Μηνιαίες προβλέψεις 23/09-23/10: Οκτώβριος, ο μήνας των κρίσιμων αποφάσεων

Στις 23/9 κοντά στο μεσημέρι (10:51), ο Ήλιος περνάει στο ζώδιο του Ζυγού και η αλήθεια είναι πως ο μήνας που ακολουθεί δεν δείχνει εύκολος. Μετά από αρκετό καιρό, ο Κρόνος κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του και μαζί του βέβαια ο –εδώ και καιρό- συνοδοιπόρος του, ο Πλούτωνας. Ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Ήλιος και λίγο αργότερα ο Άρης περνάνε διαδοχικά το check point, που έχουν στήσει οι δύο στον Αιγόκερω, μα εσύ δεν πρέπει να δυσανασχετείς, ούτε να φοβάσαι. Αποφάσεις καλείσαι να πάρεις, αποφάσεις που μπορεί να σου αλλάξουν την ζωή, μια για πάντα!

ΚΡΙΟΣ ♈

Γενικά

Οι «άλλοι» ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις, κάτι βέβαια που μπορεί να μην σου αρέσει και τόσο, έτσι που είσαι συνηθισμένος/η να κάνεις του κεφαλιού σου, μα ήρθε η ώρα να τους λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Η Νέα Σελήνη στις 28 προς 29/9 κάνει την αρχή, με «αφεντικό» τον Χείρωνα, που σημαίνει πως σε πιάνει μια ανάγκη να ζευγαρώσεις και να φτιάξεις το σπιτικό σου.

Ωστόσο, οι Κρονοπλουτωναίοι δεν θα σε αφήσουν να το χαρείς, άσε που ο φίλος σου ο Άρης θα μπει στον Ζυγό στις 4/10 αλλάζοντας άρδην τους όρους του παιχνιδιού. Ακολουθεί μάλιστα η «τρομερή» Πανσέληνος στις 13-14/10, που έχει έναν Πλούτωνα… να με το συμπάθιο, ο οποίος στέλνει στο πυρ το εξώτερον κάθε σχέση ή συνεργασία που έχει αξία για σένα. Συμπέρασμα; Και μαζί και μόνος, ίδιος είναι ο πόνος, που λέει και το λαϊκό άσμα!

Οικονομικά
Το πέρασμα της Αφροδίτης στον Σκορπιό (8/10) θα σου φέρει μια σχετική οικονομική άνεση, επιτρέποντάς σου φυσικά να αποκτήσεις και διάφορα «καλούδια». Ωστόσο στο μέτωπο των εργασιακών οι μάχες συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι να φύγει ο Άρης από την Παρθένο, το κακό όμως είναι πως ακολουθούν ευθύνες, που θα πρέπει να «ζυγίσεις» προσεκτικά το αν θα τις αναλάβεις, αφού δεν είναι «παίξε- γέλασε» κι αν δεν τα καταφέρεις θα σου στοιχίσει.

Ερωτικά
Ξεκαθαρίσματα, γάμοι και διαζύγια, εντός ή εκτός εισαγωγικών, είναι το κυρίως «πιάτο» που σου σερβίρει το σύμπαν αυτόν τον μήνα. Και τα πράγματα σίγουρα θα… αγριέψουν με την είσοδο του Άρη στον Ζυγό (4/10), μα ξέρεις εσύ από αυτά: Εντάσεις, πάθη και μια γενικευμένη αίσθηση περιπέτειας είναι μάλλον ότι ακριβώς ζητάς για να νοιώσεις «ζωντανός/η» και να ξεκολλήσεις από την μετριότητα μιας συνηθισμένης καθημερινότητας. Η Πανσέληνος βέβαια στις 13-14/10 «κατεβάζει» θεούς και δαίμονες στα προσωπικά σου και με δεδομένο το ότι η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Σκορπιό, το πρώτο ζητούμενό της είναι το σεξ και οι ηδονές του. Μην δειλιάσεις λοιπόν και «μπες στο ψητό», ξέροντας πως ζεις μονάχα μια φορά!

ΤΑΥΡΟΣ ♉

Γενικά
Η φροντίδα της υγείας σου είναι το πρώτο ζητούμενο για σένα αυτόν τον μήνα, ίσως μάλιστα να αντιμετωπίσεις και σχετικά ακραία συμπτώματα, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Άρης θα πατήσει το «πόδι» του στον Ζυγό (4/10). Υπάρχει βέβαια και η Πανσέληνος στις 13-14/10, η οποία δεν… σηκώνει ημίμετρα και το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις οριστικά την διατροφή σου.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις και τα ταξίδια σου αποκτούν έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πρακτικά «επιτρέπονται», μόνον αν έχουν επαγγελματικό χαρακτήρα. Όσο για την Νέα Σελήνη στις 28-29/9 ευνοεί την συνέχιση μιας οικογενειακής παράδοσης σε επαγγελματικό επίπεδο, το θέμα όμως είναι ότι δεν είναι όλα καλά και ανθηρά και θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας από την πλευρά σου.

