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το «Ζητείται Ψεύτης» και εκείνον.

Ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε πρώτη φορά για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών. Με χειμαρρώδη λόγο στο «Μετά τα μεσάνυχτα» απάντησε αναλυτικά για όσα του έχουν προσάψει το προηγούμενο διάστημα.

«Σιώπησα, μάζεψα στοιχεία, έχω κινηθεί νομικά για όποιους θεωρώ κι εγώ και ο δικηγόρος μου ότι με έβλαψαν και εμένα και την τιμή και την υπόληψη μου, σαν άνθρωπο, σαν επαγγελματία, σαν παραγωγό», ανέφερε ο Μάρκος Σεφερλής ο οποίος επεσήμανε πως τόσα χρόνια φροντίζει να είναι εντάξει απέναντι στους συνεργάτες του και τόνισε: «δεν μπορεί κανείς να προσβάλει εμένα και τη φερεγγυότητα μου και να δηλώνει ευθαρσώς και αυθαίρετα ότι άφησα στο δρόμο 25 ανθρώπους. Αυτό που έχει γίνει τώρα πραγματικά με έχει βλάψει, με έχει μειώσει σαν άνθρωπο, σαν επαγγελματία και είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι ηθοποιοί ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρεία παραγωγής».

Δείτε ακόμα: Προσοχή! Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη (29/11)

«Με το που είδαμε το βίντεο στην αρχή είδαμε το πρώτο ψέμα, ότι η κυρία Γκαγκάκη βγήκε και είπε ότι ο Σεφερλής φταίει που χάλασε η δουλειά και ο κύριος Κατσαρίδης μια μέρα μετά είπε ότι εμείς δεν ανακοινώσαμε ότι είναι ο κύριος Σεφερλής, μόνος του βγήκε και είπε και προδόθηκε με το δελτίο τύπου. Μας δουλεύουν κανονικά. Και ένας από το πάνελ δεν είπε κύριε Κατσαρίδη ότι χθες βγήκε η κυρία Γκαγκάκη είπε τα μύρια όσα τα οποία είναι και μηνύσιμα πολλά από αυτά. Ήδη έχω απευθυνθεί στο δικηγόρο μου και για τις δηλώσεις της κυρίας Γκαγκάκη… το ότι αν ο Σεφερλής δεν τολμά να παίξει σε μεγάλο θέατρο, το ότι έκανε πίσω, το ότι φάγαμε ξύλο για να βάλουμε τον Σεφερλή στο Παλλάς. Ποιοι φάγατε ξύλο και από ποιούς; Γιατί δε λέει και εκείνα τα ονόματα που είχαν διαφορετική άποψη από τις Θεατρικές Σκηνές για το ποιος θα μπει στο Παλλάς. Και ας μας φέρουν και μια βίβλιο ποιοι πρέπει να μπουν στο Παλλάς», ανέφερε ο ηθοποιός που επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση.

Η αμοιβή

«Ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα προφορικά που περίμενα να αποτυπωθούν και γραπτώς. Το χαρτί που έβγαλα, αυτό υπογράψαμε, ένα δισέλιδο που στην ουσία ήταν το ποσοστό μου επί των εισπράξεων, ένα 5% που στην αρχή ήταν 6% στην πρώτη μας κουβέντα, μετά έγινε 5%, υποχώρισα είπα οκ. 5% επί του ενός εκατομμυρίου και από εκεί και πέρα αν το ξεπεράσουμε θα έπαιρνα 6%. Αυτή ήταν η αμοιβή μου για το θέατρο Παλλάς. Και είπαμε ότι όταν πάμε περιοδεία – τους είπα να πάμε σε πόλεις να με δουν και σε κάτι άλλο και ότι δεν θα πάω περιοδεία το χειμώνα του ’19 με την επιθεώρηση του καλοκαιριού, για να πάμε το «Ζητείται Ψεύτης» όπου θέλετε – θα ισχύσουν άλλες οικονομικές απολαβές», όπως συνηθίζεται. «Ένας όρος ήταν αυτός που δεν τηρήθηκε, επέμεναν με το 5% να πάω στην περιοδεία», επεσήμανε ο Μάρκος Σεφερλής στην συνέντευξη του στην Ελεονώρα Μελέτη, αναφέροντας επίσης πως του έκανε εντύπωση πως περνούσε ο καιρός και δεν υπέγραφαν συμβόλαια και δεν γινόταν διαφήμιση.

