Μεγάλη Φωτιά Εύβοια : Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες – Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί

Το μέτωπο φωτιάς επεκτείνεται δραματικά, ενώ σύμφωνα με το eviaportal.gr εκκενώθηκαν τα χωριά Ροβιές, Δρυμώνας και η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ.

Νωρίτερα, στις 12.20, εστάλη sms 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι για να εκκενώσουν άμεσα προς Ιστιαία εξαιτίας της φωτιάς στην Εύβοια.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί πάνω από 10 οικισμοί:

Καλαμούδι
Ρετσινόλακκος
Σηπιάδα
Κουρκουλοί
Σκεπαστή
Παλαιοχώρι
Δαμιά
Ιερά Μονή Όσιου Δαυίδ
Ροβιές
Κούλουρος
Μαρούλι

Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα και από αέρος περιοδικά 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι και πυροσβέστες στους Κουρκουλούς

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Κουρκουλοί το οποίο κύκλωσαν οι φλόγες και εγκλώβισαν μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Την ίδια στιγμή στο σημείο επιχειρήσουν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες έξω από το χωριό.

Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες, που μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Δείτε ακόμη Φωτιά Εύβοια: Συγκλονίζει ο δήμαρχος -Ενισχύστε τις δυνάμεις θα θρηνήσουμε ζωές – ΒΙΝΤΕΟ

«Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Close