Οικονομικά
Με τον Δία να εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος χορηγός σου, μπορείς να διαμαρτύρεσαι για ότι άλλο θες εκτός από τα οικονομικά σου, αφού στην χειρότερη για σένα περίπτωση θα ζεις με… δανεικά κι αγύριστα! Υπάρχει βέβαια πρόβλημα με τα εργασιακά σου, που αυτόν τον μήνα θα περάσουν από σαράντα κύματα και θα δυσκολευτείς αρκετά να διαχειριστείς τόσο τις περίπλοκες καταστάσεις που θα προκύψουν (ενίοτε και νομικές), όσο και την κούραση που θα σε καταβάλλει κάποια στιγμή.

Ερωτικά
Όσο ο Άρης παραμένει στην Παρθένο, ησυχία δεν θα βρεις, αυτό όμως έχει και τα καλά του, αφού θα ζήσεις «θρυλικές» στιγμές επί κλίνης! Το ευτύχημα μάλιστα είναι ότι πριν προλάβει να «την κάνει», το πέρασμα της Αφροδίτης στον Σκορπιό (8/10) θα ανεβάσει την αξία των «μετοχών» σου στο χρηματιστήριο του έρωτα, οπότε no problem! Mην έχεις όμως κατά νου μόνον το χρήμα και την ευμάρεια που μπορεί να συνοδεύει τις ερωτικές στιγμές σου. Το βασικό είναι η αγάπη, μια αγάπη που βάζει την σφραγίδα της στην ζωή σου, είτε κρατήσει «για πάντα», είτε όχι. Θα έχεις την ευκαιρία σου λοιπόν και κοίτα να την αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε επίσης Ζώδια: κι Ποιες είναι οι καλύτερες και πιο τυχερές ημερομηνίες του φθινοπώρου σύμφωνα με την Αση Μπήλιου

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

Γενικά
Μέχρι να φύγει ο Άρης από την Παρθένο, προτεραιότητα έχουν τα οικογενειακά θέματα και το σπίτι-γραφείο σου που όσο να ‘ναι ένα ρεκτιφιέ το θέλει. Ύστερα παίρνουν σειρά τα παιδιά σου!

Κι αν η Νέα Σελήνη στις 28-29/9 θα σε φέρει πιο κοντά με τους δικούς σου, ο Άρης στον Ζυγό (μετά τις 4/10) και κυρίως η Πανσέληνος στις 13-14/10 μάλλον θα σε απομακρύνουν ή θα οδηγήσει σε σχετική απόγνωση με όλα αυτά που συμβαίνουν στο στενό σου περιβάλλον και στις διαπροσωπικές σχέσεις σου. Μα τώρα που είναι ο Δίας απέναντί σου βάλθηκαν όλοι να χαλάσουν την ευτυχία σου; Τέλος πάντων, καλά που είναι και η Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10) για να σου προσφέρει πιο ευχάριστες στιγμές στο εργασιακό σου περιβάλλον. Έτσι είναι κυρίες και κύριοι, το καλό το παλικάρι, ξέρει κι άλλο μονοπάτι!

Οικονομικά
Τα οικονομικά θέματα αγαπημένων σου προσώπων (και των παιδιών σου φυσικά) είναι εκείνα που θα σε «βασανίσουν» και θα σε ρίξουν ψυχολογικά, αν όμως αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις τις «άκρες», που διαθέτεις θα βρεθεί τελικά μια ικανοποιητική λύση για όλους. Βοήθειες θα βρεις κι αν αντιμετωπίζεις σε προσωπικό επίπεδο κάποια έλλειψη ρευστότητας, καλό είναι όμως να μην δεσμευτείς με δάνεια ή άλλες δυσβάστακτες υποχρεώσεις, προκειμένου να ξεμπλοκάρεις. Αντίθετα μια ρύθμιση, είναι η δέουσα λύση. Όσο για τα εργασιακά σου, αναμένεται να εναρμονιστούν μετά την είσοδο της Αφροδίτης στον Σκορπιό (8/10), ίσως μάλιστα να πάρεις και μια άδεια για να ξεκουραστείς.

Ερωτικά
Με τον Δία απέναντί σου οι εξελίξεις δεν μπορεί παρά να είναι «εύκολες» για σένα, είτε ψάχνεις για ταίρι, είτε θες να ξεφορτωθείς μια σχέση που σου φαίνεται πια «λίγη». Ωστόσο, η κατάσταση του 5ου ηλιακού οίκου σου βάζει και κάποιους «αγνώστους» στην εξίσωση των σχέσεών σου και παρότι τελικά θα γίνει αυτό που θες ή σε συμφέρει (ακόμη κι αν νομίζεις άλλα), μέχρι να καρπίσει ο έρωτάς σου, θα περάσει από τις «Συμπληγάδες» της στενοχώριας, ίσως και του πόνου για μια αγάπη που χάθηκε(;). Το ερωτηματικό στο έβαλα γιατί κάποιες φορές εκεί που νομίζεις πως όλα τελείωσαν γίνεται το… θαύμα και η αγάπη θεριεύει ξανά, πιο δυνατή από ποτέ. Αυτό να θυμάσαι, ακόμη κι όταν ο Άρης μπει στον Ζυγό (4/10) και τα κάνει… ολίγον μαντάρα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Γενικά
Λες και το είχαν βάλει στοίχημα (οι πλανήτες) και στα είχαν όλα φυλαγμένα για αυτόν τον μήνα. Ένα σπιτάκι και μια οικογένεια ζητάς κι αυτό πάνε να σου το βγάλουν ξινό! Φαίνεται μάλιστα να σε δουλεύουν κανονικά και με τον νόμο, αφού η μεν Νέα Σελήνη είναι του απόλυτου γούστου σου και θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την φωλίτσα σου όπως αγαπάς, στην συνέχεια το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου, βάζοντάς σου εμπόδια τα οποία μάλιστα δεν οφείλονται σε δικά σου λάθη ή παραλείψεις αλλά σε «βλακείες» που κάνουν άλλοι.