Δείτε ακόμα :Η Μαρία Μπακοδήμου αποκάλυψε on air τη δίαιτά της -Εμεινε μισή (vid)

Η διαφήμιση και η «μαρκίζα»

«Στην προφορική συμφωνία ήταν να ξεκινήσει η προπώληση από τον Σεπτέμβριο. τελείωνε ο Οκτώβρης και δεν γινόταν προπώληση, δεν υπήρχε διαφήμιση καν. Το καλοκαίρι ξεκίνησα στο Δελφινάριο και ερχόταν χιλιάδες κόσμος. Και λέω θα κάνουμε διαφήμιση στον κόσμο που ήδη έρχεται και βλέπει Σεφερλή; Δε θα το διαφημίσουμε; Και το Σεφερλή και την παράσταση. Φτιάχνουν μια διαφήμιση για να βάλω στο Δελφινάριο στη LED οθόνη που είχα με την πλάτη ενός νεαρού άλλου με τριγωνικό κορμί που σίγουρα καταλάβαινες ότι δεν είμαι εγώ και είχε το χέρι πίσω ότι πατά τον όρκο. Αυτή ήταν η διαφήμιση που ήθελαν να βάλω στο Δελφινάριο που ο κόσμος έρχεται να δει Σεφερλή για να διαφημίσω την επόμενη δουλειά που θα είναι ο Σεφερλής. Λέω «ντρέπεστε να με παρουσιάσετε;» γιατί είχα μυριστεί όλο αυτό το «ξύλο» που τρώγανε γιατί μάθαινα, είχαν κάποια αντίρρηση στο στενό τους καλλιτεχνικό περιβάλλον στο να είναι ο Σεφερλής στο Παλλάς. Φτιάχνω λοιπόν με τον γραφίστα μου μια διαφήμιση που έλεγε: «Δημήτρης Ψαθάς «Ζητείται Ψεύτης» με τον Μάρκο Σεφερλή σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια», τους το δείχνω παρουσία της κυρίας Γκαγκάκη και του κυρίου Κατσαρίδη και μου λένε ωραία, πάμε με αυτή τη διαφήμιση και τη βάζω στο Δελφινάριο», είπε ο Μάρκος Σεφερλής, αναφέροντας πως και την είδαν στο θέατρο όσοι ήρθαν από τους εμπλεκόμενους αλλά και αναρτήθηκε σε σχετικούς λογαριασμούς, «που σημαίνει ότι έχουν αποδεχτεί ότι είναι «Ζητείται Ψεύτης, με τον Μάρκο Σεφερλή» που αυτή ήταν και η αρχική μας συμφωνία. Και μάλιστα μου το ζήτησαν και οι ίδιοι, μου είπαν για να μην έχουμε θέμα με τα ονόματα, μήπως κάποιοι δεν θέλουν να πάνε δεύτεροι μετά από εσένα, θα πούμε «Ζητείται Ψεύτης, με τον Μάρκο Σεφερλή και πρωταγωνιστούν όλοι οι άλλοι ηθοποιοί, με την ιεραρχία και την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια». Άρα λοιπόν και τη μαρκίζα με το σκεπτικό αυτό τη φτιάξαμε, την οποία ενέκριναν, την είδαν και στο Δελφινάριο και δεν έγινε τίποτα. Δεν είναι κάτι που είχα παράπονα. Είναι κάτι που έχουμε συμφωνήσει. Αυτό ζήτησα και στο συμβόλαιο, να μπει αυτό, όχι να είμαι μόνος στη μαρκίζα. Το Παλλάς δεν έχει μαρκίζα καταρχάς. Το ξεκαθαρίζω αυτό και δεν είναι πουθενά γραμμένο αυτό, δεν το ζητάω πουθενά να είμαι μόνος στη μαρκίζα».

Πηγή: zappit
Close