Μεγάλη Προσοχή!Η Αστυνομία προειδοποιεί: Μην ανοίγετε ΠΟΤΕ την πόρτα σε αυτούς τους «επισκέπτες»

Συναγερμός στην Αστυνομία για τη μεγάλη απάτη που στήνουν επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη – Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή τους ασφαλιστές εισέρχονταν στα σπίτια ηλικιωμένων – Αποσπούν χρήματα και κοσμήματα, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ – Συμβουλές προς τους πολίτες από την ΕΛ.ΑΣ

Δείτε ακόμα: Μεγάλη προσοχή! ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Αστυνομία μάς προειδοποιεί ΟΛΟΥΣ – Αν δείτε αυτό στο σπίτι σας καλέστε τις Αρχές (vid)

Στην εξιχνίαση 12 περιπτώσεων απάτης και ισάριθμων κλοπών, που σημειώθηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης οδήγησαν οι έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Ως ένας εκ των δραστών ταυτοποιήθηκε 43χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, που παραμένει -μέχρι στιγμής- άγνωστο στις αστυνομικές Αρχές.

Σε ό,τι αφορά τα κλοπιμαία, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, περιλαμβάνουν το χρηματικό ποσό των 31.650 ευρώ και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Δείτε ακόμα: Εσείς γνωρίζατε οτι μπορείτε να στείλετε sms στην Ελληνική Αστυνομία;

Συμβουλές της Αστυνομίας

Στο μεταξύ, με αφορμή τις παραπάνω περιπτώσεις αλλά και παρόμοια κρούσματα, που καταγγέλλονται σε όλη τη χώρα, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, να εισέλθουν στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, εφόσον άγνωστα άτομα εισέρχονται στην οικία τους με οποιαδήποτε πρόφαση, όπως διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη πραγματοποίησης τηλεφωνικής κλήσης κ.ά., να μην επιτρέπεται η μετάβασή τους σε διάφορους χώρους του σπιτιού και ποτέ να μην κινούνται χωρίς οπτική επαφή με τους ιδιοκτήτες.

Δείτε ακόμα: Η Αστυνομία προειδοποιεί: Προσοχή! Μην δεχτείτε αυτό το αίτημα φιλίας στο Facebook

Στην περίπτωση αυτή, οι πολίτες καλούνται να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης, και να μην πείθονται από άγνωστους, που εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει οι ίδιοι.

Επισημαίνεται ακόμη ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική, υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε σπίτια ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Συνιστάται δε σε πολίτες να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.ά.), να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.) και να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης εις βάρος τους.

Πηγή: newsbomb
Close