Επιπλέον, η Πανσέληνος στις 13-14/10 σου λέει «τέρμα τα δίφραγκα» και δεν εννοεί τα λεφτά αλλά ένα πρόσωπο που είναι στενά συνδεμένο μαζί σου. Θα πέσει το δάκρυ κορόμηλο δηλαδή αλλά μια ευαίσθητη ψυχή αυτά τραβάει, γι’ αυτό σκλήρυνε εγκαίρως μπας και το σώσεις.

Οικονομικά
Εσύ δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεις ιδιαίτερα προβλήματα, ίσα-ίσα που θα έχεις και τα τυχερά σου- έχουν όμως οι… άλλοι, είτε πρόκειται για την οικογένειά σου, είτε για συνεργάτες ή τον/την σύντροφό σου. Κι επειδή δεν είναι στην φύση σου να παρακολουθείς αμέριμνος/η το πώς… υποφέρουν οι άλλοι, σίγουρα θα «φορτωθείς» ένα μερίδιο από τις δυσκολίες τους. Όλα αυτά πάντως δεν αφορούν στα παιδιά σου, τα οποία αντίθετα φαίνεται να περνούν ζωή χαρισάμενη, ιδιαίτερα μετά τις 8/10. Επιπλέον, τα εργασιακά σου πάνε από το καλό στο καλύτερο, προσφέροντάς σου ένα «αποκούμπι» για κάθε δύσκολη ώρα.

Ερωτικά
Με τον «κακό χαμό» που γίνεται από τους Κρονοπλουτωναίους στον 7ο ηλιακό οίκο σου, περιμένεις κι εσύ -πως και πως- την Αφροδίτη να περάσει στον Σκορπιό (8/10) για να δεις χαρά κι η αλήθεια είναι ότι θα τα πάρεις τα «δωράκια» σου! Έχεις όμως να περάσεις και μια Πανσέληνο στις 13-14/10, η οποία δείχνει αρκούντως μελαγχολική για τα προσωπικά σου, όσο και καταλυτική για την συνέχεια. Πλούτωνας, speaking κι όταν έχεις να κάνεις με αυτό το… παλικάρι, ξέρεις πως κλείνει μια πόρτα για να ανοίξει όμως ένας καινούριος δρόμος στην ερωτική ζωή σου, με χαρακτηριστικά που σίγουρα σε εξιτάρουν: Πάθος, στοργή, φροντίδα, αγκαλιές, σεξ τι άλλο θες;

ΛΕΩΝ ♌

Γενικά
Οι επαφές και οι μετακινήσεις σου θα είναι της ταλαιπωρίας αυτόν τον μήνα, ενώ πέρα από βλάβες και ζημιές στα μέσα που χρησιμοποιείς θα κληθείς να διαχειριστείς και προβλήματα συγγενών αλλά και γειτόνων, που όλο και κάτι θέλουν από σένα.

Κομβική και… ολίγον «μαύρη» είναι η Πανσέληνος στις 13-14/10, που μπορεί να σου φέρει δυσάρεστες ειδήσεις και κακά συναπαντήματα. Επιπλέον, με τους Κρονοπλουτωναίους στις επάλξεις, οφείλεις για μια ακόμη φορά να είσαι πιο προσεκτικός/η με την υγεία και την διατροφή σου. Κατά τα άλλα βέβαια, η Αφροδίτη στον Σκορπιό (8/10) ανοίγει τον δρόμο για θετικές εξελίξεις σε σχέση με το σπίτι και την οικογένειά σου.

Οικονομικά
Οι αναταράξεις και οι δραστικές μεταβολές που φέρνει ο Άρης στην Παρθένο θα τερματιστούν στις 4/10, που περνά στον Ζυγό. Από εκεί και ύστερα τύχη διαθέτεις άφθονη αυτήν την περίοδο και φαίνεται πως έχεις να λαμβάνεις τόσο από την οικογένειά σου, όσο και από τον/την ερωτικό σου σύντροφο, οπότε… ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Τα δύσκολα πάντως έχουν να κάνουν με τα εργασιακά σου, τα οποία «δεν πάνε» -κι ούτε να κάνεις ανοίγματα- ενώ θα σου στοιχίσει και η αποκατάσταση κάποιων ζημιών στον εξοπλισμό σου. Αν πάντως τα βρεις κάπου «μπαστούνια» ζήτα από τους οικείους ή τις… αγάπες σου, όσο τουλάχιστον το επιτρέπει η περηφάνια σου!

