Μιχαηλίδου: Θα απολύονται όσοι δεν εμβολιάζονται μετά την άδεια άνευ αποδοχών

Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».

Βόμβα» από την υφυπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αποκάλυψε ότι όσοι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων εξακολουθήσουν να αρνούνται να εμβολιαστούν εφόσον επιστρέψουν από την υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών που θα τους χορηγείται από τις 16 Αυγούστου και μετά, θα απολύονται!

«Ο σχεδιασμός είναι ότι όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου ο εργαζόμενος στην δομή δεν έχει εμβολιαστεί τότε δεν μπορεί να προσέρχεται στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Ο εργοδότης έχει ευθύνη να μην επιτρέπει στον εργαζόμενο να εισέρχεται και να παρέχει υπηρεσίες στις δομές. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον μισθό του» είπε και σημείωσε πως στη θέση του εργαζόμενου θα μπορεί να γίνει πρόσληψη ενός άλλου εμβολιασμένου. Αυτό θα κάνει όπως είπε το δημόσιο στις δομές που διαχειρίζεται με γρήγορες διαδικασίες προσλήψεων εντός ενός μήνα.

Δείτε επίσης : Σοκ : Ανήλικοι μαχαίρωσαν και λήστεψαν 14χρονο

Όπως αποκάλυψε πάντως «η άδεια ανευ αποδοχών όσων δεν εμβολιαστούν θα έχει ένα ταβάνι, για παράδειγμα ενός μήνα όπως είπε (αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί), και μετά ο εργοδότης θα μπορεί να πει ότι ο εργαζόμενος εφόσον εξακολουθεί να μην έχει κάνει το εμβόλιο ότι δεν είναι ικανός να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του και να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και άρα μετά να μπορεί να απολυθεί».

Η υπουργός αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».

Δείτε επίσης : Αυτή είναι η λίστα με τα επαγγέλματα που ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός

Η ίδια στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με το ieidiseis.gr ακόμη και να κλείσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close