Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια
Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου ενώ κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης,

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά περίπου ένα τέταρτο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης και αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.

Οι φωτογραφίες είναι από αναγνώστες του daddy-cool.gr

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια! Εικόνες από τη πυρκαγιά

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους καθώς και ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα χωριά. Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.

Την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη στην Εύβοια για προληπτικούς λόγους ζήτησε η Πυροσβεστική, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνσή του.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 03.10 το πρωί από άγνωστη αιτία και πήρε γρήγορα διαστάσεις ενισχυμένη από τους ανέμους, αυτή τη στιγμή κατακαίει Αγριλίτσα Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Close