Ερωτικά
Εσύ θα περάσεις σχετικά ανώδυνα τα «τεστ» του μήνα, αφού ο Δίας στον 5ο ηλιακό οίκο σου έχει… ελευθέρας από τις στενοχώριες και δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά! Άσε, λοιπόν, τους άλλους να βουρλίζονται και κοίταξε να χαρείς την ζωή σου, ξέροντας πως τέτοιες ευκαιρίες δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Αν τώρα θελήσεις να βάλεις κάτω από τις φτερούγες σου κάποια βασανισμένα πλάσματα, για να φανείς πιο grande, χαλάλι σου, μην κλαίγεσαι όμως μετά για «την αχαριστία του κόσμου».

Δείτε επίσης Μήπως παίζει μαζί σου; Δες πως σε βλέπει ανάλογα με το ζώδιό του

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍

Γενικά
Όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη λέει η παροιμία, έλα όμως που στην περίπτωσή σου… δεν ισχύει! Κινδυνεύεις δηλαδή να βγεις χαμένος και στα δύο, ιδιαίτερα αν μπλέξεις τα αισθηματικά με τα συμφέροντά σου. Η Πανσέληνος στις 13-14/10 είναι η πιο «ζημιάρα» σε αυτά τα ζητήματα αλλά σίγουρα «έχουν ράμματα για την γούνα σου, τόσο ο Άρης στον Ζυγό (μετά τις 4/10), όσο και οι Κρονοπλουτωναίοι, που δεν λένε να σε αφήσουν να ευτυχήσεις, χωρίς τουλάχιστον να κάνεις μια μεγάλη θυσία.

Επιπλέον, αν έχεις παιδιά, θα χρειαστούν την συμπαράστασή σου. Ευτυχώς που υπάρχει και η Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10) για να ξεσκάσεις με ταξίδια, εκδρομές και «συμπαθείς» εξόδους, που θα σε απομακρύνουν έστω και προσωρινά από τα βάσανα και τις σκοτούρες της ζωής. Κατά τα άλλα βέβαια όσο παραμένει ο Άρης στο ζώδιό σου, δεν εφησυχάζεις, ούτε παραιτείσαι από τα δικαιώματά σου, αντιθέτως διεκδικείς μέχρι τελικής πτώσεως!

Οικονομικά
«Αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις» σου λένε με μια φωνή, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, που αυτόν τον μήνα έχουν αναλάβει «εργολαβικά» να σε «ανασκολοπίσουν» με τις γκαντεμιές και τα έξτρα έξοδα που θα προκύψουν. Έρχεται και ο Άρης στον Ζυγό (μετά τις 4/10) να σε «ταρακουνήσει», ενώ το κερασάκι στην (πικρή) τούρτα θα βάλει η Πανσέληνος στις 13-14/10, επισημαίνοντάς σου πως «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον». Όμως ο Αρούκος έχει και τα καλά του και σιγά μην κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια να «κλαις τον μακαρίτη» ή να βλέπεις «τα τρένα που φύγανε και χρήμα σου πήρανε»! Έχεις το know how και τις ικανότητες για να γυρίσεις μια θεωρητικά χαμένη υπόθεση κι εκεί που σε είχαν για ξεγραμμένο/η να κάνεις ένα θριαμβευτικό come back. Εδώ «παίζουν» κληρονομιές και αποζημιώσεις, όλα για πάρτη σου δηλαδή. Μόνον συνεργασίες μην βάζει ο νους σου γιατί εκεί το παιχνίδι είναι χαμένο εκ προοιμίου…

Ερωτικά
Μετά την υπερβολική δόση Ποσειδώνα και Πλούτωνα του προηγούμενου μήνα, έφτασε η στιγμή να κριθούν όλα επάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη. Έρωτας «μακρύς» κόβεται κι έρωτας «κοντός» τραβιέται μέχρι να ξεχειλώσει… Σε κάθε περίπτωση κάτι το νορμάλ και ισορροπημένο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και το κακό είναι πως αυτός ο Θησέας είναι άφαντος. Μένεις λοιπόν εσύ μόνος/η με του καημούς σου, πριν όμως στραφείς ξανά στις διαχρονικές αξίες σου, τους φίλους σου τα ζώα δηλαδή, κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις το τι ακριβώς θέλει να σου πει ο «ποιητής». Γιατί αυτή η τεράστια απόσταση που χωρίζει τον πραγματιστή εαυτό σου με τις ρομαντικές «κορώνες» σου είναι το καθαυτό πρόβλημά σου κι αν δεν το λύσεις, προκοπή δεν θα δεις.

ΖΥΓΟΣ ♎

Γενικά
Τι μήνας κι αυτός! Οικογενειακά και προσωπικά ζητήματα θα σε στριμώξουν άγρια, αφήνοντας ελάχιστο χώρο και χρόνο για διασκεδάσεις και συνολικά την ψυχαγωγία σου. Τα «σπασμένα» τα πληρώνει πρώτη η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, η οποία εκεί που ταξιδεύει αμέριμνη, πέφτει επάνω στον Κρόνο και τον Πλούτωνα. «Βρε καλώς την τσούπρα» της λένε και, πάνω που έλεγες να αποκατασταθείς, να ‘σου τα βασανιστήρια και οι μαζοχισμοί. Ύστερα, πάνω που η «Ωραία» αρχίζει να το απολαμβάνει, πλακώνει ο Άρης και την αρχίζει στα χαστούκια, μαζί κι εσένα.

