Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα του 2022

Μερομήνια:Τι καιρό θα κάνει φέτος τα Χριστούγεννα του 2022 σύμφωνα με τα Μερομήνια. Θα έχουμε χιονισμένα Χριστούγεννα φέτος;

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια, στις αρχές Δεκεμβρίου  ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια, αλλά το σκηνικό του καιρού γρήγορα θα αλλάξει. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Δείτε ακόμη Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει; Χιονοπτώσεις μέχρι Μάρτη

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα του 2022

Τα Μερομήνια του Δεκεμβρίου 2022

ο Δεκέμβριος επιχειρεί να μας καλοπιάσει με γλύκες και αναλαμπές, που θυμίζουν πρώιμο φθινόπωρο. Δεν κρατιέται όμως και πολύ γρήγορα τρίζει δόντια και δηλώνει την πραγματική του ταυτότητα.

Αφήνει τους ψυχρούς βοριάδες να μας απειλήσουν και να θυμηθούμε (από τα σχολικά μας χρόνια οι παλαιότεροι), πως «ο χειμώνας αν δεν πιάσει /κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει/ ούτε στάρι ούτε λάδι/ ούτε ανθούς η γη θα δώσει».

Δείτε ακόμη Χριστούγεννα 2022: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Ο χιονιάς, ωστόσο, δεν έρχεται και η γη βολεύεται με κάποιες ευεργετικές βροχούλες, που διαδέχονται την επέλαση της αγριάδας του κυρ –Βοριά. Στο εορταστικό δωδεκαήμερο μπαίνουμε με κανονικές, για την εποχή, συνθήκες σύμφωνα και στα πλαίσια αυτά υποδεχόμαστε το νέο μήνα και το νέο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close