Ξαφνική επιδείνωση στην υγεία της 8χρονης που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

 

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά σε οικοπεδική έκταση με χαμηλή βλάστηση στις οδούς Σφενδόνης, Πάρου Δωδεκανήσων και Παπαφλέσσα
στο ύψος του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Μάλιστα, ο δήμαρχος Σαρωνικού απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα, ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου δήλωσε πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής και απεύθυνε έκκληση οι κάτοικοι να φύγουν από τα σπίτια τους. Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύονται οι δυνάμεις στην εν υπαίθρω πυρκαγιά στο δήμο Σαρωνικού, στην Αττική. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Δείτε ακομη Πέθανε ο Δημήτρης Ρίζος

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Σουνίου

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων),
Στ. Ελλάδας,Θεσσαλίας,
Κεντρικής Μακεδονίας,
Αν.Μακεδονίας & Θράκης,
Β. & Ν.Αιγαίου, Κρήτης και
Πελοποννήσου

Δείτε ακόμη Ο ΕΟΦ απαγόρευσε επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής!
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαγονήσι - Εκκενώνονται σπίτια - Κλειστή η Αθηνών-Σουνίου (φωτό)

Close