Πού θα πάει όμως δεν θα επικρατήσει κάποτε η ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο; Τότε θα δουν όλοι/ες πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του Ζυγού! Τα χειρότερα βέβαια, που όμως μπορεί να εξελιχθούν και στα καλύτερα αν το πάρεις απόφαση κι αφήσεις οριστικά πίσω σου τα παλιά και φθαρμένα, έρχονται με την Πανσέληνο στις 13-14/10, η οποία φέρει μεγάλο συναισθηματικό βάρος για σένα και τα πρόσωπα του στενού σου περιβάλλοντος.

Οικονομικά
Ίσως το χρήμα να μην αρκεί για να «εξαγοράσει» την ευτυχία σου, λαμβανομένων όμως υπόψη των υπόλοιπων συνθηκών και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσεις, καλό είναι να υπάρχει και… θα υπάρξει! Αυτό τουλάχιστον διατείνεται η Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10) και δεν υπάρχει ουδείς λόγος να κλείσεις τα μάτια στις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν. Όσο για τα εργασιακά σου, φαίνεται να περνάνε από σαράντα κύματα, μέχρι να φύγει ο Άρης από την Παρθένο, το «μενού» ωστόσο δεν έχει μόνον… ήττες και απολύσεις αλλά και «εξτραδάκια» που αρκούν για να σε καλύψουν οικονομικά.

Ερωτικά
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… σε τσακώσανε! Γιατί πονηριές στον Κρόνο και τον Πλούτωνα δεν χωράνε κι αν δεν κάτσεις να δεις κατάματα την πραγματικότητα και τον εαυτό σου στον καθρέφτη των σχέσεων, θα συνεχίσεις να αιωρείσαι ανάμεσα στο βόλεμα σου σε μια κατάσταση «κομψί κομψά» και την επιθυμία σου για κάτι δυνατό κι αιώνιο, που θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα της μοναξιάς σου. Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν αλλά όχι και τραγικά. Αρκεί να πάρεις τις αποφάσεις που πρέπει, χρησιμοποιώντας τον Άρη στο ζώδιό σου (μετά τις 4/10) ως εργαλείο αποφασιστικότητας κι όχι ως δικολάβο που προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Έτσι κι αλλιώς η Πανσέληνος στις 13-14/10 σου γνέφει για να χορέψεις στους ρυθμούς του «όλα ή τίποτα»!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Γενικά
Με εξαίρεση ίσως την υγεία σου και κάποιους μπελάδες που θα αποκομίσεις κατά την διάρκεια των μετακινήσεών σου, ο μήνας αναμένεται να αποβεί νικηφόρος για σένα σε πολλά και ποικίλα μέτωπα. Κατ’ αρχάς ο Άρης ξεκαθαρίζει το τοπίο στις διαπροσωπικές σχέσεις σου, σε στιλ no prisoners, Με την είσοδο, δε, του Άρη στον Ζυγό (4/10) θα αρχίσει το «πάρτι» των αποκαλύψεων σε σχέση με το ποιο «φίδι κολοβό» σου έπαιξε παιχνίδι και βέβαια η συνέχεια είναι περίπου γνωστή: Πίσσα και πούπουλα στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό! Σε ανάλογη κατεύθυνση –αποκάλυψης του παρασκηνίου δηλαδή- κινούνται αμφότερες οι Σεληνιακές φάσεις του μήνα, με την Πανσέληνο στις 13-14 να είναι «το πιάτο της εκδίκησης που τρώγεται κρύο». Αυτά για να ξέρουν με ποιον/α τα βάζουν!

Οικονομικά
Δεν έφτανε ο Δίας στον Τοξότη, να σου και η Αφροδίτη που «σκάει μύτη» στο ζώδιό σου (8/10) φέρνοντάς σου ακόμη περισσότερη τύχη, δώρα και… προικιά! Φαίνεται λοιπόν πως θα είσαι εξασφαλισμένος/η και το μόνο που μένει για να σε ανησυχεί είναι το τι θα γίνει με τα εργασιακά σου αλλά και κάποιες ζημιές στα μέσα που χρησιμοποιείς. Μην σκας όμως αφού αν δεν έχεις εσύ, θα σου τα πληρώσουν άλλοι, είτε από μόνοι/ες τους είτε μετά από την… διακριτική παρέμβασή σου! Άσε που αν ζορίσουν πολύ τα πράγματα, κάπου εκεί στην Πανσέληνο στις 13-14/10 τραβάς κι ένα κλείσιμο στην επιχείρησή σου, αφήνοντας τους πιστωτές σου να «ψάχνονται».

Ερωτικά
Όσο ο Άρης θα βρίσκεται στην Παρθένο (μέχρι τις 4/10) και η Αφροδίτη στον Ζυγό (μέχρι τις 8/10) το παρασκήνιο και τα συντροφικά μαχαιρώματα, έχουν τον πρώτο λόγο. Στην συνέχεια όμως, το πέρασμα της Αφροδίτης στο ζώδιό σου (8/10) σου δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα στα προσωπικά σου, ίσως όμως να μην την χρειάζεσαι καν, από την στιγμή που ο Πλούτωνας κάνει παιχνίδι στους ουρανούς, «τρομάζοντας» κόσμο και κοσμάκη, όχι όμως κι εσένα. Ίσα-ίσα, που το αγαπημένο σου πάθος, πασπαλισμένο με ταύτιση και αιωνιότητα, θα κάνει συχνά-πυκνά την εμφάνισή του, είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο και… ποιος την χάρη σου! Ζήλιες κι εμμονές να αποφύγεις μοναχά, γιατί με αυτές ο παράδεισός σου σύντομα θα μετατραπεί σε κολαστήριο, τόσο για σένα, όσο και για το εκάστοτε ταίρι σου.

Δείτε επίσης Μην τους φτύσεις, δεν κολλάνε: Τα 5 ανδρικά ζώδια που θα… εξαφανιστούν αν αδιαφορήσεις

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐

Γενικά
Γιατί άραγε δεν σε αφήνουν να απολαύσεις το ραχάτι σου και αμφισβητούν την απαράμιλλη ικανότητά σου να «τα γράφεις» όλα κανονικά; Φίλοι/ες και γνωστοί/ες σε βασανίζουν με τα προβλήματά τους, άσε που σου ζητάνε και λεφτά. Πιέσεις θα έχεις και σε σχέση με την συμμετοχή σου σε συλλογικούς φορείς, όχι όμως εκεί που μας χρωστούσαν να μας πάρουν και το βόδι… «Τι δίνετε κύριοι;» και «θα το σκεφτώ», να ποιες πρέπει να είναι οι απαντήσεις σου! Ευτυχώς που η Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10) σου δίνει την δυνατότητα να εξαφανιστείς από προσώπου γης, «φορτώνοντας στον κόκορα» ό,τι σε βαραίνει.

Οικονομικά
Μην δουν άνθρωπο να προκόβει, αμέσως να τον κατασπαράξουν… Για τους Κρονοπλουτωναίους λέω, που αυτόν τον μήνα θα θελήσουν να σου πάρουν ό,τι έβγαλες κι όχι στα ίσια αλλά… πονηρά, με αφορμή κι αιτία, δηλαδή, προβλήματα φίλων και γνωστών. Πέφτει έξω ο ένας, τσακίζεται ο άλλος και… τσουπ, κουτσοί, στραβοί, όλοι στον Άγιο Τοξότη αναζητούν την σωτηρία τους!

Μπορείς φυσικά να κάνεις τα deal σου με το αζημίωτο, αλλά υπάρχουν και οι περιθωριακοί που απειλούν να σε «ξαφρίσουν» κι όλα αυτά μπορεί να σε χαλάσουν, γι’ αυτό με το που θα πατήσει η Αφροδίτη στον Σκορπιό (8/10) απόδρασε στο «μυστικό» σου μέρος για να χαρείς τουλάχιστον τον έρωτά σου και να βουτήξεις απερίσπαστος στο χρυσάφι σου και τα γάργαρα νερά των σπα.

Ερωτικά
Τυπικά και σύμφωνα με την κατά γράμμα ερμηνεία του (αστρολογικού) νόμου, οι πιο δύσκολες εξελίξεις του μήνα αφορούν κυρίως φίλους/ες και γνωστούς/ες, οπότε μπορείς να το παίξεις άνετος/η, έχοντας βέβαια και ως «καβάτζα» τον φίλο σου τον Δία, που ξέρει να βγάζει από την μύγα ξύγκι, να εκμεταλλεύεται, δηλαδή, κάθε κατάσταση γυρίζοντάς την υπέρ του και υπέρ σου. Ωστόσο η Πανσέληνος στις 13-14 βάζει κι εσένα στο «κόλπο» του πάθους και με την άγνοια κινδύνου που σε διακρίνει, κινδυνεύεις να μπλέξεις σε καταστάσεις από τις οποίες είναι αδύνατον να βγεις χωρίς να «ματώσεις». Επιπλέον, αν η «φιλική» συμπαράσταση γίνει πιο… στενή, θα το γλεντήσεις μεν, αλλά παράλληλα θα χαλάσεις και κάποιες σχέσεις ή παρέες που γεμίζουν τον χρόνο σου στο λούνα-παρκ της ζωής σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑

Γενικά
Τέρμα, είσαι το αφεντικό κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Όχι δηλαδή να σου κουνιούνται και οι άσχετοι… Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσεις στους άλλους, μα και στον εαυτό σου αυτόν τον μήνα, αφού τα περιθώρια στενεύουν και κινδυνεύεις να μείνεις εκτός στόχων με τα φτερά σου ψαλιδισμένα.

«Όπλα» σε αυτήν την μάχη που θα δώσεις είναι βέβαια ο Άρης στον Ζυγό (μετά τις 4/10) αλλά και οι δύο Σεληνιακές φάσεις του μήνα, με την κάθε μια τους ωστόσο να θέτει διαφορετικές προτεραιότητες. Η Νέα Σελήνη στις 28-29/9 σου προτείνει να δημιουργήσεις ένα οικογενειακό κλίμα του τύπου «ένας για όλους και όλοι για έναν» με έμφαση φυσικά στο δεύτερο σκέλος, αφού ο «ένας» είσαι εσύ. Η, δε, Πανσέληνος στις 13-14/10 είναι πολύ πιο αμείλικτη κι όποιος δεν αντέχει, να κατέβει από το τρένο… χθες! Κατά τα άλλα η Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10) θα σε διασκεδάσει με ευχάριστες παρέες, ίσως, μάλιστα, να σου προκύψει και κάποιο «τυχερό» από συναισθηματική άποψη.

Οικονομικά
Άμεσα, δεν δέχεσαι κάποιες επιρροές, οι εξελίξεις ωστόσο στο επαγγελματικό μέτωπο είναι τέτοιες που σίγουρα θα «μετρήσουν» και στα έσοδα-έξοδα. Κι εδώ το ζητούμενο είναι να «πατήσεις πόδι» και να μην επιτρέψεις να σε καπελώσουν οι «παρατρεχάμενοι» και οι «κηφήνες» που έχουν μάθει να απλώνουν το χέρι και να μην δουλεύουν ποτέ. Πυγμή χρειάζεται δηλαδή και να δείξεις σε όλους «ποιος είναι το αφεντικό εδώ μέσα» αλλιώς… κλάφτα Χαράλαμπε, αφού άπαξ και σε «καβαλήσουν» θα γίνεις η ορντινάντσα τους!

Ο Άρης στον Ζυγό (μετά τις 4/10) και η Πανσέληνος στις 13-14/10 δίνουν το σύνθημα: Στιβαρή διοίκηση δεν ήθελαν; Τώρα θα δουν τι εστί βερίκοκο…

Ερωτικά
Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα να σου έχουν γίνει στενός κορσές, που να ανασάνεις! Πάνω που εμφανίζεται κάτι «σπουδαίο» και ελπιδοφόρο και πας να αναθαρρήσεις, η ίδια η ζωή σου το καταρρίπτει, επιβεβαιώνοντας τους αρχικούς δισταγμούς σου. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα κι επειδή σίγουρα μαθαίνεις από τα λάθη σου, θα έχεις καταλάβει πως ο έρωτας δεν είναι κατ’ ανάγκη συνυφασμένος ούτε με τα συμφέροντά σου, ούτε βέβαια με το «καλό» κοινωνικό σου προσωπείο. Κι αυτό το «μάθημα» είναι που θα σε πείσει να δοθείς και να παραδοθείς σε έναν έρωτα καταλύτη, που αγγίζει το βαθύτερο είναι σου και δεν σε νοιάζει πια το τι θα πει ο κόσμος για αυτόν. Αφροδίτη-Κρόνος στις 25/9, Αφροδίτη-Πλούτωνας στις 1/10 και Πανσέληνος στις 13-14/10: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

Γενικά
Νταξ τώρα… Η ανώτερη ευφυΐα σου δεν θέλει παινέματα, ούτε σηκώνει αμφισβήτηση από τους αδαείς, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτόν τον μήνα καλείσαι να δώσεις εξετάσεις σε πολλά επίπεδα και πρόσεξε, μήπως την πατήσεις όπως ο λαγός με την χελώνα! Αν πάντως «στρωθείς», τότε θα προσθέσεις μερικές ακόμη χρυσές σελίδες στο έπος κατατρόπωσης των αντιφρονούντων, που όχι μόνο θα υποκλιθούν μπροστά στο μεγαλείο σου αλλά θα πουν κι ένα τραγούδι!

«Παρατράγουδα» όμως αναμένονται στις μετακινήσεις σου, ιδιαίτερα όταν ο Άρης θα περάσει στον Ζυγό (4/10), πρόσεξε, λοιπόν, τόσο τις δικές σου κινήσεις, όσο κι εκείνες των άλλων. Φυσικά θα υπάρξουν και επιτυχημένες «αποστολές» ήτοι ταξίδια-αστραπή προς άμεση διεκπεραίωση των σχεδίων σου και πάταξη όσων τολμούν να σου πάνε κόντρα, αν όμως το παρακάνεις με τις αυθαιρεσίες σου, μπορεί να υποστείς τις συνέπειες του νόμου.

Επιπλέον, η Πανσέληνος στις 13-14/10 είναι καλή μεν για έρευνες, κάκιστη δε για ταξίδια και εξόδους, αφού μπορεί να πέσεις κατευθείαν στο στόμα του λύκου. Κατά τα άλλα η Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10) σε κάνει να φαίνεσαι (ακόμη) πιο γοητευτικός/η με τις πόρτες και τα παράθυρα να ανοίγουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε κάθε σου πέρασμα!

Οικονομικά
Με τον Άρη στην Παρθένο (μέχρι τις 4/10)… προλαβαίνεις να εξαντλήσεις το αποθεματικό σου, υπακούοντας στον άγραφο νόμο που λέει πως αν δεν ξοδέψεις όλα σου τα λεφτά, δεν έρχονται και φρέσκα έσοδα. Ό,τι θα πάρεις, λοιπόν, θα πάει σούμπιτο σε αγορές και άλλα τινά, εκτός πια κι αν πιάσεις το Τζόκερ και δεν προφτάσεις να τα ξοδέψεις όλα.

Τα δύσκολα (και για σένα) έχουν να κάνουν με τα εργασιακά σου, όπου γίνεται των… Κρονοπλουτωναίων και πέρα από το ότι θα κουραστείς υπέρ το δέον, ενδέχεται να μην έχεις και τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Οι προσλήψεις δε είναι ντεμοντέ ή ασύμφορες, σε αντίθεση με τις απολύσεις που έχουν μεγάλες πιένες! Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν σε συμφέρει να ξεκινήσεις κάτι επαγγελματικό κι αν μπορείς να πουλήσεις τον «αέρα» σου, κάν’ το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ερωτικά
Λίγο το cool στιλάκι σου, λίγο η απουσία σοβαρών ενδείξεων για τα προσωπικά σου, καλείσαι ουσιαστικά να κάτσεις επάνω στις δάφνες που έδρεψες το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να «καίγεσαι» για κάτι. Επιπλέον, ο Δίας στον Τοξότη εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο γύρω σου κι αν θες να «τσιμπολογήσεις», θα έχεις τις ευκαιρίες σου. Από εκεί και ύστερα όμως, αναλαμβάνεις στα σοβαρά να ψυχαναλύσεις και να συμβουλεύσεις, όλους/ες εκείνους/ες, που θα υποφέρουν κατά την διάρκεια του μήνα, χωρίς να μπλέξεις τον ρόλο του «θεραπευτή» με εκείνον του… εραστή ή της ερωμένης!

Δείτε επίσης Ποια ζώδια είναι (ή θα γίνουν) «θανάσιμες» πεθερές

ΙΧΘΥΕΣ ♓

Γενικά
Μόλις ξεμπερδέψεις με τις συνεργασίες, τις διαπροσωπικές σχέσεις σου και τον Άρη στην Παρθένο (μέχρι τις 4/10), οφείλεις να ασχοληθείς επισταμένα με το «πώς το τρίβουν το πιπέρι» και το πώς θα κάνεις τα χρήματά σου να αβγατίσουν, χωρίς να τα θέσεις σε κίνδυνο. Δύσκολο βέβαια κάτω από την «επιστασία» των Κρονοπλουτωναίων, που όλο και κάποιοι «μπαξίσι» θα ζητήσουν για να γίνει η δουλειά σου.

Βέβαια με την Νέα Σελήνη στις 28-29/9 μπορεί να «τσιμπήσεις» κάτι από την οικογένειά σου αλλά τι τα θες; Η Πανσέληνος στις 13-14 θα σου τα πάρει πίσω μαζεμένα και να ξέρεις, όταν το σύμπαν θέλει να σου πάρει λεφτά, έχει ένα εκατομμύριο τρόπους για να το πετύχει, οπότε μην… αυθαδιάζεις, νομίζοντας πως θα την γλιτώσεις!

Ίσως, λοιπόν, είναι προτιμότερο να μην κάνεις τίποτε αλλά να ποντάρεις όλα σου τα «λεφτά» (σε εισαγωγικά αν δεν το πρόσεξες) σε ταξίδια εκδρομές και χαριεντισμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόσεξε όμως, ποιους γνωρίζεις γιατί πίσω από «δήθεν» προφίλ μπορεί να κρύβονται ανομολόγητα πάθη και σκοτεινές προθέσεις. Εσύ εξ άλλου ήσουν ο πρώτος διδάξας, όχι και να την πατήσεις από τα πιτσιρίκια…

Οικονομικά
Αχ βάσανα που έχει η ζωή! Πριν προλάβεις καλά-καλά να συνέλθεις από τα απανωτά κτυπήματα του Άρη στα προσωπικά σου, αυτός ο τύπος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα οικονομικά σου, υποσχόμενος γρήγορα και άμεσα πλούτη. Ναι, σιγά, τα είδαμε τα χαΐρια του… Στον πάτο θα σε πάει, αν του εμπιστευθείς την οικονομική διαχείριση αλλά δεν φταίει μόνον αυτός. Πάνω που είπες να αρχίσεις να βγάζεις τίμια το ψωμάκι σου, πλανήτες και ζώδια σου φέρνουνε εμπόδια. Όλοι απεργάζονται σχέδια σε βάρος σου κι αν δεν κλέψεις, αν δεν παρασιτήσεις, πώς θα την βγάλεις;

Άσε που είναι και οι φίλοι σου, που τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις; Αντί να σε βοηθήσουν σου ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Ώρα λοιπόν να ξεκόψεις και να βρεις πλουσιότερους, που δεν θα σε πρήζουν με τα οικονομικά τους, παρά μόνο με τα ψυχολογικά τους. Έτσι κι αλλιώς τις συμβουλές τις δίνεις τζάμπα για να σχωρεθούν τα πεθαμένα σου!

Ερωτικά

Στις 4/10 ο Άρης αποχωρεί από την Παρθένο και σε αφήνει στην ησυχία σου, μέχρι τότε όμως προλαβαίνεις να παίξεις μερικά μονόπρακτα με θέμα τους έρωτές σου! Προλαβαίνεις, δηλαδή, να χωρίσεις, να παντρευτείς να κάνεις διπλοτριπλές σχέσεις κι ό,τι άλλο προαιρείσαι. Κι αν δεν τα κάνεις εσύ, το πιθανότερο είναι να «τα λουστείς», οπότε μην βραδυπορείς, ούτε να ταλαντεύεσαι. Έχεις βέβαια κι ένα κρυφό χαρτί, την Αφροδίτη στον Σκορπιό (μετά τις 8/10), που θα σε νταχτιρντίσει με κομπλιμέντα και έρωτες στο Όριαν εξπρές, τον πύργο του Άιφελ, τα κανάλια της Βενετίας ή όπου αλλού βρεθείς, αναζητώντας την πολυαγαπημένη σου romance.

Με πληροφορίες από astrology.gr

 

Close